Стоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Май 2008, 11:26

Някога карах на баща ми "петицата " -лада -чистак нова и качвах наред ,и той не пропускаше да качи. И изобщо не го притесняваше ,че някой мирише, че е мърляв или ,че са трима -четирима , дажи някои ги водеше у нас да спят. Баща ми е пич . Сега нещо съм се променил .... като гледам повечето са така ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Май 2008, 12:20

Aко пътувам сам, и има място - обикновено качвам, за компания. Веднъж качих две лапета след Търново - оказа се, че са избягали от някакъв интернат. Пътувах за Варна, и ги оставих там. Казаха ми, че много лошо се държат с тях в интерната, бият ги, и т.н.. Не им е за пръв път да бягат. Много се радваха на музиката в колата, и въобще, че отиват на море :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Май 2008, 12:51

Да пусна непознат в колата и в къщата си е общо взето все тая.
Така че не споделям раздостта на колегите тука, дето се кефят на стопаджии.
А сам си прекарвам най - добре, музика и се наслаждавам на шофирането, но рядко съм сам на дълги разстояния.
Веднъж взех един дядо. Той някакъв шампион по пешеходни преходи. Счупи ме да ми плямпа работи дето хич не ме засягат и даже не се усеща да поспре или да смени темата поне. Опита се да ме зариби и аз да стана пешеходец.
Нямам нищо против стопаджии, но рядко вземам. И има разлика между страх и предпазливост. Второто говори за участие на здрав разум. Докато "смелост" не винаги гарантира акъл.

Бтв аз не знам доколко са реални приказките тук.
Веднъж бях по работа и се оказа, че транспорта ми го няма, автобуси няма... Наложи ми се стоп.
Аз със жената.
Преброих около 100 бмв-та и 100 мерцедеса.
Никой не спря, нито на мен, нито на нея. Близо 3 часа чакане.
Накрая мина мой познат и ни взема.
Сигурни ли сте, че не зимате стопаджии предимно в темата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от brobot » 06 Май 2008, 13:53

Преброих около 100 бмв-та и 100 мерцедеса.

Посмали малко бройката и ще ти поварваме :D 200 коли да минат покрай теб и никоя да не спре- абсурд!!!За да отброиш толкова бмв-та и мерцедеси означава че покрай теб са минали най-малко над 1500 коли...
тук някой лъже :mhihi:

За твоя информация ще кажа ,че последния път като пътувах на стоп Стара Загора - София чаках 2 часа .За лош мой късмет само до Пловдив ми предлагаха а на мен ми трябваше диркетно без прехвърляне .

но рядко съм сам на дълги разстояния.

Който пътува често на дълги разстояния е запознат как стоят нещата ....

Сигурни ли сте, че не зимате стопаджии предимно в темата?

Ако искаш вярвяй ,никой не те задължава.Това че ти вземаш стопаджии не ознавача че другите също не го правят .
Брабус - Мечта Водителя

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWfenomen » 06 Май 2008, 14:20

мои приятел работи в куриерска фирма кара бус...винаги качва хора на стоп...лафи си с тях смее се...после ни разправя и на нас и ние се смееме..общо взето това е начин на разнообразие за него..никога не им зима пари но много често казва че хората го черпат по нещо :-) но тои не го прави заради това...а аз не патувам извън града а ако патувам е с пълна кола и със семеиството или приятелите ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Май 2008, 14:30

Посмали малко бройката и ще ти поварваме 200 коли да минат покрай теб и никоя да не спре- абсурд!!!

Не, не са били двеста.
Според тебе на пътя Созопол - Бургас за 3 часа чакане лятно време колко коли минават покрай спрял човек?
И мжду другото не на шега броих мерцовете и бимите.
Требва да ти обърна внимание, че голямото ти междуградско пътуване ме съмнява.

Който пътува често на дълги разстояния е запознат как стоят нещата ....

:confused: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Ако искаш вярвяй ,никой не те задължава.Това че ти вземаш стопаджии не ознавача че другите също не го правят .

Туй е вярно.
Има единици, които вземат стопаджии...
И предимно в служебни коли.
Само че ако направим сметката, тая тема сигурно 70% от шофьорите писаха, че земат стопаджии, даже ги търсят....
А ако реално 0,7 % от шофьорите действително го правят, пак добре.
Но си прав, сега аз не искам да обидя тези, които наистина го праят, просто не ми се вярва твърде големият процент на думи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 06 Май 2008, 15:36

аз 3 пъти съм взел на стоп през годините...пътувах за стара загора от пловдив и хванах междуселския път през поповица и нещеш един път зима много сняг една обърната по таван жигула и на 100 метра един дядка да маха за стоп..горкият целия беше победнял...спирам аз и ми вика
"мойто момче много се извинявам имах инцидент с колата може ли да ме закараш до чирпан на жп гарата" и му слушам как тракат зъбите от студ веднага го качих даже се върнахме да вземем нещата му от жигулата...полицията вече беше дошла попита какво беше станало и се оказа че едното колело се откачи и айде по канавката...взехме му нещата и тръгваме...горкия се залепи на парното..по средата на пътя като се успокои и се оказа че човецеца отива до стара загора ама от срам да не ме занимава да го оставя в жп гарата на чирпан...викам му "стига бе човек и аз натам съм" при което бла бла бла през целия път и го оставих пред блока човека

вторият път пак на същия път гледам един воиник със един огромен сак и кльощав горкия маха за стоп пак го взех..циганин беше момчето много приятен и той за стара загора беше изпуснал рейса и вървял горкия 3 часа

третият и последен бях взел едно момче и момиче което се оказаха наркомани и в поповица ги свалих че мацката седна до мене и ми плямпаше постоянно и ония зад мене като се опънал на задната седалка и по време на пътуване като взе да се дави и аз :shock: :shock: :shock: след което почна да се стряска и към чирпан "марш от тук мамицата ви мръсна" и това беше...

взех един път и двама полицай изпуснаха рейса горките и ги взех..

мое мнение е като е семейство с деца или без,старци или воиничета няма страшно..

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 06 Май 2008, 17:42

За някой хора стопа си е не само моментна наложила се нужда, а просто няква мания, начин за придвижване, та дори начин на живот. Както някой обичат да ходят на къмпинг на палатки, да се пекат голи на плажа :lol: и т.н. други обичат да пътуват на стоп. Веднъж на излизане от Пловдив качих някъв момък, оказа се че е само за едва ли не 1-2км поне в мойта посока де, иначе беше тръгнал за София :shock: Та той ми каза и за форума им www.stopbg.com как всеки си брои стоповете, къде по чужбина са ходили и т.н. :)
Но и аз като grnka съм на мнение че когато имаме възможност и преценим е хубаво да помагаме, защото някой наистина са в един момент на зор. На мен ми се случи да кача две момчета тругнали да се прибират от Банско за Смолян :shock: :shock: :shock: на стоп. Бачкали един месец на някъв строеж и накрая не им платили :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 07 Май 2008, 2:10

Аз пък вчера чаках на стоп на Шела на Ботевградско :mhihi: ....взе ме човек от форума :D ...., и на кафенце ме заведе, и друго няма да обадя :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

Мнение от BeXTMaN » 09 Май 2008, 18:20

останал сам с впечатление че на стоп патуватт или някви наркомани или от тия дето по цял ден пушат трева пият бира навсякаде и слушат Боб марли :mhihi: не са ми никак приятни така че не качвам а и не се знае кви психари има така че според мене стопа е кофти дано не ми се наложи
сиг. съм че има и нормални хора на които просто им се е наложило но са малко ... :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 09 Май 2008, 20:43

Аз имам няколко неуспешни опита - веднъж виждам прилично облечена девойка да маха на извънградски път. Спирам, казвам и "Качвай се, че бързам", тя - "Ами аз съм на работа", аз - "Е и аз съм на работа, качвай се", и тя изтърсва "Е моята работа е, ебане, свирки, знаеш как е :)" :uups:

Друг случай на изхода на Стара Загора съзирам руса девойка, изглежда като русалка отдалеч. Спирам, влиза, съзирам травестит с полу набола брада и руса перука :help: Тишина в залата, закарах го до отправната му точка, но без да промълвя и дума :mhihi:

Последно време избягвам да качвам на стоп. Изключения правя за очевидно свестни хора (младежи с раници и подобни)...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 09 Май 2008, 22:58

Аз пък познавам един много луд приятел където винаги когато пътува си търси някой да вземе ,за да не пътува сам. Даже веднъж го чакам да ми даде едни пари и гледам некъв мангал в колата. Слезна моя приятел и го питам къв е тоя бе , а той 'бе един му викам щи дам 2 лева да се возиш с мене че имам малко работа и от 3 часа го возя , пази колата, говориме си ала бала. хаха много се смях
Изображение

320D
Аватар

Мнение от Hashishev » 10 Май 2008, 9:55

Както каза колегата наистина има хора които само на стоп си пътуват и се кефят супер много. Имах един познат който ходеше на някви си походи по планините и от София до къде ли не все на стоп пътуваше. Иначе аз лично като карам не съм качвал, поради причината, че никога не съм сам, но един път бяхме с брат ми посока Варна в Велико Търново на изхода качихме едно войниче който беше към Варна. Мисля, че на всеки може да се случи да закъса и да му притрябва помощ на стоп а и хората лесно се преценяват дали са зле или не :)
Изображение
Продавам оригинални фарове, стопове и мигачи Е46

Потребител
Аватар

Мнение от roshi » 10 Май 2008, 11:04

BeXTMaN написа:останал сам с впечатление че на стоп патуватт или някви наркомани или от тия дето по цял ден пушат трева пият бира навсякаде и слушат Боб марли :mhihi: не са ми никак приятни така че не качвам а и не се знае кви психари има така че според мене стопа е кофти дано не ми се наложи
сиг. съм че има и нормални хора на които просто им се е наложило но са малко ... :P

Впечатленията ти са много грешни, но не казвам, че са напълно неверни, защото все пак и стопаджиите сме хора - не всички, които карат BMW са влюбени в марката примерно :) .

Аз самия не пуша трева, биричка си попийвам, ама мисля, че всички тука го правят все пак, а за Боб Марли ... ми де да знам нещо не ми харесва - други са ми любимците. А да за психарите ... ми то сред шофьорите пък какви психари има не е истина :) , добре че повечето от тях не качват на стоп.

Това за 0,7% качващи мисля, че няма значение точната цифра, но много хора качват, както и много хора подминават. Има си и пътища из България, по които е по-кофти стопа.

От хора, които са обиколили доста държави в различни точки на света на стоп, знам че най-добрия стоп е в Турция и веднага след нея е България, а един от най-лошите е в Гърция, където пак си качват хората все пак.

Много е вероятно, въпросния който @Zapa е качил да съм или аз, или един приятел, макар че зависи, кога се е случило все пак.

Та освен празните приказки!
За чакането на Слънчев бряг - там е пословично да си повисиш все пак половината средни пръсти които са ми показали шофьорите на стопа са там.

За стопаджиите по принцип - Аз примерно продавам автомобили, но това не ми пречи като взема отпуска да не запаля колата, а да хвана стопа с приятелката, а в последно време и с още една двойка. Дори пътуваме 4-мата заедно, защото е по-весело. Миналото лято направихме с тях Асеновград - Благоевград - Котел - Търново - Русе - Златни пясъци - Крапец - Камен бряг - Нова Загора - Ардино - Асеновград.

А тези почивни дни (1-6 май) примерно имахме директен стоп пак 4-мата Карлово - Смолян и пак пообиколихме из BG-то, докато наш познат беше из Сърбия, Словения, Хърватска ... Съвсем скоро правим планове и за пътуване до Испания, Германия, Холандия и т.н. Специално едно такова пътуване аз самия няма да мога да предприема, ако не е на стоп! За България мисля, че получавам прилична заплата, но за на вън със сигурност не!

Удоволствието от едно такова пътуване с автомобил е почти никакво, но на стоп хората, които срещаш са просто невероятни - шампиони по разни спортове, политици, кравари, търговци, дядо Гошо и баба Пена и т.н.

А иначе миналата година имам само 4 000 км на стоп да му се не види, останалите бяха все с автомобил! А през '99 за 3 месеца само бях направил 6-7 000 км.

А бе като цяло темата е необозрима ... поне така мисля де. Аз самия мога да пиша и да говоря на тая тема сигурно няколко часа, без да повторя история или каквото и да е! А има хора, които минават по 50 000 км на година на стоп и могат да разкажат много повече неща!

Само пак да отбележа, че наистина има много стопаджии, които пътуват за да спестят някой лев, но много от нас, по някое време започват да пътуват заради самото пътуване. Ограмна част от удоволствието от стопа е в това да те оставят на някой хубав планински път, до разклона за близкото село, всичко да се е ширнало около теб и времето да е усмихнато и ти да си и тогава дори да не те качат 1 час пак си доволен. Да не говорим, че след събота е неделя прекарани по пътищата на стоп, работната ми седмица вече дори не ми пречи :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 10 Май 2008, 11:09

лошото е че има типажи които имат пари за автобус или влак ама са скрънзи и ги цепи сачмата и предпочитат да се возят на стоп. Познавам един такъв екземпляр който дава страшно много пари за "маркови" дрехи и очила от по 300 лв се вози на стоп
Последна промяна hemicharger на 10 Май 2008, 11:10, променена общо 1 път
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата