Кой е виновен в случая?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 26 Апр 2008, 11:43

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 15:35, променена общо 1 път

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 26 Апр 2008, 13:46

Дайте сега да откриеме топлата вода...
Колко пъти е цитирана нормативната уредба (Закон за движение по пътищата) и пак се спори...

чл.25, ал.2 от ЗДвП: При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея (което оня тъпанар НЕ е направил). Когато такава маневра трябва едновременно (ineedmoney НЕ прави маневра, а си кара направо в лентата в която се е движил преди ситуацията) да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

ineedmoney е виновен ЕДИНСТВЕНО за това, че е напуснал произшествието.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Апр 2008, 15:32

за боби-максо: дрът ,ама помни...!! :mhihi: чаках 2г да стана на 18 след като я изкарах да ми я дадат книжката,ма тогава глебата беше 50 кинта за каране без книжка ,но взет изпита и тия 50 кинта си седеха в жабката.
тошо-пастирай хлопела да дигнеме залога ,че ми свършиха джантите за залагане... 8)
имах случай - на Т-образно кръстовище /нерегулирано/ да ми излезе езин чичко от ляво ,а аз бях дясно стоящ и тоя ми вика: аз съм бил толко години тираджия-аз карам направо по Т-образното - начи съм с предимство.
за съжаление произшествия се случват не само от невнимание или от непреодолими обективни причини,или дори от наглост ,а даже и от незнание на правилника за движение...!!! просто не мога да повярвам ,че и сред нас като ентусиасти има хора,които не познават правилника!!! а той не може да се знае като химия за 7ми клас-донякъде! всяка ситуация и всеки знак трябва да са ясни на шофьорите ,щото иначе става опасно.
очаквам включване от колегата радо рф да признае ,че е в грешка или да дигаме залозите-изплащането -на събора!!!! :twisted:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 26 Апр 2008, 16:46

///peter написа:
rado_rf написа:Абе, забравих да питам - колеги, кога за последно сте решавали листовки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кой ви даде книжки? Там го има като въпрос въпросния казус. Аз за последно ги решавах, хммм... 1990г.

А ти кога последно, гледам и закона четеш и пак не разбра :mhihi:

То, няма тема в която да не се обадиш о Вездесъщи-знаещи-можещи-разбиращи и прочее :mhihi:
За разлика от вас, които четете правилника както дявола чете евангелието, проведох няколко консултацийки с хора, които разбират мааалко повече от вас и се оказа че съм прав. Пък вие си плюйте и си карайте както си знаете. То, затова ще има мноого още ПТП-та и ще мрат млади по пътищата, щото са разбирачи.
Ае, останете си със здраве. :winky: :winky: :winky:

SKISA написа:приятелю въобще не с ив час точно с тая част от правилника з адвижение по пътищата и за съжаление има вероятност да се срещнем по улиците и да не знаеш ,че не си с предимство!!! няма такова предимство на дясностоящият освен на нерегулирано кръстовище и то и там има условности,защото десностоящият ако излиза от земен път без настилка......

Айде признай, че и сбъркал :winky:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Re: Кой е виновен в случая?

Мнение от rado_rf » 26 Апр 2008, 16:58

ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум! :evil: Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя

Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???

Пич, тука е малката подробосност - той е ПРЕД теб, ако ще и с едни пилешки гърди. Ако сте викнали КАТ ти си тоя който е щял да бъде виновен ;)
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Аватар

Мнение от SKISA » 26 Апр 2008, 17:00

rado_rf написа:
///peter написа:
rado_rf написа:Абе, забравих да питам - колеги, кога за последно сте решавали листовки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кой ви даде книжки? Там го има като въпрос въпросния казус. Аз за последно ги решавах, хммм... 1990г.

То, няма тема в която да не се обадиш о Вездесъщи-знаещи-можещи-разбиращи и прочее :mhihi:
За разлика от вас, които четете правилника както дявола чете евангелието, проведох няколко консултацийки с хора, които разбират мааалко повече от вас и се оказа че съм прав. Пък вие си плюйте и си карайте както си знаете. То, затова ще има мноого още ПТП-та и ще мрат млади по пътищата, щото са разбирачи.

SKISA написа:приятелю въобще не с ив час точно с тая част от правилника з адвижение по пътищата и за съжаление има вероятност да се срещнем по улиците и да не знаеш ,че не си с предимство!!! няма такова предимство на дясностоящият освен на нерегулирано кръстовище и то и там има условности,защото десностоящият ако излиза от земен път без настилка......

колега,не се ли сещаш ,че за да залагам толкова много на моят отговор-начи съм 300% сигурен ,че съм прав!?!? нямам нужда от консултации-аз мога да чета...! и като чета ,даже и тва ,което ти си писал и то с удебелен шрифт ,виждам ,че не си прав. наистина е сериозно това ,за което спорим и ти предлагам да се допиташ до още хора-може и хора от форума ,защото ако скоростта е достатъчно голяма и отнемеш предимството по този начин ще се изтрепете,защото другият ще е прав,а ти ще си мислиш ,че си прав.
никъде в закона няма разграничаване на пътищата и съответно промяна в правилата свързано с това дали караш по магистрала или по селски път ,или по улица!!! така че ,когато караш в средната лента и някой те задминава от ляво-ти си му десностоящ, но бъди сигурен ,че той е с предимство ако си кара направо в лентата....!! просто бъди сигурен.
дори ти самият го написа члена от правилника-просто го прочети внимателно целият без да бързаш и ще схванеш ,че си в грешка!
аз не съм разбирач,нито съм полицай,че с правилника да си вадя хляба,ма съм шофьор и с тоя правилник си пазя живота и на другите около мен.... ;)
п.с. само във Формула 1 важи правилото на този,който е по-напред да влезе по идеалната крива в завоя...!!! няма такъв член от правилника ,който да дава предимство на намиращият се по-напред!!!!
Последна промяна SKISA на 26 Апр 2008, 17:06, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Апр 2008, 17:01

Радко, аз за разлика от теб млади ми приятелю не се имам за много оборотен и не плюя по хората както ти :mhihi:
В закона ти пише, че само и единствено когато и ДВАМАТА сменят лентите (нека ти го преведа, единия има за цел да отиде в дясно а другия в ляво), то десния е с предимство да направи първи маневрата поради факта че в лявата може да има патрони.
Говориш пълни глупости и безсмислици, как ще си ми отляво ще ме засечеш и ожулиш в моята лента и ще съм виновен аз :mhihi:
А тея до които си се допитал не знам какви са ама ги бива определено :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 26 Апр 2008, 17:29

SKISA написа:
rado_rf написа:
///peter написа:

колега,не се ли сещаш ,че за да залагам толкова много на моят отговор-начи съм 300% сигурен ,че съм прав!?!? нямам нужда от консултации-аз мога да чета...! и като чета ,даже и тва ,което ти си писал и то с удебелен шрифт ,виждам ,че не си прав. наистина е сериозно това ,за което спорим и ти предлагам да се допиташ до още хора-може и хора от форума ,защото ако скоростта е достатъчно голяма и отнемеш предимството по този начин ще се изтрепете,защото другият ще е прав,а ти ще си мислиш ,че си прав.
никъде в закона няма разграничаване на пътищата и съответно промяна в правилата свързано с това дали караш по магистрала или по селски път ,или по улица!!! така че ,когато караш в средната лента и някой те задминава от ляво-ти си му десностоящ, но бъди сигурен ,че той е с предимство ако си кара направо в лентата....!! просто бъди сигурен.
дори ти самият го написа члена от правилника-просто го прочети внимателно целият без да бързаш и ще схванеш ,че си в грешка!
аз не съм разбирач,нито съм полицай,че с правилника да си вадя хляба,ма съм шофьор и с тоя правилник си пазя живота и на другите около мен.... ;)
п.с. само във Формула 1 важи правилото на този,който е по-напред да влезе по идеалната крива в завоя...!!! няма такъв член от правилника ,който да дава предимство на намиращият се по-напред!!!!

Колега, не съм аз този, който твърди че правлото за десностоящия важи само за нерегулирани кръстовища.
///peter написа:Радко, аз за разлика от теб млади ми приятелю не се имам за много оборотен и не плюя по хората както ти :mhihi:
В закона ти пише, че само и единствено когато и ДВАМАТА сменят лентите (нека ти го преведа, единия има за цел да отиде в дясно а другия в ляво), то десния е с предимство да направи първи маневрата поради факта че в лявата може да има патрони.
Говориш пълни глупости и безсмислици, как ще си ми отляво ще ме засечеш и ожулиш в моята лента и ще съм виновен аз :mhihi:
А тея до които си се допитал не знам какви са ама ги бива определено :mhihi:

Очаквах с огромно нетърпение твоя мъдър отговор. Хайде сега ми цитирай къде и кога съм плюл върху хората. Колкото до превода... ми може би ще се изненадаш, но се намират хора (не съм аз) които са по-умни от теб ;) и го прилагат този закон всеки ден. Да отбележа - не са от КАТ или полиция.

Аватар

Мнение от SKISA » 26 Апр 2008, 17:59

колега,извърташ нещата!!! имахме точно описана ситуация и точен отговор. малко го караш като комсомолец пред съученици...!! недей така! описаната ситуация има сам оедин отговор-верен! явно не искаш да признаеш грешката си ,а е човешко да се сгреши! няма лошо да не си знаел/въпреки ,че явно имаш книжка/ -важното е да се го разбрал .
и не съм казвал ,че десностоящият има предимство САМО на нерегулирано кръстовище,а че дори и на нерегулирано не винаги е с предимство...!! просто вниквай в това,което пишем и не го завъртай ,както ти е удобно.
и ак опък наистина си убеден в правотата си -просто заложи да видим кой ще е за смях накрая...!! ;)

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 26 Апр 2008, 18:05

Няма ли кой да сложи един катинар тука и да се свърши с тая мъка...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 26 Апр 2008, 19:18

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 15:35, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 26 Апр 2008, 19:22

Добре,колеги!В единия от по-горните мой постове твърдя ,че правилото за дясно стоящ важи само за нерегулирани кръстовища.Добре моя грешка.Но в слуяая колегата пуснал темата си е бил по всички закони с предимство заради условията на пътното платно.И не е толкова страшно колега Радо човек да си признае заблуждението.Това,че трябва да почерпиш 1 бира сигурно не е проблем.После сме на ред ние.Нали.Май на този въпрос най- точен отговор ще даде някое ченге-адвокат.Айде наздраве и весели празници. :)
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 26 Апр 2008, 19:26

Що катинар бе!? Дайте да разберем кое всъщност е вярното. На мен точно днес ми се случи абсолютно същата ситуация като на колегата писал темата, в Сливен от някъв катил с малка количка дето не си гледа в огледалата..

И аз чакам с нетърпение как радо_рф ще ни убеди в теорията си, защото според мен са пълни глупости. То е ясно че ако си караш направо - НЕ СМЕНЯШ ЛЕНТАТА, няма как тоя дето ти е отдясно да е с предимство пред теб, когато ти влиза в лентата, независимо дали е пред теб. Всъщност като се замислиш реално има ситуация само когато е пред теб - когато е зад теб няма вземане даване с теб и не е нужно предимство.

Досеа само разбрахме, че има един неизвестен много умен човек, който е също на неговото мнение :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 26 Апр 2008, 19:46

rado_rf написа:Когато такава маневра трябва едновременно да
извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е
водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

Mай някой не чете а? Едновременно кво означава бе колега...пича си е прав и то на 101%
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 26 Апр 2008, 20:00

t060 написа:
Vlados написа:Няма ли кой да сложи един катинар тука и да се свърши с тая мъка...

Изображение

НЕ работи

b2 написа:Що катинар бе!? Дайте да разберем кое всъщност е вярното. На мен точно днес ми се случи абсолютно същата ситуация като на колегата писал темата, в Сливен от някъв катил с малка количка дето не си гледа в огледалата..

И аз чакам с нетърпение как радо_рф ще ни убеди в теорията си, защото според мен са пълни глупости. То е ясно че ако си караш направо - НЕ СМЕНЯШ ЛЕНТАТА, няма как тоя дето ти е отдясно да е с предимство пред теб, когато ти влиза в лентата, независимо дали е пред теб. Всъщност като се замислиш реално има ситуация само когато е пред теб - когато е зад теб няма вземане даване с теб и не е нужно предимство.

Досеа само разбрахме, че има един неизвестен много умен човек, който е също на неговото мнение :mhihi:

Е как ще разбереш кое е вярно... ти си си отговорил, по-вярно от това...
Последна промяна Vlados на 26 Апр 2008, 20:02, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории