Къф пищоф? Търси се оръжейник- врачанин
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
D3BEP написа:Pitbull_Germany написа:
Нали не мислиш, че Глок е американски, защото е австрийски. А и мисля, че изказването ти е несериозно. Точно преди седмица-две при Слави беше създателят на Федерацията по динамична стрелба (мисля, че така се казваше) в България, който обясни, че ползва Глок, както много други, а в това число и един от световните шампиони, тъй като е лесен за боравене и много бърз. За да е бърз и да се ползва за този вид спортна стрелба, предполагам, че няма отката на Дезърт Ийгъла!?
Глок ми допадат и са доказано добри оръжия...нищо, че лично аз съм с Валтер!
Ти общо взето не си го разбрал, дори не си го прочел вероятно. Много добре знам че е австрийски и май съвсем ясно съм се изказал относно характеристиките му.
А щом Слави е имал гост от федерацията и е казал каква е работата, добреВсички Глок ше си вземем. Той Слави с реклама не се занимава.
Ае стига щуротии вече. И аз съм на мнението на СКИСА за най - добро лично оръжие. Но тъй като търсим на човека оръжие за определени пари, барем помогнете с някоя оферта настаро, като толкова сте вътре в нещата. Аз няма претенции да съм чак такъв уличен стрелец.
Поздрави!
ПП. Ае те в състезателната стрелба оръжията не се ли делят и разпределят по класове? Или Глок е най - високото в най - високия клас.... Както и да е.
Абе добро училище си завършил, умен човек си...ма не мога да разбера откъде си толкова нервен

Като си такъв тарикат що не хванеш да си направиш труда и да видиш състезателите с какво стрелят. Че Глок не е върха на сладоледа...не е! А и да ми обясняваш, че Слави е викнал някой си, за да рекламира Глок е мноооого...айде да не казвам какво. Човека си рекламираше федерацията и спорта като просто обясни защо харесва Глокове.
А и точно това е, че му търсим на човека пистолет за много малко пари. Аз не знам в какво състояние трябва да е, за да е хем марка и модел, хем до 500 лв. Все си мисля, че пистолет за 2000+ няма как да го дам за 500, ако е читав!
А за послеписа ти...не смятам въобще да ти отговарям. Личи си, че това си е чиста проба провокация и злобеене! Вземи се дръж на годините си и се научи като някой добави нещо към твое изказване или дори леко те критикува, да реагираш адекватно. Или може би се изразявай по-точно. От предишното ти мнение разбрах, че за да няма откат трябва да е 100 кила пистолета...ако не е така поправи ме!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Мой братовчед е от някакви спец служби в полицията,и от него съм чул че Зиг Зауер е мнооого добър пистолет,и си струва всеки един лев.
Иначе не съм много в час с пищаците,ма щом ми го препоръча.
И умната Краси
Иначе не съм много в час с пищаците,ма щом ми го препоръча.
И умната Краси

Аз съм напълно съгласен с SKISA ,но Зига е като ферарито и лаборгинито,а докато Глока е катър,
са за IPSC не става но като служебно както и за самозащита си е перфектното оръжие.Са нема да ида на работа с някой Пищоф STI
За тия пари най доброто което може да намери колегата е ЧЗ или Макаров.за първото гарантирам ,че много прилично оръжие.

За тия пари най доброто което може да намери колегата е ЧЗ или Макаров.за първото гарантирам ,че много прилично оръжие.

интересно че започнахте да споменавате динамична стрелба и това колко успешни били глок-овете във тази дисциплина...
всъщност ако се загледаш никой сериозен динамичен стрелец не стреля със глок - всички са със.... преработени 1911
аз имам няколко глок-а и единственото което мога да кажа за тях е че са прости, надеждни и... ужасно неудобни - особено субкомпактните които обикновено се носят. на мене примерно всеки субкомпакт глок (имам 40 и 45 калибър) ми се впива края на ръкохватката във долната част на дланта. имат и други недостатъци но те са .. малко по-сложни.
по темата - както казах- човека да си търси 9мм оръжие, със истински предпазител и със хубава цев. ако има и нагласяем мерник - още по добре, ако не- здраве да е.
макаров-а изобщо да не го поглежда. независимо че на теория трябва да е много точен за дължината на цевта си (защото е фискирана а не плаваща), аз до сега не съм видял макаров на които да си помисля да си поверя живота със изстрел на повече от 10 метра...
всъщност ако се загледаш никой сериозен динамичен стрелец не стреля със глок - всички са със.... преработени 1911

аз имам няколко глок-а и единственото което мога да кажа за тях е че са прости, надеждни и... ужасно неудобни - особено субкомпактните които обикновено се носят. на мене примерно всеки субкомпакт глок (имам 40 и 45 калибър) ми се впива края на ръкохватката във долната част на дланта. имат и други недостатъци но те са .. малко по-сложни.
по темата - както казах- човека да си търси 9мм оръжие, със истински предпазител и със хубава цев. ако има и нагласяем мерник - още по добре, ако не- здраве да е.
макаров-а изобщо да не го поглежда. независимо че на теория трябва да е много точен за дължината на цевта си (защото е фискирана а не плаваща), аз до сега не съм видял макаров на които да си помисля да си поверя живота със изстрел на повече от 10 метра...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Това за законното носене на огнестрелно оръжие е проста работа- изкарваш курс за безопасно боравене с огн. оръжие, изваждаш си съответните разрешителни, вземаш си пистолет и каса, където да го съхраняваш и готово
. И сега за самото оръжие един въпрос- ЧЗ 75 В е 9 мм и мисля, че е с истински предпазител. На тоя, дето ми предлагат му е сменяна иглата. Това сериозен проблем ли е и какво още да очаквам от това оръжие?

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ЧЗто е огромен пищак-някакси не е удобно за непрекъснато носене. иначе е здраво. няма лошо-просто пробвай. ма ,за да му е сменяна иглата-престави си колко истрела е произвел.тоя му е взета душата не само на иглата ,ами и на цефта и на всичко. помисли добре....
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
За такива пари наскоро бащата си купи Астра 100 (австрийски Зиг Зауер, няма общо с Хлопел
)
Нека Босев да се изкаже, защото мисля, че той е най в час по тази тема.

Нека Босев да се изкаже, защото мисля, че той е най в час по тази тема.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е ми аз колегите на босев съм питал и те казаха-ЗигЗауер!! предполагам/без да съм сигурен/ че има подобно мнение. най-важното е да ти е удобно,да не те притеснява...!! и да ходиш веднъж месечно да постреляш ,че да имаш навика и рефлекса...
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
SKISA написа:Cobra написа:SigSauer от 7 години ползвам П2ХХХ срии и съм АДСКИ доволен...
сега имам П229с и е най-доброто за наще условия,ако разбира се не стреляш всеки ден на ВИП-а че е капризен на муниции.
кое е капризното!? не се заяждам-питам! аз не стрелям чак всеки ден,но за близо 6г откак го имам не съм имал проблем с нищо. стрелям и с хинтербергер и с чешки и никакви ядове. модела ми е същият като твоят.
Аз стрелям ... как да ти кажа...доста...хинтербергер е добро за наще,да...но пък имайки като мене мания по тия неща аз експерементирам,правим стрелби и кво ли не....примерно на Норма и ППУ,моя прави ядове...с ППУ 3/100 поне с Норма 2/100 което за мен си е яд...
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
SKISA написа:е ми аз колегите на босев съм питал и те казаха-ЗигЗауер!! предполагам/без да съм сигурен/ че има подобно мнение.
Да, Зиг P226-наистина страхотен пищоф, но в по-различни ценови параметри.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Гледам че си едричък и ще ти трябва нещо по внушително
, ако събереш още някой лев си земи Desert Eagle .375 Magnum (ако си намериш де) доста е тежък обаче и не става да си го носиш в джоба, но пък е едно малко черешово топче 

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
от прочетените мнения не видях никъде мнения за револвери
и имаше некъв руски пистолет "Марго" мисля, че се наричаше
стреля с флоберкови патрони и е много лек и приятен за носене, никелиран и все пак патроните са му много евтини, за разлика от Макаровия ...
дайте мнение и за него
П.С. към горния пост за черешовото топче - брато, намали малко филмите
положението опре ли до оръжие... няма значение колко е внушително - важно е да ти спаси живота - твоя и този на твоите близки - и да пази имуществото ти... а не да се перчиш с него
и нали знаеш закона - равностойно оръжие - на тебе ако ти изкарат пищов - тогава го вади, да не стане както казва Дитко - да гръмне с газовата духалка в диското и после да го пречукат от бой 

П.С. към горния пост за черешовото топче - брато, намали малко филмите

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Къф пищоф да си зема?
ktv написа:Намислил съм да се зема някво огнестрелно оръжие и искам съвет от патили и просветени. Търся нещо читаво, втора ръка за около 300- 500 лв, например ЧЗ или нещо от тоя клас. Трябва ми и инфо за плюсове и минуси от практиката. Благодаря предварително!
Ти поста правилно си го написал и точно, ама заглавието явно обърква хората. Все едно да пишеш: "Каква кола да си купя" и се почва: "Купи си Е39", веднага някой казва: "Не купи си Е70 - по-добро е" и става мазало...
Малко хора явно са видяли, че става въпрос за оръжие втора ръка за 300-500 лв. от сорта на ЧЗ. Имам два лични и един служебен пищов, но предпочитам да си нося ЧЗ-то, модел 75В. Вписва се точно в твоите изисквания, които преди две години бяха и мои. Взех го втора ръка (в отлично състояние) за 450 лв., 15 - заряден. Изстрелял съм около 1000 патрона с него и определено смятам, че за този ценови клас е перфектен (това е мнението и на много специалисти). Отката му е по-малък от Макаровия, стреля страшно "мазно" и е много точен. Това, че на този дето ти го предлагат му е сменяна иглата, не значи нищо. Най-добре го закарай на оръжеен техник (там където правят технически прегледи на оръжия) да му види луфтовете и да ти каже дали е скъсан от стреляне или просто му е сменена иглата по други причини. Ако е читав, ще останеш много доволен като го вземеш.
Иначе съм съгласен с хората, които казват: "Вземи си Зиг, Глок и т.н." ама нека те си вземат Х5, Z8 и т.н. Всичко е въпрос на финанси.
Turbo_Ted написа:от прочетените мнения не видях никъде мнения за револверии имаше некъв руски пистолет "Марго" мисля, че се наричаше
стреля с флоберкови патрони и е много лек и приятен за носене, никелиран и все пак патроните са му много евтини, за разлика от Макаровия ...
дайте мнение и за него
![]()
имаше и още има "Марго", кал.22 (т.нар.флоберкови патрони), но това е по-скоро спортен пистолет, за мен меко казано грозен (с тези стърчащи палчета на затвора) и капризен на боеприпаси (като всеки полуавтомат кал.22) Иначе за револверите - имам Арминиус, кал.22 с 8 патрона, компактен, няма засечка, няма откат, въобще е супер...
deyan-enchev написа:GVT написа:....Ми ти си мислиш ,че Макаров не е точен,по вероятно проблема е в теб.....
Ми не после и с AP стреляхме и то доста, с него попаденията бяха отлични. Макаров не е точен за мен и си написах мнението, ако за теб е точен ок, или си му свикнал с отклонението.
Защо мислите, че всеки Макаров не е точен или има отклонение. (Все едно да кажеш, че ТДС-а пука глави - то не е задължително, може да пукне, ако го прегрееш, но ако го пазиш може и да ти изгние под краката без да има проблем с главата) От личен опит мога да ви кажа, че има много добри Макаровци, на които с мерна точка 10 на 25м. нямат никакво отклонение.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Всички аспекти на темата са изчерпани
освен един- трябва ми във Враца или Мездра добър оръжейник за проверка на пищофа. Ако някой знае, да свирне. И некви координати, молим.
Благодаря на всички за отзивчивостта!

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5