Неприятно потропване от предницата-щитове на дискове или???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Неприятно потропване от предницата-щитове на дискове или???

Мнение от TiGoNiSh » 04 Май 2008, 15:11

Имам следния неприятен Звучен проблем.Когато минавам през неравности,особено павета се чува едно дрънчене от предницата на колата,сякаш някакви ламаринки се жулят или вибрират или от рода и е доста неприятно.Като я качвах колата на стенд един ден видях че точно зад колелата има едни големи кръгли дискове от ламарина,мисля че се падат зад дисковите спирачки точно.Консултирах се с един майстор и той ми каза че това са щитовете на спирачките.Поразклатих ги с ръка и ми се стори че наистина дрънчат точно така както го описах по-горе.Има ли някой идеи как може да се оправи това,тъй като почва АДСКИ много да ме дразни вече.

Ако има някакво значение,колата е 318ис купе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 04 Май 2008, 16:17

Здравей, това са предпазителите им, просто се парват лекичко с електрожена, но не само лекичко а и да държат читаво. Като заваряваш е желателно да изключиш акумулатора и компа ако не ги демонтираш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 05 Май 2008, 21:00

Със сигурност няма да си правя експерименти лично аз,ще я дам на някой да я оправи,но би ли разяснил ако обичаш по-подробно,за да обясня на този,който ще го прави какво точно трябва да се направи и как по-точно.Ако не ти представлява проблем Ти можеш ли да го направиш,почерпката ти е сигурна :)

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от ivko » 05 Май 2008, 21:14

Може и от пружините да е...особено ако са ниски... :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 05 Май 2008, 21:29

от тия щитове на дисковете е едно тъничко такова дрънчене, с телеподаващо се оправя всичко

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 05 Май 2008, 22:07

Колата е със зелените пружини и доста твърди амортисъори,доста е ниска и понякога ми закача на легнали полицаи,но едва ли окачването е проблема за потропването,защото на равно не го прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivko » 05 Май 2008, 22:26

TiGoNiSh написа:Колата е със зелените пружини и доста твърди амортисъори,доста е ниска и понякога ми закача на легнали полицаи,но едва ли окачването е проблема за потропването,защото на равно не го прави.

100% е от пружините... ;) , треа си шлаух :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 05 Май 2008, 23:23

ivko написа:
TiGoNiSh написа:Колата е със зелените пружини и доста твърди амортисъори,доста е ниска и понякога ми закача на легнали полицаи,но едва ли окачването е проблема за потропването,защото на равно не го прави.

100% е от пружините... ;) , треа си шлаух :mhihi:

Т.Е. :mhihi: не мисля да го сменям,а и съм убеден че може да се оправи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 06 Май 2008, 0:27

колега на прав път си това е от тези защитни ламаринени дискове и при мен го има , оправя се с заварка , кофти е само че да се заварят трябва да се разглоби всичко до там
BMW 318is

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 06 Май 2008, 0:29

phantomas написа:колега на прав път си това е от тези защитни ламаринени дискове и при мен го има , оправя се с заварка , кофти е само че да се заварят трябва да се разглоби всичко до там

кажи ми някой кадърен и сръчен,който знае какво прави и няма да прецака всичко останало за да ги оправи тези скапани ламарини

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5

Мнение от k4.BX-Ghost » 06 Май 2008, 0:31

Колега ... предпазителите не са скъпи има доста теми по въпроса и това си е болест на по старите коли .. и при мен все още си е така
но бяха смешни цените не я карам и не съм ги оправил :)
виж колко са нови и ако не те устройва прибегни варианта заварка

Успех
==============================
Сделано в СССР

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 06 Май 2008, 0:35

За нови ще помисля.Все пак някой да се престраши да ми каже от къде мога да намеря нови,евентуално при кой да ги оправя и съответно ориентировъчни цифри във валута...ако ли не отивам да си търся насам натам...

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 10 Май 2008, 23:04

и на мен е така от ламаринките сложи ремус и бас каса да не ги 4уваш като тропат :mhihi:

Назад към E36