Колата пали само когато е студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Колата пали само когато е студена
Значи, миналата седмица отидохме на село и стигнахме до там без никакви проблеми. Оставих колата за около 2 часа и когато отидох да я преместя не поиска да запали, бензин има, стартера варти, а никакви признаци да запали. След 1 час пак опитах и запали без никакви проблеми!!! Оттогава ми прави тези номера непрекъснато. Пали когато си поиска. Попитах приятели и те ми казаха,че може да е от алармата и аз разбирасе я откарах на майстор. Той каза че от това е проблема и я махна, но 1 час по късно пак ме остави на средата на пътя. Когато изтине на 90 % пали от първия път. Като почукна бензиновата помпа също няма никакъв ефект.
! Ако някой може да ми помогне, много бих се радвала. "Ако не да я паля, поне няма да имам повече проблеми
!!!
! Ако някой може да ми помогне, много бих се радвала. "Ако не да я паля, поне няма да имам повече проблеми

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Мини на диагностика.
Почти 100% давам за проблем по електрониката. Температурен датчик на коляновия вал, ламбда сонда, нещо такова. Нещо бърка подаването на гориво и въобще работата когато колата е топла... Не е иммобилайзера явно.
Не съм специалист, но и специалист трудно ще разбере проблема от нета. Иди на компютърна диагностика и ако там не излезе нещо, пробвайте подред всяка електроника, която би създала проблем, мери температура или пък може просто да е станала чувствителна към високата работна температура.
Почти 100% давам за проблем по електрониката. Температурен датчик на коляновия вал, ламбда сонда, нещо такова. Нещо бърка подаването на гориво и въобще работата когато колата е топла... Не е иммобилайзера явно.
Не съм специалист, но и специалист трудно ще разбере проблема от нета. Иди на компютърна диагностика и ако там не излезе нещо, пробвайте подред всяка електроника, която би създала проблем, мери температура или пък може просто да е станала чувствителна към високата работна температура.
- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
Смени АКУМУЛАТОРА!

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
KIARA_G написа:Смени АКУМУЛАТОРА!![]()
Тогава некарана и непалена най трудно ще пали, Киара.
Но и акумулатора може да се провери и прегледа.
- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
D3BEP написа:KIARA_G написа:Смени АКУМУЛАТОРА!![]()
Тогава некарана и непалена най трудно ще пали, Киара.
Но и акумулатора може да се провери и прегледа.

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Хех...това с непаленето при топъл двигател го бях чувал само за tds-ите...ама там, било от ангренажната верига...
Колега, сподели като разрешиш проблема, че и ние да знаем, за какво иде реч, ако ни сполети подобна бела
Колега, сподели като разрешиш проблема, че и ние да знаем, за какво иде реч, ако ни сполети подобна бела

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
ако наистина ти пали само студена може би ти работи двигателя на богата смес и когато се опитва6 да запали6 и тя топла се полу4ава давене от богатата смес и няма палене,при мен има6е такув слу4ай и се оказа ламда сонда блокира в положение за богата смес.Провери све6тите какъв цвят имат
10 мнения
• Страница 1 от 1