AutoBild-сравнение между AUDI,MERCEDES и BMW .......?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 04 Май 2008, 12:35

acer написа:takishev смешен си ми ти, както и други хора, които влизат тук да хвалят ауди-та. И друг път съм го казвал a4 avant пред мене се скапа двигателя, след ремонта френд-а имаше проблеми със скоростната кутия, електрониката и пак с двигателя. Много добро ауди!
Нека да се купуват повече аудита, ще има повече за връщане. :mhihi:
Който си харесва ауди да си кара, ама като са толкова хубави не разбирам, кво ми влизате тука? Карайте си великите кръговете и оставете на нас лошите коли. :mhihi:
Аз дори се дразня като видя някой дъртак в дърто бмв, това е младежка кола и не е за всеки, нито дори новите не целят толкова практиченост, колкото удоволствие.

:idea: в другите държави различни от Б-я може да видиш доста пенсионери каращи БМВ, дядо на +60години в Z4 със свален гюрук е гледка, която съм виждал често :idea: и т.н. и т.н.

Това, че на твой притял Аудито се скапало кво означава, че всичките са скапани така ли? и то това си вадиш заключение.

Аз моа ти дам много примери с приятели дето на тоя или ония дадена кола му се скапала. Мога да ти дам и пример с преебани БМВ-та ама всички коли се чупят и се налага да им се правят ремонти, примера който си дал е много неуместен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 04 Май 2008, 13:26

tankishev написа:
ivan1979g написа:
tankishev написа:...В списанието се сравняват само базовите модели на автомобилите и следователно базови екстри и цена

Така са написали, но лъжат. Има бензиново А4 със 120коня......

Бъркаш се колега ... най-слабият бензинов двигател с който се предлага новото А4 е 1.8 TFSI за справка цъкни тук ... иначе има дизел 140 коня.

:mhihi: Ясни са ти нещата, компетентен си.
tankishev написа:
ivan1979g написа:
tankishev написа:...

Найстина ли смяташ, че двигателите на Ауди като цяло са по-добри от тези на БМВ?

Ти наистина ли прочете някъде да съм написал това ... ако е така отиди на психолог да ти предпише нещо. Написах, че двигателите на Ауди са добри - и това е факт.
Объркване, колега, изтрих го като го прочетах. Ти явно си писал тогава.
tankishev написа:
ivan1979g написа:
tankishev написа:......хендлинг... таргет сегмента...
:kuku: :kuku:
Кажи нещо са билд куолитито и карбон фуутпринта на моделния рейндж на презентираните компетитивни примиум брандове.

Бла бла заяждане от някой който няма какво друго смислено да напише ... и да, след тези твой изцепки мога да кажа "не, не те уважавам"

Научи собствения си език. Ако си циганин, няма проблем, те така говорят. Ако не си, се върни в училище. Като пишеш такива глупости показваш, не че знаеш английски, а че не знаеш български.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Май 2008, 13:31

Не си базирам мнението само върху един модел бил съм свидетел и на други дефекти, а и кофти мнения на собственици.
Всички коли се чупят, но някои по-малко, традиция не се гради с няколко модела. Имаме бусче меро на 20год и преди 3 месеца ходих за основен преглед, значи на места вече има ръжда, но майстора сам каза,"този двигател има още мнооого хляб". :mhihi:
Е, как после да искаш да си вземеш ауди, което ти гасне по завоите? Това е БГ не всеки може да си вземе нова кола, щото видиш ли новите кръгчета били много добри... даваш определена сума и гледаш да ти е читава колата.

За дядката със z4 и сякви лимозини нямам нищо напротив, яд ме е за простотията, когато човек на 40+ би му трябвала практична кола ми тръгва да гъзърее с някво бмв на 15г, нищо, че няма кинти трябва да кара бмв и да гледа лошо нали е газе. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 04 Май 2008, 21:56

Не искам да превръщам темата в личен спор, но бих искал да изясним две неща ...

1)
acer написа:takishev смешен си ми ти, както и други хора, които влизат тук да хвалят ауди-та.

радвам се ако те карам да се смееш - смеха нямаля стреса и удължава живота ... но ти явно не прочете целият ми пост. Не аз не влизам тук да хваля аудита и се дразня да чета такива фалшиви твърдения ... прочети края на пост-а ми както и другите ми постове в този форум и ще разбереш защо влизам (да се запозная подробно преди да взема следващата си кола - БМВ)

2)
ivan1979g написа:ако не си, се върни в училище. Като пишеш такива глупости показваш, не че знаеш английски, а че не знаеш български.

колкото и да ти е неприятно има много чуждици навлезли в българският език ... не съм сигурен какво искаш да кажеш с изречението "Ако си циганин, няма проблем" защото и двамата знаем, че в бизнеса а не във факултето се говори с тези чуждици ... а ако правиш някакви намеци за родословието ми без да ме познаваш е признак на липса на елементарна култура ... нещо което за съжалени доста добре вирее в интернет пространството.

ПС: моля модераторите да изчистят ненужното, заяждането и обидите от послените постове :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 04 Май 2008, 22:12

Acer, нещо не мога да се съглася с теб. Аз съм почти на 40. Какво следва от това? Догодина да си продам БМВ-то и да си купя Шкода ли? Аз карам БМВ-та от 12 години и смятам да продължа да карам само тази марка. Ти също ще станеш на 40 и ще видим какво ще мислиш тогава. За жалост част от младите гъзенца в мощни БМВ-та и други марки не доживяват до тази преклонна възраст 40+ за да видят какви коли ще харесват. Карат безрасъдно, мислейки се за безсмъртни понеже са в БМВ. За жалост в него се умира точно толкова, колкото и в Ауди или Мерцедес. Аз също съм минал по този път, но сега съм на друг акъл.
Примера с Аудито, дето гаснело е смешен. Моята 5-ца в момента има точно този проблем - гасне в произволни моменти и никой за сега не може да ми каже причините. Значи ли това, че трябва да си извадя извода, че БМВ са скапани коли? Аз също не харесвам Ауди, но не мога да ги нарека боклук само заради лични пристрастия.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 04 Май 2008, 23:12

Сори, ако съм обидил някой, наскоро видях някакав чичка с е34 да се сили на бул.руски с над 100 и ме хвана много яд. Когато видя млад човек да прави глупости, какво да кажа освен, че младоците сме глупави, ама да видя човек на възраст с прошарена коса... На това се ядосвам, че има много т.н тарикати и като видя човек на години в бмв за 5к, какво да си мисля? Мисля си, че го гони дивото и може да направи някоя пакост.
За аудитата това си ми остава впечетлението, не че са боклуци, а че нямат място до бмв и меро.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 04 Май 2008, 23:16

tankishev написа:
ivan1979g написа:ако не си, се върни в училище. Като пишеш такива глупости показваш, не че знаеш английски, а че не знаеш български.

колкото и да ти е неприятно има много чуждици навлезли в българският език ... не съм сигурен какво искаш да кажеш с изречението "Ако си циганин, няма проблем" защото и двамата знаем, че в бизнеса а не във факултето се говори с тези чуждици ... а ако правиш някакви намеци за родословието ми без да ме познаваш е признак на липса на елементарна култура ... нещо което за съжалени доста добре вирее в интернет пространството.

Циганите не знаят кога какви думи да употребяват и затова говорят толкова смешно български. Ти точно в кой бизнес в България употребяваш думата "хендлинг"? "Таргет" си има превод на български, можеш ли да се сетиш как е? :mhihi:

По темата. Сега като знаеш, че има бензиново А4 120коня, можеш ли да предположиш защо са взели 160коня? А защо не са взели 320и със 170к.с? Ясно, че Ауди и Мерцедес са хубави, може даже да са по-добри от БМВ при някои модели. Но въпросния тест не е обективен.

Потребител
Аватар

Мнение от skyfish » 04 Май 2008, 23:39

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

обаче пак никой не обясни защо МБ са на второ място,след като ауто билд са уж списание на фауве :mhihi:
я да видим дали колегата с пежото ще може да обясни,че гледам е фен на МБ пък и май е капацитет относно алди :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 04 Май 2008, 23:54

ivan1979g написа: ....сега като знаеш, че има бензиново А4 120коня, можеш ли да предположиш защо са взели 160коня? А защо не са взели 320и със 170к.с?

... отговорът ми е незнам .... но предполагам защото
Niikoo_1 написа:От съвсем скоро се предлага и 1.8 двигател с 120коня.

... в крайна сметка защо трябва да се бистри дали Аутобилд е аЛдибилд ... защото сме фенове ??? ... това е ненужно ... още по-безрезултатни са обидите към определена марка авомобили или други форуми

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niikoo_1 » 05 Май 2008, 0:34

ivan1979g написа:
tankishev написа:

Циганите не знаят кога какви думи да употребяват и затова говорят толкова смешно български. Ти точно в кой бизнес в България употребяваш думата "хендлинг"? "Таргет" си има превод на български, можеш ли да се сетиш как е? :mhihi:

По темата. Сега като знаеш, че има бензиново А4 120коня, можеш ли да предположиш защо са взели 160коня? А защо не са взели 320и със 170к.с? Ясно, че Ауди и Мерцедес са хубави, може даже да са по-добри от БМВ при някои модели. Но въпросния тест не е обективен.

:idea:
1.8 120коня мотора излезна (ще излезне) съвсем скоро и все още не се предлага при дилърите, в Англия и в България мотора все още го няма в ценовите листи, както и в почти всички държави :!:
Не беше нужно да се правиш на интересен на момчето :idea:
А и теста щом сега е публикуван в българското издание на Аутобилд нали се сещаш, че е правен преди минимум един месец :idea:
Така, че стига с хитроумните постове, тествали са това, което в момента е на пазара и може да се купи :idea: , а не това което още го няма и сега почват тепърва да се приемат поръчки.

А това дали ще се напише Таргет група или целева група какво значение има при положение, че почти всички го използваме, колкото и да е лошо чуждите думи си навлизат в нашето ежедневие и няма как това да се спре глобализация какво да правиш.

Както и да е въпроса е, че не беше нужно да се правиш на КИСЕЛ на момчето, виж ако беше писал на латиница можеше.

И все пак е автомобилен форум, а не литературен, така, че това кои колко правописни грешки и запетайки е допуснал и без особено значение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 05 Май 2008, 1:32

@Acer, може би имаш основания, но аз например карам много по-спокойно от преди 10 години. Въпреки това платих близо 12 000 лв само за акциз за да карам мощна кола, тъй като исках да видя разликата. Мога да ти кажа, че кефа е огромен въпреки възрастта ми. И все пак карам разумно и гледам да спазвам правилата колкото мога. Чувството за мощ обаче е много приятно, стига да не искаш да го демонстрираш винаги. Това е като да носиш оръжие или да си добър в бойните изкуства. Някои ще парадират непрестанно, други само когато е нужно. Въпрос на манталитет.
По темата...Няма значение на кого е Аутобилд. За мен най-важното е да е обективно доколкото може. Много хора разчитат на тези статии за да направят своя избор. За съжаление съвременната журналистика (особено в България) е много подкупна. Ако пускаш реклами в някоя БГ медия, никога няма да видиш лоша дума за твоите продукти. Това адски вреди на потребителите. Смятам, че в Германия нещата стоят по-различно, но е много вероятно и там да има влияние. Ако обаче един такъв тест не е обективен и откровено лъже, смятате ли че концерни като БМВ и Мерцедес ще си замълчат и ще оставят нещата така? Аз лично мисля, че това е невъзможно.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 05 Май 2008, 7:35

acer написа:Сори, ако съм обидил някой, наскоро видях някакав чичка с е34 да се сили на бул.руски с над 100 и ме хвана много яд. Когато видя млад човек да прави глупости, какво да кажа освен, че младоците сме глупави, ама да видя човек на възраст с прошарена коса... На това се ядосвам, че има много т.н тарикати и като видя човек на години в бмв за 5к, какво да си мисля? Мисля си, че го гони дивото и може да направи някоя пакост.
За аудитата това си ми остава впечетлението, не че са боклуци, а че нямат място до бмв и меро.

Само ще ти кажа ,че за глупоста няма възраст,човек какъвто е на младини с малки изключения такъв е на старини.Имам един лаф".....зелен откъснат..' в смисъл ,че някой хора така и не порасват.
Не забравяй ,че колелото се върти и човек преживява същото на което на младини се е чудел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niikoo_1 » 05 Май 2008, 14:06

Mario Pankov написа:В новия си брой най-после са намерили правилното място на дегизирания Фолксваген - А4 го сравняват с Форд Мондео и Ситроен С5 :mhihi: Познайте кой бие... :mhihi: :mhihi: Форда ги отнесе:mhihi:
Мое мнение е, че конкуренти на БМВ са само Мерцедес и Лексус. Да, Ауди пуснаха доста мощни мотори, но от тези, които съм карал ( чисто нови ) винаги ми е било чудно къде са тия коне? Интериора им е отличен - не по моя вкус, но е изпълнен отлично. Новите Tdi комън рейл мотори са много добри, таблото вече не скърца като при по-старите модели. Общо взето с това се изчерпват плюсовете, не са лоши коли, но не бива да се бутат при големите.

Пич А4 е на различна платформа от всеки един фолксваген,
- първо защото мотора му е разположен НАДЛЪЖНО, а не напречно както са двигателите на всички VW и на автомобилтие с предно
предаване.
- Второ има доста по-дълго м/у осие и т.н. и т.н.
- Има доста тестове където сравняват 3-та серия с мондео, даже имаше един преди години м/у Е46 и старото Мондео и Мондеото даде по-добро време на писта :idea: айде сега кажи нещо :mhihi:

Така, че темата е много широка в крайна сметка тези тестове са много относителни. Мондеото печели с/у А4 само защото по-евтино :idea: може да разгледаш внимателно точковата система, по която ги оценяват :idea: също както КИА СИЙД печели с/у Ауди А3.

Всеки автомобил си има някакви достойнства и ако даден тест в списание ти полияе на това кой автомобил да избереш това говори много лошо.
Имал съм възможност да чета преди няколко години всичката автобилна преса, която излиза списания на френски, руски, немски и английски и на доста места има тестове на едни и същи автомобили и във всяко списание резултатите са различни както и победителя.

Така, че всичко се свежда пак до личното предпочитание, на мен лично някакъв смешен тест не може да ми повляе и да се откажа от автомобила, които съм избрал ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 05 Май 2008, 14:28

Не забравяйте, че всичко е въпрос на бюджет. Тука всички сме големи спецове, ама 90% караме секънд хенд коли. Ако трябва да купуваш нова и си лимитиран от към средства, кво от това, че БМВ ти е любимо? И аз искам Бентли, ама няма пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 05 Май 2008, 15:10

Niikoo_1 написа:1.8 120коня мотора...в Англия...все още го няма в ценовите листи..

Разбирач, я виж пак, щото май е 19100 паунда. Но незнам, може това да е цената за Намибия. :mhihi: :mhihi:
Щом тестът е правен преди време, да бяха взели 316и със 122коня да го сравняват с Аудито със 160коня. Нали твърдят, че сравняват базови модели.
Ти учатсваш на принципа "Ауди, по-голям брат на мойто голфче" и се опитваш да разясниш как БМВ не може да е по-добро. Още в началото определи нехаресващите теста на Аутобилд като "разните капаците", който пишат без да са прочели. acer написа, за някакво чупещо се Ауди, и ти му написа, че "примера който си дал е много неуместен". Ти явно си некакъв капацитет, разбираш ги нещата. :mhihi:

Аутобилд са написали супер глупости в този тест. За 520и са написали, че "при лоша пътна настилка изисква доста умения от водача" :mhihi: и "във волана постоянно проникват малки удари, каросерията постоянно се движи, не може да намери най-точната траектория". Карам едно такова доста често, няма никакви подобни проблеми. Я хитроумно ми обясни, защо се получава така.
За 116и са написали "ако искате да се движите ОТНОСИТЕЛНО пъргаво, трябва доста да пришпорвате двигателя". Е*ати идиотите--в таблицата отстрани са дали 116и като НАЙ-БЪРЗОТО от трите.

И за езика. Ти пък от къде се включи? Киселей по-кротко, щото хич не си в час. Първият ми пост беше по-скоро на майтап, колегата започна да обяснява, че така говорели "в бизнеса".
А употребата на "хендлинг" и "таргет" приличат на македонските измислици като "хендикапиран".

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум