ЗА КАТИНАР - стана пълна тоалетна ! !! !!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

ЗА КАТИНАР - стана пълна тоалетна ! !! !!

Мнение от Stanchev » 26 Апр 2008, 19:00

ситуацията е следната, днес си харесвам кола от мобилето, звъня на търговеца и го питам как е що е и решавам да я купя, след като той ме убеждава че колата е добра. казвам му, че ще му се обадя след малко докато реша пролема с транспорта, понеже КАТ днес не бачка. той също ми предлага собствен превоз до Пловдив. Разбираме се и аз отивам да сменя евра в бг левове и тръгваме към София. Пътуваме си всичко точно и по едно време ми звъни въпросния търговец и ми заявява, че колата била капарирана вече. :shock: Викам добре де, нали имахме уговорка, какви са тези работи? и нашия човек мълчи не знае какво да каже :evil:
Според вас нормално ли е това? майната му че съм навъртял сигурно половин час разговори, че съм изгорил 10 литра бензин и съм си сменил еврото на скапан курс, понеже е събота и ми съдраха кожата :roll:
И това е търговец с автокъща, а не някоя частна обява...
немам думи :evil:
Последна промяна Stanchev на 28 Апр 2008, 23:56, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 26 Апр 2008, 19:05

Аз ще се чувствам като аватара ти!
Скапаняк е тоя, и ми прави впечатление че доста правят така за съжаление!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 26 Апр 2008, 19:09

Коя е автокъщата?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 26 Апр 2008, 19:09

От заглавието на обявата ти си помислих, че ще хвалиш някой от Горубляне.
Аз лично се чудя как толкова много хора си купуват от там, при положение, че навсякъде ги плюят. Кога ще се научат тези "търговци", че в бизнеса има правила и понякога е по-добре да загубиш пари, но да си запазиш доброто име и честа.
Последна промяна Anthony_J на 26 Апр 2008, 19:32, променена общо 1 път

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 26 Апр 2008, 19:12

Кой даде парите негова е колата! - това е положението.

Сега когато има устни договорки всичко зависи от човека.
Незнам какви са ви били договорките с търговеца?...

Обаче има и другия момент рядко се поставяте от другата страна.Знаеш ли колко клиента са ми се кълняли че докрая на деня ще капарират колата и после ги няма,аз какво да я отказвам ли???

Прав е колегата с това че е по-добре да загубиш пари но да си запазиш името аз поне така работя. Това обаче важи само за мен. Доста търговци познавам няма да го направят в никакъв случай!!!
А и коректност на Горубляне не търси. ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 26 Апр 2008, 19:19

ами не знам дали е правилно така, но все пак обявата не е публикувана само за софия, нали? даже бях уговорил негов транспорт до пловдив. не му казвам, че ще я капарирам, а че я ВЗИМАМ!
ти казваш да се поставя от другата страна, ами той защо не се постави на мое място като ми смениха еврото на 1.95 и съм назад с 200 кинта?
как да е, явно още в българия тоя "бизнес" е търгащина. .. ...
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 26 Апр 2008, 19:28

madpetio написа:Кой даде парите негова е колата! - това е положението.

Сега когато има устни договорки всичко зависи от човека.
Незнам какви са ви били договорките с търговеца?...

Обаче има и другия момент рядко се поставяте от другата страна.Знаеш ли колко клиента са ми се кълняли че докрая на деня ще капарират колата и после ги няма,аз какво да я отказвам ли???
.............

100% съм сигласен с теб и е така

Колега искаш ли да ти кажа как от такива обаждания съм държал коли с по 3-4 дена с обърнати табели за хора кълнящи се,че пристигат утре да вземат кола при която има много голям интерес.Последното ми е една Тойота Пасео за 5700лв която стоя 1 седмица заради една п**** умряла и накрая се ядосах и я дадох на първия с 5000.В този бизнес и живот е кой преварил,той заварил.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 26 Апр 2008, 19:32

добре де, айде сега ще задам въпроса по друг начин:
ако не иска да я запази за 2 часа, защо не ми го каже предварително :" дойде ли някой ще я дам "
а ми казва добре, няма проблем? или като ще си действаме как си знаем, аз трябваше да продължа и да му начупя кокалите както бях набрал ли?
Изображение

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 26 Апр 2008, 19:38

Stanchev написа:добре де, айде сега ще задам въпроса по друг начин:
ако не иска да я запази за 2 часа, защо не ми го каже предварително :" дойде ли някой ще я дам "
а ми казва добре, няма проблем? или като ще си действаме как си знаем, аз трябваше да продължа и да му начупя кокалите както бях набрал ли?

Бате затова съм съгласен,че не е така и не бива.Какво недоволстваш нема как това е живота :) Разбирам те за 2 часа на мен не ми е проблем да почакам ама си държа на името.Ако ми се обадеш в 12 ти казвам ако до 3 не си тук губиш.Ама поне ти се е обадил за да те предупреди,защото можеше и това да не направи
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 26 Апр 2008, 19:40

Всичко е въпрос на манталитет. След като е толкова търсена колата, няма проблем да я запазиш след като си я обещал на клиент, особено като се е юрнал от друг град. В крайна сметка клишето, че "клиента винаги е прав" не е измислено от идиоти. Един ще излъжеш, после друг, но накрая може да се озовеш в положение да няма кой да лъжеш. И още нещо - добро име се гради много бавно и трудно, но лошо име излиза за минути и няма изчистване. По добре да нямаш име отколкото да имаш лошо такова. В крайна сметка всеки сам си определя как да прави бизнес. Убеден съм обаче, че коректните хора просперират и се развиват много по-добре от тарикатите на дребно, които живеят с мотото "ден година храни".

вълкодав
Аватар

Мнение от RSxRacer » 26 Апр 2008, 19:50

Anthony_J написа:Всичко е въпрос на манталитет. След като е толкова търсена колата, няма проблем да я запазиш след като си я обещал на клиент, особено като се е юрнал от друг град. В крайна сметка клишето, че "клиента винаги е прав" не е измислено от идиоти. Един ще излъжеш, после друг, но накрая може да се озовеш в положение да няма кой да лъжеш. И още нещо - добро име се гради много бавно и трудно, но лошо име излиза за минути и няма изчистване. По добре да нямаш им :yes: е отколкото да имаш лошо такова. В крайна сметка всеки сам си определя как да прави бизнес. Убеден съм обаче, че коректните хора просперират и се развиват много по-добре от тарикатите на дребно, които живеят с мотото "ден година храни".

:yes:
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Апр 2008, 20:39

кофти е така спор няма но не се коси,всяко зло за добро!но все пак това не е германия че след като си направил един милион уговорки и тнт да си спокоен че сичко е ок,тука е булгаристан и още повече горубляне!!там секи гледа да го сложи на другия така че ако са дошли хора с кеш в ръка и работата на продавача е 100% сигурна нормално с риск да отнесе една маина да си я продаде и да си легне довечера спокоен а не да те мисли ся тоя дали не ме метна че наистина идва от пловдив.така че аз го разбирам до някаде утре ще намериш същата кола с 5-600 лева по тънко и сичко ще е типтоп ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Апр 2008, 20:45

извинявайте за оффтопика, но има ли по-добър курс от 1.95 за евро?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Storm Rider » 26 Апр 2008, 20:58

има бе, на ндк е по 2.50 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 26 Апр 2008, 21:00

В това мобиле българското, се навъртат такива измекяри, дето ги няма никъде.
Нека да ти обясня какво правят скапаняците, пускат снимки на някоя истинска тупалка на много добра цена, съответно обаждания много и също като теб отиват да видят въпросната кола.Да ама не, тя виждаш ли, била продадена преди 10-20-30мин и следва "Ама нищо, ела да ти покажа другите си коли".
Това го правят, защото знаят, че ще си с парата в джоба и има голяма вероятност да си купиш някой дарак ;)

И не се корай, ние с един приятел се разходихме от Варна до Сф, за да установим, че скапаняка я бил "продал", след като се уговорихме с него в 23ч, че тръгваме от Варна на 100%, да не стават грешки, бяхме там в 7.30ч и колата разбираш ли била продадена в промеждутъка 23-7.30ч.

Съответно имаше: "Ама елате, ще ви покажа друга".Е ние отидохме, ама не да му видим другата, ами да сгънем калниците на 2 коли от парка му, поне да не сме се разкарвали напразно :evil:

Такива тъпаци заслужават да ги пребиеш с лайняния кол :twisted:

Следваща

Назад към Извън Темата