Доберман
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
това за добермана е пълна измишльотина
избери сику4е, което ще то допадне по темперамент, промерно доберманът е много динамичен и игрив, като прожинка,не бих го изтърпял, прецени можеш ли дългокосместо куче да гледаш, можеш ли овчарка да разхождаш километри, а гонче - десетки километри?
прецени и след 5 години ли ще се грижиш отговорно? можеш ли да отделиш първата година по 4 часа за възпитание?
за мен оптималния вариант е пастирско, късокосместо куче, предано, интелигентно, умерено в разходките,смел пазач и обичащо децата - РОТВАЙЛЕР
нямам повече време да ти пиша и само нахвърлях - утре пове4

избери сику4е, което ще то допадне по темперамент, промерно доберманът е много динамичен и игрив, като прожинка,не бих го изтърпял, прецени можеш ли дългокосместо куче да гледаш, можеш ли овчарка да разхождаш километри, а гонче - десетки километри?
прецени и след 5 години ли ще се грижиш отговорно? можеш ли да отделиш първата година по 4 часа за възпитание?
за мен оптималния вариант е пастирско, късокосместо куче, предано, интелигентно, умерено в разходките,смел пазач и обичащо децата - РОТВАЙЛЕР

нямам повече време да ти пиша и само нахвърлях - утре пове4

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз имах 65 килограмов доберман
да, 65 кг! 14 години живя Марти и накрая изяде 2 патрона от упор.
ама не защото му растяла някаква кост
това е куче с ХАРАКТЕР. иска си обучение и специални грижи. ако нямаш време да се занимаваш по няколко часа на ден, по добре се ориентирай към друга непретенциозна порода. моя беше 6 месеца на специално обучение.. но паднеше ли му пердето никой не може да го спре
също налиташе на цигани и други животни
платили сме не едно домашно куче.
Та общо взето си е риск да ти кажа, породата е добра, всичко зависи от теб как ще се развива кучето и какво ще стане.
сега ми стана мъчно за него
да, 65 кг! 14 години живя Марти и накрая изяде 2 патрона от упор.
ама не защото му растяла някаква кост

това е куче с ХАРАКТЕР. иска си обучение и специални грижи. ако нямаш време да се занимаваш по няколко часа на ден, по добре се ориентирай към друга непретенциозна порода. моя беше 6 месеца на специално обучение.. но паднеше ли му пердето никой не може да го спре

платили сме не едно домашно куче.
Та общо взето си е риск да ти кажа, породата е добра, всичко зависи от теб как ще се развива кучето и какво ще стане.
сега ми стана мъчно за него

- lidiyailieva
- кандидат ентусиаст
-
И аз имах доберман, женски. Говорила съм с всякакви лекари и те категорично оборваха мита за "полудяването" на тези кучета с напредване на възрастта. Беше изключително възпитано и послушно куче, никога не сме имали проблем с нея до последния и час. Следващото куче, което ще си взема отново ще е доберман.
Всички животни се раждат еднакви, от там насетне всичко е до възпитание.
Колега, взимай си смело доберман и не вярвай на митове и легенди.
Колега, взимай си смело доберман и не вярвай на митове и легенди.

- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-
lidiyailieva написа:
Колега, взимай си смело доберман и не вярвай на митове и легенди.![]()

D3BEP, при санбернар и нюфаундленд по-често срещан проблем е със сърцето и то пак от неправилното им гледане.
Всяка една порода си има специфики и особености при отглеждането. За гореспоменатите мечки тичането е противопоказно, те са мързели и никога няма да станат гончета, най-много някой да умори животното докато го кара да търчи.
Мерси за мненията, най-много исках да разбера мита за полудяването.
В момента нямам време да се занимавам с толкова изискващо време куче.
Колегата Conan с бившия добер и с настоящата немска, можеш ли да кажеш, какво и липсва на овчарката сравнение с добермана? И искат ли доберманите огромни разходки, колкото овчарката?
Колегата Conan с бившия добер и с настоящата немска, можеш ли да кажеш, какво и липсва на овчарката сравнение с добермана? И искат ли доберманите огромни разходки, колкото овчарката?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Спорът тука стана детински. Никой не твърди, че доберманът задължително полудява, а че е по - предразположен към такива заболявания. Никой не твърди, че нюфаундлендът е задължен да направи дископатия, просто е предразположен. Може би най - често всички страдат от убождане на лапата.
И двете страни май са доста предубедени... И тея, които казват че доберманът задължително полудява - естествено че не е вярно, и тези, които твърдят, че такова нещо е абсурд, глупост, не може никога да се случи. Аз пък съм виждал полудял доберман. Приспаха го.
Както и да е де. Да не си вземаш доберман щото може да умре от тумор, е като да не си вземеш дакел щото му е дълго тялото и може да го защипе вратата. Казах ти вече: Не може това , даже да е вярно да е определящо. И хората полудяват.
Ако нямаш пари, време и място за голямо куче, Acer, недей се занимава. Не го взимай заради скимване, то е като член на семейството, все едно да осиновиш дете. Не става само защото те кефи или някой ти е обещал куче.
А и си в таква възраст, утре ще забегнеш в чужбина... Какво става с кучето?
И... заслужаваш бой.
Защо се занимаваш с такива теми и щуротии да разучаваш?
Колко време ти остава до изпитите? 1-2 седмици?
Вземи първо влез студент.... после мисли за кучета
Аз май като баща или майка май малко ти станах, но определено си мисля, че слагаш каруцата пред коня.
Поздрави!
И двете страни май са доста предубедени... И тея, които казват че доберманът задължително полудява - естествено че не е вярно, и тези, които твърдят, че такова нещо е абсурд, глупост, не може никога да се случи. Аз пък съм виждал полудял доберман. Приспаха го.
Както и да е де. Да не си вземаш доберман щото може да умре от тумор, е като да не си вземеш дакел щото му е дълго тялото и може да го защипе вратата. Казах ти вече: Не може това , даже да е вярно да е определящо. И хората полудяват.
Ако нямаш пари, време и място за голямо куче, Acer, недей се занимава. Не го взимай заради скимване, то е като член на семейството, все едно да осиновиш дете. Не става само защото те кефи или някой ти е обещал куче.
А и си в таква възраст, утре ще забегнеш в чужбина... Какво става с кучето?
И... заслужаваш бой.
Защо се занимаваш с такива теми и щуротии да разучаваш?
Колко време ти остава до изпитите? 1-2 седмици?
Вземи първо влез студент.... после мисли за кучета

Аз май като баща или майка май малко ти станах, но определено си мисля, че слагаш каруцата пред коня.
Поздрави!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Acer, мога да ти кажа няколко неща. Просто съветчета
1. НИКОГА, за НИЩО на света не вземай голямо куче, ако живееш в апартамент.
2. Ако вземеш куче, задължително търси куче с родословие. При не много разпространените породи, това е проблем в България. Това ти го казвам като човек, който още страда за кучето си.
3. Задължително е кучето да премине обучение при специалист. Ако си мислиш, еч можеш да се справиш сам и с четене на книжки - лъжеш се. И аз така си мислех и сега съжалявам.
4. Никога не проявявай агресия спрямо кучето си. НИКОГА! Колкото и да те е ядосало.
И накрая - ДЗВЕР е прав за това, че всяко куче, пък било то и пинчерче е ограмна отговорност и няма нищо общо с котката, която можеш да оставиш да си дреме на дивана. Всяко куче иска внимание и отговорност.
Тези неща ти ги казвам като препатил човек гледал и обичал огромно дебело дого аржентино. Все още не мога да го прежаля. И най-вече това, че заради собствената ми глупост трябваше кучето да бъде приспано.

1. НИКОГА, за НИЩО на света не вземай голямо куче, ако живееш в апартамент.
2. Ако вземеш куче, задължително търси куче с родословие. При не много разпространените породи, това е проблем в България. Това ти го казвам като човек, който още страда за кучето си.
3. Задължително е кучето да премине обучение при специалист. Ако си мислиш, еч можеш да се справиш сам и с четене на книжки - лъжеш се. И аз така си мислех и сега съжалявам.
4. Никога не проявявай агресия спрямо кучето си. НИКОГА! Колкото и да те е ядосало.
И накрая - ДЗВЕР е прав за това, че всяко куче, пък било то и пинчерче е ограмна отговорност и няма нищо общо с котката, която можеш да оставиш да си дреме на дивана. Всяко куче иска внимание и отговорност.
Тези неща ти ги казвам като препатил човек гледал и обичал огромно дебело дого аржентино. Все още не мога да го прежаля. И най-вече това, че заради собствената ми глупост трябваше кучето да бъде приспано.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
eraziel написа:Еее, дзвере, кат' си почнал с тоя наставнически тон се'а ше кажеш да спрем и стероиди да взимаме и вече не знам![]()
![]()
Отказал съм се да ви го казваме

Ама на тебе никой нищо братле

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
много ама много си в грешка, вярно е не са чак толкова податливи на възпитание като немска овчарка но са доста умни ине веднъж моята кучка ми го е доказвалаD3BEP написа:Ротвайлерите, с малки изключения естествено, не са много умни и са ужасно своенравни.
Нямат общо с питбулите, така е, но не са пример за възпитано куче според мен.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
acer написа:Мерси за мненията, най-много исках да разбера мита за полудяването.
Ами овчарката е много лигава и своенравна,няма я тая дисциплина .Добрудушна е което е хубаво ако я гледаш в къщи,но за пазач в селски двор е отчайваща,всеки който влезе е приятел за нея

Много красива е и умна но добермана беше ненадминат като пазач.
Ами и 2 са гледани на село така ,че никой не ги разхожда.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ае Конан, овчарките са най - масовите в света граничарски кучета, ти ги обяви че най - не стават за пазачи. Зависи как си я възпитал и малко от конкретният характер на животното. Но по принцип, има и училища за тях.
Acer,
Разбирам те че се разведряваш
Аз също. И аз общо взето това правя във форума.
Но много ми напомняш на мен когато кандидатствах първият път и не ме приеха точно каквото исках.
Да влезеш да пишеш два лафа и да проучваш за куче са различни неща
Не вярвам компютърът даже въобще да помага в подготовката за изпита, малко е вероятно
И аз бях същия... Разведряване. В кенефа с книга. Уж уча. И акълът - постоянно зает с други неща
И догодина - пак на изпит. Не ти пожелавам да повториш
Поздрави и успех на изпита, а куче все ще дойде време да с ивземеш, щом си мераклия.
Acer,
Разбирам те че се разведряваш

Но много ми напомняш на мен когато кандидатствах първият път и не ме приеха точно каквото исках.
Да влезеш да пишеш два лафа и да проучваш за куче са различни неща

И аз бях същия... Разведряване. В кенефа с книга. Уж уча. И акълът - постоянно зает с други неща

Поздрави и успех на изпита, а куче все ще дойде време да с ивземеш, щом си мераклия.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Бащата е фен на немските, ама изобщо не ги харесвам. В момента има 2 и на едното като му дигнах крак да го заиграя щеше да ме направи инвалид да го е*а и в тартора, и какво им е умното?! Наотогоре на това лае и чичо ми, котки, птици и квото се сетиш, а е обучено много добре, ако му кажеш да седни може да седи цял ден.
Дзвер на мен това ми е 2 година, аз сeга уча по 8-9 часа, но то ще си покаже накрая де, ако не ще се омитам на някъде, койте не учи...

Дзвер на мен това ми е 2 година, аз сeга уча по 8-9 часа, но то ще си покаже накрая де, ако не ще се омитам на някъде, койте не учи...
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3