Да си стоиш в хола, и да ти падне стената...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 25 Апр 2008, 14:28

Penchev написа:Всичко е зарязано и понеже трябват много пари и всичко си продължава по същия начин ,същите простотии ,същите нащастия всеки боже ден :evil:

Трябва ни малко по-силно земетресение и тогава се дръж! Ще сме като след бомбардировка! Също така, както винаги става в милата ни родина, първо трябва да паднат няколко блока, че да се сетят отгоре! Тези панелки имат към 50 години "живот", пък като не се поддържа, един господ знае колко ще издържи.
Колкото до случката, един панел щом е паднал собственоръчно, то и другите са на път.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 25 Апр 2008, 14:35

Шопа е казал "Оти да се косим,ка'т че ми мине"
Момчета всяко чудо за три дни!!!
Освен да сложа таз иконка :shock: :shock: :shock: друго няма!!!
Много пъти съм се опитвал да променя много неща,но такава бюрокрация не съм виждал!!!!То са едни разигравания,овъртания .....
Дайте да си караме колите,вижте какво е хубаво времето!
Съчувствам на човека, и жалко за колата,независимо Rover,Opel .....

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 25 Апр 2008, 14:50

Pitbull_Germany написа:..........

Братче прав си за санирането, но разликата е че тук по новите панелки(не по стари от 20-25г.) са правени "през пръсти"! Правени са от мангали от С.В. и от виетнамци, нали се сещаш че и на двата "народа" не им пука!? Виждал съм блок-панелка(жк.Свобода) строен някъде през 60-те, и да ти кажа беше по-здрав от колкото тоя в който живея сега! За това става въпрос, а не толкова за самото саниране, което безусловно е правилно!

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 25 Апр 2008, 14:53

тоя блок е на военните---демек е строен през 1983г от стадо мангали наричани по онова време ''КЕЧ''
-мен,ако питате даже бая е изкарал--като знам кви тесни специалисти имаше по онова време в БНА ;)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 25 Апр 2008, 15:02

Това че е рухнал един панел не е показателно...

Панелите са по-здрави конструкции от конвенционалното строителство ( монолитното )...Това трябва да стане ясно...Просто след определен период се нуждаят от санирване...А санирването не е само външно пребоядисване както повечето тук си мислят.Има няколко важни мероприятия : Отваряне на всяка една заварка и презаваряване и запечатване, подмяна на всички инсталации, в българския случай и външна топлоизолационна система за по добра енергийна ефективност...

На земетръс на теория издържат 1,5 степени( по скалата на Шпонхоер-Кармик, да не си помисли някой Рихтер ) повече от монолитните сгради...Имат повече луфтове между самите панели които поемат усилията от трусовете...

Другото което е...Тая специално сграда е строена по метода на ППП ( Пакетно повдигани плочи ).. Тоя метод пък е толкова недодялан и икономически неизгоден че няма до къде...Тук съм почти сигурен че някоя плоча е леко нагоре в единия край и отделно с това и лоша заварка на бай Кольо заварчика дето не се знае на колко ракии е бил като го е правил....

Абе правителството трябва да измисли някакъв финансов план за санирането на тея сгради че верно ще почнат доста от тях да си падат както си седят...А като знам и колко хора си поизкъртиха тук там панелките..Хич не ми се мисли...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 25 Апр 2008, 15:30

Ехеееее нямам думи просто.
Сега трябва да се пипне изпълнителя (ако е жив още като гледам блока :mhihi: ) и да го спукат от глоби :evil:
А иначе на земетръс панелките нямат равни :mhihi:
Добре че не е минавал човек отдолу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitkovalkov » 25 Апр 2008, 15:36

Ние сме на Дъното с главно "Д" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Апр 2008, 15:58

SaSo написа:Т...А санирването не е само външно пребоядисване както повечето тук си мислят.Има няколко важни мероприятия : Отваряне на всяка една заварка и презаваряване и запечатване, подмяна на всички инсталации, в българския случай и външна топлоизолационна система за по добра енергийна ефективност...

Сашо, то в този твой професионален ред на мисли, има ли как да се санира блок който е вече с външна топлоизолация, сиреч, заварките могат ли от вътрепната страна само да се отворят. Понеже не ми се вярва алпинистите с електрожени да налазят стените и да си праят водопад-заря. Мисля че ми разбра въпроса, и дай да вкараме едно предложение в Община Младост :mhihi: да си поизкърпим панелките.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 25 Апр 2008, 17:14

и аз самият съм падал кат талпа в хола, ама от мноо пиене :have one:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Апр 2008, 17:22

а му мамата за тва ми е добре в къщето знам че си е здраво и добре че в колата е нямало хора и колата не е била бмв

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_ood » 25 Апр 2008, 18:02

собственика е страшен "късметлия" и особенно ако и колата е негова!!! :mhihi: :mhihi:
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 25 Апр 2008, 18:17

аи сиктир бе ще изтичам да си преместя колата.
погледнете го откъм друг ъгъл
сега собственика ще може да си сложи голямо стъкло тип витрина
и гъзарията ще е пълна,даже маи точно това е целял ама тоя панел е трябвало през ноща да падне за да го разджурка с кангото и да не останат следи
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado84 » 25 Апр 2008, 18:18

Nucl3arDru1D написа:и ако е имал картина на Ван Гог на стената е заминала :mhihi:

иначе да не дава Господ :!: :roll:

Бе зае*и я "Грешната мадона с големите бомби", добре че не е имало човек в колата точно тогава и няма жертви.
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 25 Апр 2008, 18:20

:shock: баси маиката сега погледнах новините
тва момче чиито е апартамента е от нашата старозагорска бмв общтност
иванчо,добре че поне не ми е пострадало е36 купенцето
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 25 Апр 2008, 18:32

B U L L I написа:аи сиктир бе ще изтичам да си преместя колата.
погледнете го откъм друг ъгъл
сега собственика ще може да си сложи голямо стъкло тип витрина
и гъзарията ще е пълна,даже маи точно това е целял ама тоя панел е трябвало през ноща да падне за да го разджурка с кангото и да не останат следи

А роувара е на някои досаден реисар :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата