Kлиматика бучи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Kлиматика бучи

Мнение от niko81 » 25 Апр 2008, 23:50

Здравейте колеги. Карам БМВ 318и модел 1998 година с климаавтоматик. Климатика цяла зима не го бях включвал. Преди около 2 седмици ре6их да го включа и установих, че издава един такъв виещ звук и оборотите почват да играят. Струва ми се, че това бучене идва от компресора. Особено силно бучи, когато подам газ. Иначе климатикът си духа студено /все още/, но ме е страх да го пускам да не му прецакам не6то. Та ще се радвам, ако имате някаква идея къде би могъл да е проблемът.
If guns kill people, spoons make Michael Moore fat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanans4o » 25 Апр 2008, 23:59

Климаавтоматик е ново понятие :mhihi: :lol: нз твоето е някво униално е 36

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 26 Апр 2008, 0:04

Айде кажи ми как се нари4а тогава, като си ми толкова отворен :evil: Аман от хора дето се оптват да си вдигнат броя на коментарите, пускайки никому ненужни мнения!
P.S. Айде чети тук ако знаеш немски и се обраzовай!http://de.wikipedia.org/wiki/Klimaanlage
Последна промяна niko81 на 26 Апр 2008, 0:14, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 26 Апр 2008, 0:10

Satanans4o написа:Климаавтоматик е ново понятие

Искаш да кажеш че хората дето са ти изобретили колата не са измислили как по друг начин да си кръстят духалките ли :?: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Апр 2008, 1:05

КУНИ написа:
Satanans4o написа:Климаавтоматик е ново понятие

Искаш да кажеш че хората дето са ти изобретили колата не са измислили как по друг начин да си кръстят духалките ли :?: :mhihi:

колега и аз го знам като климавтокактам беше че го забрих .. то друго име ли има :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 26 Апр 2008, 1:09

Ами някаде може да го срещнеш и под названието "климатроник". Аз мисля, 4е е същото. Ако не съм прав, нека някой от по- опитните във този форум да ме поправи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 26 Апр 2008, 2:13

На дойчовски език е климааутоматик, а на нашта географска ширина си е климатроник и т.н!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Satanans4o » 26 Апр 2008, 5:22

КУНИ написа:На дойчовски език е климааутоматик, а на нашта географска ширина си е климатроник и т.н!

:mhihi: Ето това беше ключът към истината :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 26 Апр 2008, 12:08

Добре де, вече се разбрахме за названието. Айде сега да се съсредоточим над основния ми въпрос: Откъде идват тези шумове, като включа климатика? Мерси много предварително.

Потребител
Аватар

Мнение от Joroboy » 26 Апр 2008, 13:40

Нико,бегай батка където пълнят климатици и му налей масло в компресора,че ще прецакаш климатроника.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Апр 2008, 16:41

И моят издава звуци при включването и оборотите почват да играят, мисля, че е нормално. И аз съм с дигиталния климатроник.
Звукът е кратък, оборотите се стабилизират бързо. И при тебе ли е така?
Специално за оборотите е повече от нормално, защото климатикът "дърпа" мощност.

ПП. Не обръщай внимание на глупостите на колегите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Kлиматика бучи

Мнение от ivko » 26 Апр 2008, 19:32

niko81 написа:Здравейте колеги. Карам БМВ 318и модел 1998 година с климаавтоматик. Климатика цяла зима не го бях включвал. Преди около 2 седмици ре6их да го включа и установих, че издава един такъв виещ звук и оборотите почват да играят. Струва ми се, че това бучене идва от компресора. Особено силно бучи, когато подам газ. Иначе климатикът си духа студено /все още/, но ме е страх да го пускам да не му прецакам не6то. Та ще се радвам, ако имате някаква идея къде би могъл да е проблемът.

Ето такъв ти е проблема , при мене беше същото...

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=91494

Потребител
Аватар

Мнение от niko81 » 26 Апр 2008, 21:06

Ами най бероятно ще я водя колата в понеделник на майстор да я погледне. Да видим какво ще каже. Мерси на всички, които ми помогнаха с идеи и съвети. Между другото няма да повярвате днеска какво ми се случи. Значи включвам на задна скорост и изведнъж конзолата на климатика започна да издава леки виещи звуци. Като изключа от задна, звуците изчезнаха. И така няколко пъти :shock: След това всичко се оправи. Но умът ми не побира какво общо има задната скорост с панела на климатроника. А съм сигурен, че идваше от там. Знам, че най вероятно ще ме посъветвате да заведа колата на специалист да я погледне, но реших да питам тук, дали и на някой от вас му се е случвало нещо подобно :help: . Аз лично този проблем наистина не мога да си го обясня.

Назад към E36