Боядисване/Полиране на джанти

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 29 Апр 2008, 8:50

Slow_Fake написа:Нали се сещаш че няма такъв луд , дето да тръгне да маха лака наръка , затова има окис паста ;) Плюс това тоя пич ем го прави на машина , ем неможе да ги мине на всякъде , ем ми иска по 100лв на джанта за полу свършена работа :nono: :kuku:

П.С.Ти май нещо си се объркал , говориме за ПОЛИРАНЕ , а не за ПАСТИРАНЕ ;)
и на мен ми поискаха 400лв. за полиране на 17 цола :shock: бързо ме отказаха :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 29 Апр 2008, 9:41

Полирането на джанта е проста работа, обаче е толкова трудоемка, гадна и досадна, че няма накъде...
За цялостно полиране ли са ти искали 400лв или само за бордовете?
Щот аз на мойте полирах само бордовете и горе долу 1-2 дни яко търкане на ръка не ти мърдат...а ако джантата няма много плоски повърхности и не може да се мине на машина е направо ад. То са няколко вида водни шкурки, а ако е много захабена джантата се шлайфа и със суха.
А след полирането трябва да се сложи и лак, ама прахово, за да не се загуби блясъка и да се предпази алуминия...иначе една зима и всичко си ебава майката...
Та 400 кинта ми се вижда добра цена ако трябва да се сваля боята, да се полира и после да се лакират джантите.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 29 Апр 2008, 11:08

а може ли някой да каже стъпка по стъпка как става цялата далавера, че мисля да си направя борда на джантите лъскав, а вътрешната част да я боядисам черна :roll:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 29 Апр 2008, 21:54

Joro_Paveto написа:Полирането на джанта е проста работа, обаче е толкова трудоемка, гадна и досадна, че няма накъде...
За цялостно полиране ли са ти искали 400лв или само за бордовете?
Щот аз на мойте полирах само бордовете и горе долу 1-2 дни яко търкане на ръка не ти мърдат...а ако джантата няма много плоски повърхности и не може да се мине на машина е направо ад. То са няколко вида водни шкурки, а ако е много захабена джантата се шлайфа и със суха.
А след полирането трябва да се сложи и лак, ама прахово, за да не се загуби блясъка и да се предпази алуминия...иначе една зима и всичко си ебава майката...
Та 400 кинта ми се вижда добра цена ако трябва да се сваля боята, да се полира и после да се лакират джантите.
400 лв ми поискаха за цялостно полиране на джантите в галерията ми

Потребител
Аватар

Мнение от HagPyCaH_Tun » 03 Май 2008, 19:14

Колеги,аз използвах възможно най-селския метод мисля,но свърши работа. Свалям джантите,измивам ги от праха и мажа с паста за зъби,като търках като луд докато съвсем не засъхна. След това с маркуча.. и пак търкане. Вътрешната част си беше черна, отгоре 2 слоя матов черен спрей(имаше само такъв в магазина) и един слой лак,като предварително бях облепил горната част с изолиращо тиксо(идеята за боядисването си я откраднах от едно предаване по дискавъри :) ) Джантите бяха алуминиеви 15ки, с спиците..оригинални за БМВ..
Промяната беше съществена..много по добре изглеждаха. отне ми 1 ден работа и към 15тина лева. Бих показал снимки,но вчера продадох баварката както личи от подписа ми. :confused:
Vasilen каза:
"Ето къде се намира, в събота заредих 95 на цена 1.47 при условие че на другите бензиностанции беше вече 1.55."(Пуснато на: 27 Сеп 2004, 14:08 ) къде отидоха тези времена..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Новинка за ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ

Мнение от skate » 12 Май 2008, 10:43

Новинка за ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ .....

Здравейте, аз също съм намислил да пребоядисам джантите , тъй като им е изпаднал лака на места...,
та за мое голямо щастие тук където работя онзи ден видях в съседната сграда голяма табела ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ , отидох и се оказа че човека е голям пич, и боядисва и джанти в камера/печене и т.н....,

казвам му 4 броя 17" лети джанти колко $, той вика "Няма проблем., трябва ми цял ден да ги оправя - 12лв. на джанта"

Ококорих очи, хем евтино хем качествено, скоро ще занеса мойте :) Страхотно, та ако някой от вас иска ще Ви кажа къде се намира >

Единственото му условие е да са добре изчистени от старата боя > дори ме препрати към тези > Песъкоструйка www.blast.lozen-bg.com

бул. Цариградско Шосе 133 (7-ми км)
ХАЙ ТЕК ПАРК ИЗОТ (Има голяма жълта табела на която пише ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ)

Предишна

Назад към Tuning