Необичаен проблем!

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Необичаен проблем!

Мнение от kiko™ » 29 Апр 2008, 20:14

Здравейте колеги, доста търсих из форума, намерих подобни проблеми и техните решения, но точно за такъв проблем никой не е писал да има , та за това си позволявам да отворя нова тема. Проблема ми е следния преди няколко дни инсталирах едно устройство към оригиналния ми касетофон (в което има AUX, USB и iPod изход) което симулира cd-changer и касетофона го управлява като такъв. Устройството си имаше собствен кабел който взема захранване от кабелите които захранват касетофона и се включва във входа за changer-а. До тук всичко беше Ок, устрийството зарабори , държи се доста прилично, обаче когато запаля колата и се вдигат оборотите се чува едно доста слабо но неприятно бучене в колоните. Някой да има някакви предположения как мога да го оправя без да слагам допълнителни филтри на захранването.
Мерси на всички които успеят да ми помогнат.

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 29 Апр 2008, 20:25

Въпроса е къде стои устройството ?
Ако е отзад значи да видиш дали минават кабели на близо от ел инсталацията защото това е вредно.
После гледай да вземеш маса от най блиското място на купето и то по солидна :)
90% от проблеми свързани със лекото свистене като запали мотора идват от слаба маса ! )

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 29 Апр 2008, 20:50

Значи устройството стои над жабката, под пластмасата която облича жабката. По принцип на близо са само бушоните, евентуално ако от там дава някакво смущение. Ровейки из форума и за забелязах че повечето проблеми идват от масата. Интересното е че от кабелите които влизат на мястото на changer-a има един който е свободен , в смисъл влиза в буксата за changer обаче другият му край не е вързан никаде. В упътването пишеше да се хване за масата на колата ако е VW или AUDI, а за БМВ трябва да се остави така. Оставих го свободен, всичко заработи но се получи свистенето. След това открих една инсталация в интернет на същото такова устройство към БМВ и там тази жица е вързват за масата на захранването на касетофона. Ето снимката да добиете представа: цък
Сега съм го вързал по този начин, но свистенето си го има (струва ми се че е доста по-слабо но може и да се заблуждавам), вероятно този кабел ще реши проблема, но къде да го замася? Ако го завия за някой от болтовете на касетофона дали ще има резултат?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 30 Апр 2008, 13:57

Колеги, никой ли няма да ме упъти какво да предприема? :confused: Чудя се дали този кабел да не пробвам да го замася за купето, но първо ми се ще да чуя какво е вашето мнение. Ако трябва да го замася за купето къде бихте ми препоръчали да го хвана? доста е късичък да стигне до където и да е. Мисля си дали да не го захвана за антената която влиза в касетофона, на мястото на което влиза в касетофона има един болт към мойто мога да хвана маса, самоче ме е страх да не изгори нещо и ще изчакам първо вашите съвети. Мерси предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 30 Апр 2008, 15:18

Залагам 95% 4е не е от масата.Имаш друг пороблем и той е свързан с генератора или устроиството няма LC филтър на захранването.Има едни малки филтър4ета в една 4ерна кутиика които се продават.Слагаш такава и си решаваш проблема.Пък може и да пробваш без дросел4ето от филтъра и да сложиш на захранването на на тая шукариика паралелно един кондензатор 4700uF/25V като гледай да е максимално близо нея.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 30 Апр 2008, 15:49

Don_Mandragon написа:Залагам 95% 4е не е от масата.Имаш друг пороблем и той е свързан с генератора или устроиството няма LC филтър на захранването.Има едни малки филтър4ета в една 4ерна кутиика които се продават.Слагаш такава и си решаваш проблема.Пък може и да пробваш без дросел4ето от филтъра и да сложиш на захранването на на тая шукариика паралелно един кондензатор 4700uF/25V като гледай да е максимално близо нея.

аз давам 99,9% от маса и 0.0000001 процент за какъвто и да е филтър

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 30 Апр 2008, 16:49

Icco® написа:
Don_Mandragon написа:Залагам 95% 4е не е от масата.Имаш друг пороблем и той е свързан с генератора или устроиството няма LC филтър на захранването.Има едни малки филтър4ета в една 4ерна кутиика които се продават.Слагаш такава и си решаваш проблема.Пък може и да пробваш без дросел4ето от филтъра и да сложиш на захранването на на тая шукариика паралелно един кондензатор 4700uF/25V като гледай да е максимално близо нея.

аз давам 99,9% от маса и 0.0000001 процент за какъвто и да е филтър

Ако се е вързал в същата точка кадето е масата на касетофона.... неправилното замасяване отпада като вариант.Проблема е или по входа или генератора... евентуално може и да е пробил кабел за свещ и да го смущава.Последното е по малко вероятно но и то е възможно ;)

Освен това в буксата за 4енджера има и маса от където ако касетофона е замасен правилно и не прави проблеми сам зна4и и тва 4удо ще се върже на тая маса през буксата :!:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 30 Апр 2008, 17:22

Аре да ти цапна един бас ,искаш ли :?: :yes:
Аз казвам маса и тва е ;)
Ако ше идваш на събора може да се почерпим по повода ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 30 Апр 2008, 20:33

Icco® написа:Аре да ти цапна един бас ,искаш ли :?: :yes:
Аз казвам маса и тва е ;)
Ако ше идваш на събора може да се почерпим по повода ;)

Xixix може да не споря.Ама на друго ме навежда.Все пак пробваите и пишете да разберем наи-сетне какво му е :) Поздрави.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 30 Апр 2008, 22:19

Колеги то и мен масата ме съмнява, из интернет навсякъде се пише че това е основният фактор. Утре ще опитам тази черна жичка да я захвана за някое болтче на касетофона да видим дали ще има ефект, друго което ще опитам ако това не даде ефект е да хвана маса за устройството от друго място, не както е сега от масата на касетофона, защото намерих един файл в интернет в който пишеше че не е хубаво да се взема маса от масата на оригинален касетофон. Предпочитам да намеря къде е проблема и да го отстраня, отколкото да го притъпявам с филтри. Утре ще дам резултат. ;) Ако има други предположения казвайте смело.

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 30 Апр 2008, 23:19

Зарежи касетофона търси най близката точка на купето и ръгай там масата !!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 01 Май 2008, 14:40

Пробвах да замася тоя кабел на доста места и ефекта е нулев :evil: Ще взема накрая да сложа един филтър и да видим какво ще стане! Да ви попитам имама тук едни стари касетофони из гаража по захранването на които има някакви филтри, дали ще стане с някой от тях? Можете ли да ми покажете какво представлява горе долу този филтер който трябва да добавя на захранването на устройството, за да видя дали някой от тези които имама няма да стане. Къде се връзва този филтир? На захранването или на масата? Мерси предварително.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 01 Май 2008, 18:48

Ето какъв филтър намерих на един от касетофоните, включва се към масата и захранванети, вътре има бушонче, намотки и резистори. Отгоре пише "Filter & Fuse Box" и има посока , на входа пише in, на изхода пише out. Този филтър дали да го пробвам, или може и да изгорим нещо?
Ето и снимка: Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Mandragon » 01 Май 2008, 20:03

Пробвай го задължително.И спокойно нищо няма да изгори ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 01 Май 2008, 22:04

Ок, утре ще го пробвам и ще пиша дали има резултат.

Следваща

Назад към Car аудио и видео