ЕЛ.СТЪКЛО Е36 КУПЕ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

ЕЛ.СТЪКЛО Е36 КУПЕ

Мнение от митака-сливен » 30 Апр 2008, 19:02

Колеги, имам проблем с дясното ми стъкло. като затворя вратата стъклото се вдига около 1 см, но при мен явно се вдига малко повече от необходимото и затворената врата доста трудно се отваря. при спуснато стъкло вратата се отваря без проблем... имате ли идея дали може да се нагласи от някъде колко точно да се вдигне стъклото при затваряне на вратата?
Огледай се, ослушай се и ако ме няма премини!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 30 Апр 2008, 20:11

По-скоро имаш нещо изкривено по механизма на стъклото. Я водачи, я рамка. Не е за нагласяне тая работа, а си е за ремонт...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d

Мнение от димитър_81 » 30 Апр 2008, 21:16

Ами да не вратата да е по нагоре.Пробваи да реголираш от пантите санмата врата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 30 Апр 2008, 21:41

Недей да пипаш нищо по пантите преди да си сигурен че трябва щот ше се видиш в приключение... Виж си луфта отдолу (между врата и прага) дали е мноо голям и си виш луфта между вратата и калниците... дали са криви... лайсните и ръбчетата от калника към вратата та към другия калник трябва да следват една права линия (+- милиметър два не са чак толко фатални)... Ако тва ти е ок търси проблема другаде.
И сваляи кората и виш дали е криво нещо... примерно на мен рамката ми беше скъсана на две от крачетата а на другите две беше тръгнала да се къса :mhihi: (ама там симптомите са др)

Ти хуу викаш че прозореца се дига, ама сваля ли се като отваряш вратата изобщо?

П.с. И не напъваи вратата да я отваряш щом стъклото опира горе да не търсиш после стъкло.

Назад към E36