Тунинг фенове, честито!
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- x3m
-
Тунинг фенове, честито!
Вече не е нужно да ходите до ЕУ за да намерите ДИНО. В авто билд пише че в сервиза на николай златков - проспиид моторспорт (???) вече имало дино стенд.
честито
честито
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
- Miler
-
Street Disorder Workshop
-
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Miler
-
Street Disorder Workshop
-
Явор написа:не е точен
Ще помоля да обясниш на останалите мнението си!Сигурно имаш сериозни познания в тази област

Някой по-горе беше казал че "доколкото знае диното не било върха на дино-строенето"

Може би знае от кой тип е диното и кой е производителя и да ни разкаже нещо за върховите постижения на останалите на световния пазар. Да ни обясни предимствата и недостатъците на различните динамометри...
Не ме разбирайте погрешно-не искам да обидя никого! Просто не искам, както е прието у нас в България всеки да коментира и разбира от всичко. Не е ли по-добре да се питат тези които знаят, да се прочете нещо...
Аз съм оператора на диното на Проспиид и бих ви помогнал да разберете що е то, как мери, какво мери, може ли да ви помогне да вървите по верния път за да стане двигателя това което искате....
Зная и защо избрахме точно това дино-няма по-добро на пазара в момента а цената сама по себе си говори достатъчно най-високата е

Всеки от Вас може да дойде, да види, да попита, да пипне...
Сигурно ви омръзнах

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Aйде сега .. една преференцялна цена за БМВ клуб България, и аз ще съм един от първите дошли да проверят каде зимуват раците 

R.I.P Landikar
@oreshkov
би ли казал в какви граници мери?
доколкото имам спомен (при разните съобщения преди да дойде стенда), имаше горна граница, и доколкото помня, тя пък можеше да се 'прескочи' с преходник или по-друг начин (не помня точно)..
та би ли обяснил за тази работа как става, ако става...
10х
доколкото имам спомен (при разните съобщения преди да дойде стенда), имаше горна граница, и доколкото помня, тя пък можеше да се 'прескочи' с преходник или по-друг начин (не помня точно)..
10х
<br>
br
br
july`s написа:@oreshkov
10х
Извини ме за закъснелия отговор!
Горната граница зависи от максималния въртящ момент, който може да абсорбира всеки един от четирите модула и от тяхните максимални обороти на развъртане. Модел 4022 на "DYNAPACK"/с този модел работим/ има възможност да измери максимално 4000Nm
-по 1000 на всеки модул. Или за коли с две задвижвани колела 2000Nm, а за тези с 4- 4000Nm. Максималните обороти на развъртане на модулите са 2000. Искам да ти обърна внимание на това че дотук говорим за модулите- не за автомобилите които се измерват

За да стигнеш до данните за въртящ момент и обороти на двигателя трябва да разделиш въртящия момент абсорбиран от двата/ или четирите модула/ на крайното предавателно число на трансмисията при което се извършва измерването. Например максималния въртящ момент на двигателя,който може да бъде измерен на автомобил с крайно предавателно число 4,00 е 2000:4=500Nm /две вод.колела/ или 4000:4=1000Nm/4 вод. колела/

Максималните обороти на двигателя, на които може да се извърши измерването се получават като умножиш макс.обороти на модулите по краиното предавателно-8000 об/мин.
Или максималната мощност,която можем да измерим при 4,00 кр. предавателно число , 500Nm въртящ момент и 8000 оборота е 418kw на колелата/569 конски сили/. Обикновено загубите в трансмисията се определят на около 10%, т.е около 632кс на двигателя.
Картината при 4по4 е 1000Nm при 8000оборота- 837кв/1139кс/

Мисля че информацията ще ти свърши работа...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2