Гумени хипотези
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Гумени хипотези
Колеги, възможно ли е една чисто нова гума да спада доста стабилно(макар и да не мога да кажа за колко точно време) поради друга причина, освен спукване?
Извинявам се за темата, сигурно е тъпа, просто доста се издразних, когато забелязах, че нещо не е наред и манометърът на въпросната гума показа 1 атмосферка... И малко. От 2,2 изходно налягане преди 10-тина дена.
Джанти, винтили, лошо поставяне... Комбинирано с неравности по пътя могат ли да я докарат до такова състояние? Джантите са прясно изправени, от малки проблеми, не от катастрофа.
Естествено, утре сме при гумаджия. Просто се изнервих, а и искам да знам ако има такава възможност за да знам къде да търся вината и мога ли да претендирам за каквото и да е...
Извинявам се за темата, сигурно е тъпа, просто доста се издразних, когато забелязах, че нещо не е наред и манометърът на въпросната гума показа 1 атмосферка... И малко. От 2,2 изходно налягане преди 10-тина дена.
Джанти, винтили, лошо поставяне... Комбинирано с неравности по пътя могат ли да я докарат до такова състояние? Джантите са прясно изправени, от малки проблеми, не от катастрофа.
Естествено, утре сме при гумаджия. Просто се изнервих, а и искам да знам ако има такава възможност за да знам къде да търся вината и мога ли да претендирам за каквото и да е...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
кофти жанта и гумата не ляга,ама добър гумаджия и ще открие проблема..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
КУНИ написа:С какви баланси си?
Не разбирам точно въпроса, но ще се опитам да отговоря - прикачени са оловни тежести, но не знам точно как и къде(в смисъл на коя гума по колко), общо са 100-тина грама.... Помогни ми моля те, ако не съм разбрал добре въпроса.
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Освен възможните причини които си изброил по- горе, има и друг вероятен вариант! Ако си с клипсови тежести самата щипка технологично застава между гумата и джантата, там същата тази щипка макар и рядко повдига гумата, и оттам се получава загуба на налягане! Този вариант както споменах е не толкова често срещан, но баща ми е в този бизнес 20 години и сме виждали понякога! Като проверявате утре погледни местата на които са монтирани тежестите за джантите и виж дали не е от това! Започни обаче с основните проверки, и накрая проверете това което аз споделих!
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Ако скоро си боядисвал джантите -от личен опит знам като боядисвах мойте (само лицевата част )попадналата боя на вътр. ръб там където гумата уплътнява ми създаваше доста ядове

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
gechevi написа:Ако скоро си боядисвал джантите -от личен опит знам като боядисвах мойте (само лицевата част )попадналата боя на вътр. ръб там където гумата уплътнява ми създаваше доста ядове
Как оправи този проблем?
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Всъщност гумаджията го оправи-мина джантата с шкурка и я намаза с някъква смес (предполагам със суров каучук ) и оттогава нямам проблеми

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Хм, при мен нещата се оказаха доста тъпи.
Беше винтила. Не се забелязваше, но като я потопихме във вода със сапун направи бая островче.
Сменихме го. Оставаме под наблюдение. Но май това ще да е било....
Яд ме е че не ги смених със смяната в началото. Изглеждаха нови. Ама и диванетата гумаджии може би е трябвало да ги огледат малко, нови гуми си взех, платих си монтажа, платих изправяне на джанти, платих тежестите за баланса, платих и геометрията, все си мисля че трябваше да погледнат винтилите как са.... Толкоз за винтилчета по 50 стинки - левче, те ако се скъпят, аз нямаше....
Ха дано е само това проблема.
Беше винтила. Не се забелязваше, но като я потопихме във вода със сапун направи бая островче.
Сменихме го. Оставаме под наблюдение. Но май това ще да е било....
Яд ме е че не ги смених със смяната в началото. Изглеждаха нови. Ама и диванетата гумаджии може би е трябвало да ги огледат малко, нови гуми си взех, платих си монтажа, платих изправяне на джанти, платих тежестите за баланса, платих и геометрията, все си мисля че трябваше да погледнат винтилите как са.... Толкоз за винтилчета по 50 стинки - левче, те ако се скъпят, аз нямаше....
Ха дано е само това проблема.
11 мнения
• Страница 1 от 1