Регулиране на фаровете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Регулиране на фаровете
Колеги как се регулират фаровете на височина?Мойте са ел. ама като са на най голямата височина светят на 5 метра пред колата .... не мога повече така без очи останах...
-=No Try 2 Fly=-
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
отиди да ти ги регулират,във всеки един сервиз за преглед има такава машина,струва 10тина лв-сам недей
- agent smit
- младши ентусиаст
-
При мен регулирането става и с отверка тип звезда, но може и със шестограм. По височина (вертикала) се регулират от винта, който е в по-голяма близост до радиатора. Като въртиш винта по посока обратна на часовниковата стрелка, фара се вдига 

- cucko
- старши ентусиаст
-
valeto написа:отиди да ти ги регулират,във всеки един сервиз за преглед има такава машина,струва 10тина лв-сам недей
Прав си...аз не съм се занимавал с това но само знам че от там се прави регулирането...а и недей сам защото можеш да направиш беля т.е. да си вдигнеш много фаровете и да причиниш заслепяване на отсрещния...

- batkoto
- младши ентусиаст
-
Съвет от мен! Най-добре е на сервиз да ти ги регулират, но ги накарай да ги вдигнат повече и ги свали отвътре на някакво средно положение. Така ще имаш възможност да си ви гдигаш малко и да ги сваляш малко
И всичко това в сервиза - като ти ги вдигнат отвътре ги върни докато ти кажат, че това е нормалното, което трябва да бъде. Запомни степента понеже без да искаш с ръка можеш да ги размърдаш ако си намаляваш осветлението на тъблото при продължително каране... а ако не си запомнил степента, познай
пак 10лв.
Това е лично мое мнение, защо да нямаме като опция и да си ги вдигаме малко

Това е лично мое мнение, защо да нямаме като опция и да си ги вдигаме малко

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Фаровете се регулират вдигнатии най-горе от регулатора на таблото. Свалянето има за цел да не заслепяваш отсрещните когато натовариш колата и предницата се вирне нагоре.
Never mistake motion for action...
- cucko
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Фаровете се регулират вдигнатии най-горе от регулатора на таблото. Свалянето има за цел да не заслепяваш отсрещните когато натовариш колата и предницата се вирне нагоре.
Затова ли и ти си инжинер!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
cucko написа:Leon написа:Фаровете се регулират вдигнатии най-горе от регулатора на таблото. Свалянето има за цел да не заслепяваш отсрещните когато натовариш колата и предницата се вирне нагоре.
Затова ли и ти си инжинер!
Не те разбрах, но това е едно от първите неща, които научих за колите...

Never mistake motion for action...
10 мнения
• Страница 1 от 1