не ускорява като БМВ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

не ускорява като БМВ

Мнение от викентии70 » 27 Апр 2008, 8:41

Аз съм нов във форума но доста четох и много съм изненадан /приятно/,че всеки помага на всеки поне със съвет.Купих БМВ 320 д 98' год. и открих "толата вода".Страхотна кола!Ама както всяка 2-ра ръка кола трябва да се постегне.Постегнах я откъм окачване ама някой неща,като част от тампоните,дебитомер и капак на клапаните /от там хвърля масло в/у колекторите,но малко/ не съм ги сменил.Много четох за тия тампони и в сервиза в Варна ми казват,че не са още за смяна/само гумата им била "остаряла",но ме дразни някакво тупкане като мине през ситни дупки.А в един "имитаторски"сервиз ми казаха,че амортисьорите били за смяна-проста да падладейш,мамка му и жизнь!За капак на клапаните пък-цял капак щото прегорял?!Не става ли само гарнитура да му се смени,или да се сетя че съм си купил БМВ?Докато пробвах колите по автосалоните другите 320д като че ли след 3000 об. направо полудяваха при ускорение а моята ускорява ама като...ВОЛГА.Верно и разхода ми е 7.1-7.4л на 100км ама...Казжат ми да сменя дебитомер-600 лв.,а други викат катализатор-1250 лв.Ако някой има търпението да прочете всичко това моля да каже! :uups: :uups:
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: не ускорява като БМВ

Мнение от Dimitroff » 27 Апр 2008, 9:38

викентии70 написа:Аз съм нов във форума но доста четох и много съм изненадан /приятно/,че всеки помага на всеки поне със съвет.Купих БМВ 320 д 98' год. и открих "толата вода".Страхотна кола!Ама както всяка 2-ра ръка кола трябва да се постегне.Постегнах я откъм окачване ама някой неща,като част от тампоните,дебитомер и капак на клапаните /от там хвърля масло в/у колекторите,но малко/ не съм ги сменил.Много четох за тия тампони и в сервиза в Варна ми казват,че не са още за смяна/само гумата им била "остаряла",но ме дразни някакво тупкане като мине през ситни дупки.А в един "имитаторски"сервиз ми казаха,че амортисьорите били за смяна-проста да падладейш,мамка му и жизнь!За капак на клапаните пък-цял капак щото прегорял?!Не става ли само гарнитура да му се смени,или да се сетя че съм си купил БМВ?Докато пробвах колите по автосалоните другите 320д като че ли след 3000 об. направо полудяваха при ускорение а моята ускорява ама като...ВОЛГА.Верно и разхода ми е 7.1-7.4л на 100км ама...Казжат ми да сменя дебитомер-600 лв.,а други викат катализатор-1250 лв.Ако някой има търпението да прочете всичко това моля да каже! :uups: :uups:

Катализаторите - те са 2 направо ги махай.
Един колега продава оригинален дебитомер за 400 лева - търси в секцията продава ;)
Успех иначе 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 27 Апр 2008, 11:56

Колега, всеки който си вземе БМВ 320д в първия момент се разочарова от вървенето. Катализаторите ги махни, а дебитомер можеш да си вземеш от Сливница магазина на елит-авто, струва 295лв. на Бош. Вземи си за 150коня двг и ходи във Варна ауто да ти го програмират(ако твоя в момента е но Бош, няма нужда да се пипа, направо го слагаш).След това отиди някъде да ти свалят колектора и да го изчистят.
Много ми е интересно как така ще прегори капака на клапаните и защо въобще да сменяш гарнитура? Мисля си че са правени някакви интервенции по двигателя и е затворен калпаво. А за тупкането, каквото и да смениш тя пак ще си тупка заради твърдото окачване.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 27 Апр 2008, 12:23

като свалиш колектора за чистене виж да ти махнат и тия клапички, от които плачат разни колеги тук! потърси има една тема за надран цилиндър и прочети там за какво иде реч. по задапните форуми също пише доста по въпроса.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 27 Апр 2008, 15:49

То неговото е 136к.с и май няма такива клапи.
Изгледай това клипче да прецениш как трябва да ти ускорява колата.
0-100 и 80-120 на 4-та. http://youtube.com/watch?v=g-4pyRarwUc Забележи че съединителя е много зле и приплъзва, сега с новия е още по добре :twisted:

Назад към E46