Моето възмущение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 29 Апр 2008, 13:52

Фил написа:Има и много голям процент изнервяне, вярно е.

Пример:

Наскоро висях на светофар в центъра на София. Имаше си и брояч. Червеното броеше 67 секунди. Зеленото - 12 секунди. За 12 секунди колко коли могат да преминат според вас? Две? Три? Ако сме пилоти, може дори пет да минем...

Това нищо не е. Неделя по обяд, единия светофар пред люлинската арена си отброи червените секунди, тръгнах си като пич и вече подминавах светофара който е на островчето от другата страна на кръстовището когато се загледах, че светофара още си свети червено (поне единия). Интересното беше че от 3 ленти, хората от средната лента седяха и си чакаха да светне зелено, докато лява и дясна лента тръгнахме по няколко коли. Така и не разбрах дали и другите се бяха подвели по брояча или просто част от светофарите светеха зелено, а останалите червено :shock:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Апр 2008, 16:44

това е защото "гащника" от село е карал (или са го возили като е бил във автомобилно-формиращите си години) цял живот жигулка или москвич. от старите.

и сега като се е качил на голфа му се струва като космически кораб. а логиката е като си със космически кораб че си неуязвим и законите на физиката не те ловят.

за другото- той алеко хубави ги е писал...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 29 Апр 2008, 21:24

Наистина всичко опира до манталитета, без значение кой какво кара. Аз пък мога да ви разкажа за друга селяния, и то не на пътя. Онзи ден, в навечерието на Великден съм спряла пред моя вход, място 5 тира да се разминат и чакам майка ми да слезе. Идва един мерц 190ка, първоначално не видях кой го кара, но прави доста изпълнения на нещо като площадка на има-няма 5-6м от блока, след което спира зад мен. Всичко е ок, нищо необичайно, даже доста често се случва 2 коли да бъдат така паркирани, колкото за 10-15мин да слезеш, да си свършиш работа. Е добре обаче, явно не можаха да спрат в целия си блясък, така че да запушат самия вход, и слиза един едър див селянин нещастен с един метален кол, и понеже вратата ми беше отворена и зяе : "Аре мръдни, че ше ти потроша колата" и аз ъъъ :shock: . Викам му "Ми що да се местя? Това си е моя вход! :roll: ". Тоя кретен продължава : "Бе тии не ме ли чуваш, ние искаме тука да спреме, мръдни я тая кола, щото ше я потроша" ... и така... замахна нашия, поне доколкото видях (защото действието се развива към 23ч.) към златния ми троен стоп :mhihi: и добре че не успя. Мръднах я 2 метра напред и миряса. Та... едва ли някога нещата ще се оправят си мисля...
Nukem, звучиш като да защитаваш всички тея бездарници или се лъжа? Да, вярно е всичко това, което изписа в последния си пост, но не би ли следвало точно поради тия ши*ани условия по пътищата в България, да се внимава малко повече?! Не трябва ли всеки да мисли малко повече, когато седне зад волана. Ми недай си Боже при тея мизерни условия се случи най-лошото, и пострадат невинни хора (както за съжаление се случва)? Ми тея олигофрени не мислят ли после колко ще им тежи на съвестта, те грам не си дават сметка изобщо за какво иде реч всъщност...
И ти, сериозно кажи, не си ли попадал в такава ситуация, че сега го упрекваш, че бил пуснал такава тема? Ами попадал си не 100, а 200%. И в тоя случай е безмислено да обиждаш, че се оплаквал и не знам си кво...
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 29 Апр 2008, 21:36

Цаката да не караш бързо е купуваш си едни 17-ски с ниски гуми на 40височина и почваш да ги пазиш да не ги кривиш за да не даваш пари :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 29 Апр 2008, 21:49

Братле аз всеки ден съм в такава ситуация,като се върнах от щатите не бях на себе си 2 месеца не можех да повярвам колко лоши,груби и невъзпитани са хората тук в БГ!Почти същия случаи какъвто разправяш го имах наскоро в Димитровград тук са още по големи селяни от София!Какво да ти кажа аз за мен решението съм го взел на есен с песен за Канада!
Ма признаи че е тъпо за всяко нещо да се пуска тема за последния месец не знам колко такива теми се изписаха!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 29 Апр 2008, 22:08

Наистина сте прави, че всичко е въпрос на манталитет, а не на кола. Просто хората с кофти манталитет, ниска култура и тарикатско поведение си купуват Голф. Това е факт. Не всички, но голяма част. Това не е случайно и може да се обясни много лесно от някой психолог.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 29 Апр 2008, 22:19

Ae трябва да отбележа, че голям процент тъпани има сред всички, даже и сред нашите.
Не случайно преди седмица имаше за един ден 5 теми как наши пребиват или скачат на бой по улиците на колеги с други коли.
Виждали сме ги и тях, как въртят гуми на оживени кръстовища и светофари, зер там ако не си покажат магарията... Как влизат с вратите при задръствания.... Колко ли колеги ще ми наскачат сега? Обиждам "качествените" шофьори сигурно....

Та не се успокоявайте и никой психолог не може да обясни феноменът на закупуването на Голф, а ако може, то и БМВ-то може да обясни. Не случайно нашите коли имат от край време слава на хулигански и то не е само заради хулиганите в тях, а и заради характеристики и възможности на всяка кола.

Да не се оправдаваме с голф, че случката е с голф - колата не носи вината. Старайте се ние да сме по - колегиални на пътя и по - малко проблеми да създаваме, пък голфовете... Оставете си ги на тях, и ние имаме трески за дялане че да изскачаме с глобално заключение за някаква марка.
Проблемът е в манталитет, а различните коли просто дават различна възможност на магарето да си покаже ината и гласа.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 29 Апр 2008, 22:25

Съгласен съм, че навсякъде има мърша, но съм забелязал, че хората с голфовете са по-особена порода. Рядко има свестни. За това си мисля, че 100% има психологическа зависимост. Ако всички сме колегиални и не се правим на тарикати, убеден съм, че ще облекчим трафика и ще намалее смъртта. Аз забелязвам какво огромно количество нерви прахосвам по пътищата, псувам и си съкращавам живота. Като шофирам в Европа обаче веднага свиквам да давам път, да си чакам спокойно и да спазвам правилата. Там рядко има дразнещи тарикати, дори и с голфове. Тук сме като вълци. Разкъсваме се от злоба и чувство за превъзходство. Не знам какво доказваме и на кого.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 29 Апр 2008, 23:08

От доста години насам се чуства голямо напрежение по улиците и не само там дори и съседи, ако аз не сменя някоя крушка на входа ще му е тъмно ама няма да сложи. Май ще минат доста години докато се почуства ме пак единни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 30 Апр 2008, 2:11

колега от целата случка .. кофтито че е имало колона и са се правили на рацери друго нередно не виждам .. това дефиле го знам с затворени очи .. и ако съм бил и аз на колоната нямаше да се влача след вас ;)
просто знам след кои завой мога и немога да изпреваря .. правил съм го доста пъти .. ти ако не знаеш пътя може да ме помислиш за луд само че аз си знам стоката :)
така че има и друга страна .. караме си по завойте след разни софиски дупета с лъскави коли ама умрели от гъдел .. минеш го после на правата се праи на дупе изпреварва .. аз средна скорост там си перкам 100-120 и такива не им забелезвам .. последния галфон с един МЛ .. изпреварвам го в тунела няма коли нашия се влачи с 60 ... тамън го минавам и настъпва естествено и не ме пуска а отсреща се появава кола .. е спирам си добре че БМВто има спирачки :lol: .. браво героя на право е силен .. следва изпреварване и каране с 20 и една колонка от 10 коли зад мен .. като е смел да изпреварва на завой деба гнусния червей ;)
така че е хубаво да си знаеш пътя и колата колко може ... от твойта гледна точка може да е едно .. ако те повозя аз може да ти се види друго ;)

п.п. даже една нощ съм се бегал с един пикап нов и хубав .. само че и човека караше зад мен и гледаше къде и как изпреварвам .. и после на правите ме настигаше и така се зайграхме и на Блг само ми премигна с мигачи .. така че какво като има по бърза кола като не познава пътя .. ще ми диша пушека :mhihi:
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 30 Апр 2008, 2:30

Абе идиоти всякакви с всякакви коли, аз също много се дразня като видя някакви такива жабари независимо с каква кола и регистрация са да изпреварват по този начин. Сега напоследък се дразня и на хора които спират по средата на платното и отива за цигари вестници и прочие, а по някога спират и слизат да си говорят по телефона.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 30 Апр 2008, 7:22

а представи си сега ако имаше и някоя мома в голфа какво щеше да стане?! "Ти знаеш ли тоя голф къв е?! той е 250 к.с.! има турбо от субару, кулер от мицубиши, бутала от БМВ, колянов вал от порше, спирачки от ламбо....!!! Глей ся как върви....!"
колко съм ги гледал такива....последния път помагаш на едно такова момче (верно с ауди яйце) на завоите на Боженци беше влязал с едните куми в канавката и колата на кантар...ни напред ни назад...той и още едно девойче на 19 седят и гледат безпомощтно отстрани. спирам- викам: "Кво бе братчед?" оня: ми излетяхме от пътя. дай да те вържа с моето въже и да те дръпна обратно на пътя...оня така си беше глътнал граматиката, че спираме други коли, щот на него му треперят краката и не ще да кара....та така!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Апр 2008, 8:52

кой каза че Алди недозавиват :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 30 Апр 2008, 10:48

bmwista написа:е тва е колега за това ше продължава да има катастрофи заради такова боклуци с голфове :evil: :evil: :evil:
Айде моля ти се,преди две години един селянин с едно бмв едвам не отрепа едно дете пред очите ми.Това че си се позамогнал малко и сега караш бмв,не ти дава право да обвиняваш хората кото карат голф.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 30 Апр 2008, 17:31

bam-bam написа:колега от целата случка .. кофтито че е имало колона и са се правили на рацери друго нередно не виждам .. това дефиле го знам с затворени очи .. и ако съм бил и аз на колоната нямаше да се влача след вас ;)
просто знам след кои завой мога и немога да изпреваря .. правил съм го доста пъти .. ти ако не знаеш пътя може да ме помислиш за луд само че аз си знам стоката :)
така че има и друга страна .. караме си по завойте след разни софиски дупета с лъскави коли ама умрели от гъдел .. минеш го после на правата се праи на дупе изпреварва .. аз средна скорост там си перкам 100-120 и такива не им забелезвам .. последния галфон с един МЛ .. изпреварвам го в тунела няма коли нашия се влачи с 60 ... тамън го минавам и настъпва естествено и не ме пуска а отсреща се появава кола .. е спирам си добре че БМВто има спирачки :lol: .. браво героя на право е силен .. следва изпреварване и каране с 20 и една колонка от 10 коли зад мен .. като е смел да изпреварва на завой деба гнусния червей ;)
така че е хубаво да си знаеш пътя и колата колко може ... от твойта гледна точка може да е едно .. ако те повозя аз може да ти се види друго ;)

п.п. даже една нощ съм се бегал с един пикап нов и хубав .. само че и човека караше зад мен и гледаше къде и как изпреварвам .. и после на правите ме настигаше и така се зайграхме и на Блг само ми премигна с мигачи .. така че какво като има по бърза кола като не познава пътя .. ще ми диша пушека :mhihi:

Колегата bam-bam /имах друго мнение за него/ - обикновенно такива като теб, самоуверени се размазват именно на местата дето се бият в гърдите че ги минават със затворени очи ! Дефилето е кофти, първо че има само на две-три места видимост достатъчна за да изпревариш спокойно, второ е непредсказуемо, може да е паднала скала, дърво и т.н както често се е случвало! Така че съвет от мен - не бъди толкова сигурен, че тогава стават белите ! А и с тези мнения дето пишеш , че при ограничение 40 примерно ти си караш с 100-120, какъв пример даваш на децата дето четат форума /защото има много деца или тийнейджъри, които тепърва ще взимат книжки и ще се качват на коли/? Какъв е смисъла, сега четат твоите думи и утре ще се държат на пътя, като теб, щато ти си много готин в техните очи! Затова ще се изтрепем,затова загиват толкова млади момчета и момичета! И догато ние ги подстреканаме индиректно с подобни изказвания като на bam-bam ще патим много !

bmwista написа:е тва е колега за това ше продължава да има катастрофи заради такова боклуци с голфове :evil: :evil: :evil:

А колега, че са доста боклуците с голфчета - вярно е, но напоследък забелязвам една лоша тенденция на размножаване на боклуци с БМВ-та! Всичко жива подкара Е36-ци /щото им паднаха цените/ и ела да видиш колко сме велики ! Тъмните стъкла, мигащи пръскалки за чистачките, бели мигаци, кристални стопове, кристални фарове с ангелски очи и ксенон, ксенон на халогените - и пази се минава краля ! :evil: :evil: :evil:
::: vankata™ :::

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата