Кой е виновен в случая?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

Re: Кой е виновен в случая?

Мнение от rado_rf » 25 Апр 2008, 20:16

dare__devil написа:
rado_rf написа:

Виновен си!
Щом ти е отдясно е с предимство.

Глупости!!! По тая логика: на магистрала карам в лява лента и изпреварвам 2 превозни средства едно зад друго...изравнявам се със задното и пичът си пуска ляв мигая и какво?!? Може би трябва да спра и да го изчакам...

Правилата за движение по магистрала и извън населено място са малко по различни от тези за движение в населено място :winky: Така, че примера ти съвсееем е далече от истината. В случая пича си е виновен. Същото е положението и на Красно Село. Всеки ден минавам от там.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 25 Апр 2008, 20:22

SKISA написа:
rado_rf написа:
ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум! :evil: Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя

Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???

Виновен си!

аз залагам 4 джанти 18ки против твоето твърдение....!??
ти кво слагаш!?!?

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Айде да те вида. Намирисва ми на разбиване. Да видим кой познава по-добре закона и правилника за прилагане :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Апр 2008, 20:25

приятелю въобще не с ив час точно с тая част от правилника з адвижение по пътищата и за съжаление има вероятност да се срещнем по улиците и да не знаеш ,че не си с предимство!!! няма такова предимство на дясностоящият освен на нерегулирано кръстовище и то и там има условности,защото десностоящият ако излиза от земен път без настилка - пак е без предимство!
а за преминаване от едната лента в другата,когато ляво-стоящият си върви направо в лентата просто няма как да си с предимство!!! посмъртно няма как. прочети-питай и се убеди как трябва да постъпиш в такъв случай! и още нещо-помисли го логически!!! въпреки,че законите в някои си части са доста смешни-те са измисляни и нагласяне според логиката на живота!
помисли си само: движиш си се в твоята си лента-независимо по магистрала или в града и някой -от дясно на тебе решава да се мести и да дойде при тебе!!! каква е логиката ти да му дадеш път!?!? ти си вървиш напред,а той се престроява !!!

п.с. слушам те -айде и аз да те видя!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
залагай -има и свидетели!!! уточнявам-говорим лявостоящият си върви направо ,а ти като дясно стоящ искаш да влезеш в неговата лента!!!!нали тва твърдиш-че ти си с предимство!! не говорим за едновременна смяна на лентите от двамата!!!
е и колегата ше тури един опел и да видим......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 25 Апр 2008, 20:31

SKISA написа:приятелю въобще не с ив час точно с тая част от правилника з адвижение по пътищата и за съжаление има вероятност да се срещнем по улиците и да не знаеш ,че не си с предимство!!! няма такова предимство на дясностоящият освен на нерегулирано кръстовище и то и там има условности,защото десностоящият ако излиза от земен път без настилка - пак е без предимство!
а за преминаване от едната лента в другата,когато ляво-стоящият си върви направо в лентата просто няма как да си с предимство!!! посмъртно няма как. прочети-питай и се убеди как трябва да постъпиш в такъв случай! и още нещо-помисли го логически!!! въпреки,че законите в някои си части са доста смешни-те са измисляни и нагласяне според логиката на живота!
помисли си само: движиш си се в твоята си лента-независимо по магистрала или в града и някой -от дясно на тебе решава да се мести и да дойде при тебе!!! каква е логиката ти да му дадеш път!?!? ти си вървиш напред,а той се престроява !!!

п.с. слушам те -айде и аз да те видя!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
залагай -има и свидетели!!! уточнявам-говорим лявостоящият си върви направо ,а ти като дясно стоящ искаш да влезеш в неговата лента!!!!нали тва твърдиш-че ти си с предимство!! не говорим за едновременна смяна на лентите от двамата!!!
е и колегата ше тури един опел и да видим......

Мда прав си :D :D
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Апр 2008, 20:31

rado_rf написа:
SKISA написа:
rado_rf написа:
ineedmoney написа:Две ленти.Лява позволяваща движение наляво и напред и дясна посволяваща движение надясно и напред. Аз съм в лява лента, а образа е в дясната. И двамата продължихме напред като аз тръгнах по-добре и бях с половин кола пред него. До тук добре обаче на 20 мерта пред него след кръстовището в неговата лента има спрели коли и той решава че ще влезе в мойта лента.Форсира силно напред като той остава с половин кола пред мен и рязко завива в дясната ми броня! Аз намалявам да не се блъснем и свиркам обаче няма на къде пред мен кола зад мен кола от ляво бордюр и бум! :evil: Ония се отърка хубаво в мен!! спирам го и му викам "абе тапанар кво правиш??" а ония вика "ти правило за дясностоящ не знаеш ли" "какъв дясностоящ като няма къде да се свия бе" теглих му една майна и си трагнах по пътя

Та въпроса ми е аз ли съм виновен че не съм намерил място къде да се свия да му дам предимстов като дясностоящ или тоя лайнар просто си ме засече ???

Виновен си!

аз залагам 4 джанти 18ки против твоето твърдение....!??
ти кво слагаш!?!?

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Айде да те вида. Намирисва ми на разбиване. Да видим кой познава по-добре закона и правилника за прилагане :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

и за кво точно разбиване говориш ,че не схванах....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 25 Апр 2008, 20:34

rado_rf,Абсолютно си в грешка приятелю!Още повече,че в платното на онзи Фитипалди е имало коли,т.е. препятствия и тъпото копеле прави МАНЕВРА :winky: да ги заобиколи.И правилото за дясно стоящ се отнася само за НЕРЕГУЛИРАНО кръстовище.Без значение дали е Т-образно,У-образно или Х-образно.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 25 Апр 2008, 22:47

Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и
да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или
да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в
частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане
по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че
няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него,
преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с
тяхното положение, посока и скорост на движение.
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да
извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е
водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

В случая този който е ударил колегата е бил ПРЕД него.

Опрощавам ви дълговете :mhihi: Или пък НЕ. Престанете да ръсите простотии :winky: Какъв пример давате на младото поколение, а?
Последна промяна rado_rf на 25 Апр 2008, 22:56, променена общо 1 път

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 25 Апр 2008, 22:53

Абе, забравих да питам - колеги, кога за последно сте решавали листовки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кой ви даде книжки? Там го има като въпрос въпросния казус. Аз за последно ги решавах, хммм... 1990г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520i

Мнение от Dozo » 25 Апр 2008, 23:38

Ето,че отново несхващаш за какво точно идва реч.И отново обръщам внимание!Водача от дясната лента предприема неправилна МАНЕВРА с което предизвиква предпоставка за ПТП,зашото в неговото платно има препятствие.И никъде в цитираните точки и параграфи непише,че Фитипалди има предимство,защото е пред нащо момче.А и то не сменя платното за движение.Т.е. продължава да се движи направо.А за този случаи си прочети добре червения текст/т.1 и т.2 от чл.25/И понеже питаш кога съм рещавал листовки-1988г. за шофиорски курс,а последно 2007г. май месец за въстановяване на 13 бр. точки.И на листовките имах само 3 наказателни точки. Чети внимателно.И за да не спкулираш защо съм ги карал тези курсове причината е тривиална:превишена скорост.Ей,не се удържам кат се кача в туй БМВ,бе. :D
Всеки има значение,иначе никой няма значение.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 25 Апр 2008, 23:59

много ясно, че е без предимство тоя независимо това че ти е отдясно бил, той се престроява, длъжен е да го направи когато няма опасност за движението и от ПТП,демег когато лентата която иска да заеме е свободна, то по тая логика нема да има нужда от ляво огледало, като решиш да минаваш в ляво и въртиш волана щото си с предимство па боли те дали ша удариш некой! ТИ СИ С ПРЕДИМСТВО! Той е за акт! А най-големите глоби и актове тряя да са за неправилно паркиралите коли в лентата отпред!!! много обичайна ситуация за София! вече да се кара в тоя град стана пълна пумия! :evil: :evil: :evil:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Апр 2008, 6:48

Аз съм имал малко по- различна преживелица :D Движа се по плтното за двинение-то си е само в една посока, зад мен няколко коли. Започвам заедно с буса пред мен да изпреварваме камион и точно като се изравних с камиона, бусът пред мен започна да спира и се оказа, че левият му мигач е хем за изпреварване, хем за обратен ляв завой. Спрях си зад него, защото отдясно ме подминават колите, после си пускам десен мигач и си го заобиколих, логиката ми беше, че са направо и затова трябва човек да е винаги нащрек, а спрените коли-паяка трябва да ги вдига-според мен :roll: В големите градове няма много свободни места, но в един Ямбол-понеже някой го домързяло да стигне до паркинг... :dummy:
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар

Мнение от bat_lyubo » 26 Апр 2008, 7:45

Просто си те засече.

Аватар

Мнение от SKISA » 26 Апр 2008, 9:02

rado_rf написа:Абе, забравих да питам - колеги, кога за последно сте решавали листовки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кой ви даде книжки? Там го има като въпрос въпросния казус. Аз за последно ги решавах, хммм... 1990г.

а бе ,радо ти не питай нас за листовките , а да те питам ти български кога си учил!?!? :mhihi: :mhihi:
направо ме смайваш!! удвоявам залога-джантите стават 8бр. 18ки!!!! заедно с гумите!!!!
чети ,бе човек!!!! точно тва дет си го удебелил!!! ма чети буква по буква!!
не знам ти от кое поколение си ,ма примера за младото със сигурност не е тоя!!
с предимство от дясно е само ако и двамата сменят лентата!!!! ако лявостоящият върви направо в собствената си лента ,а десностоящият се престроява - този ,който си е в лентата си е с предимство!!!
а залога може да е 10 към 1 ако искаш!!!! ;)
те май за тва ше искат вече средно образование за книжка,щото требва да може да се прочете листовката.... :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 26 Апр 2008, 10:10

SKISA написа:малеее.....!книжка съм взел 85та и още ги помня!
:lol:
еденствената кардинална промяна на правилника ,откакто аз съм учил листовки е ,че тогава с предимство беше този,който е в кръговото кръстовище,а сега /ако няма знаци/ с предимство е десностоящият -независимо кой е в кръговото!!!
колегата е дал откъса от правилника-просто некой не е чел или е платил без да чете....!!! за тва като го направи,па и на сичко отгоре те псува или рипа-се слиза и се научава правилника с подръчни средства...!!!

:OT: Малее, толкова ли си дърт? :mhihi:

Майтап, а иначе по темата:
Колегата SKISA е прав, ти си бил в твоята лента и тоя се престройва!
rado_rf, бъркаш ситуацията, наистина прочети внимателно това което си го подчертал!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Апр 2008, 10:58

rado_rf написа:Абе, забравих да питам - колеги, кога за последно сте решавали листовки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кой ви даде книжки? Там го има като въпрос въпросния казус. Аз за последно ги решавах, хммм... 1990г.

А ти кога последно, гледам и закона четеш и пак не разбра :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории