10000км. и 2л. малсло ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335i
Мечтае да кара: CL 63 AMG
Детайли за колата: открадната :)

Мнение от valerio1 » 23 Апр 2008, 14:17

kick написа:страното то е че нито пуши бяло нито губи мощност :mhihi: върви си и наистина не пуши а и не виждам течове :roll: сега ще сменя маслото с друга марка пък ще видим :shock:

приятел, за ремонт си...няма да пуши щото имаш катализатор и не губи мощност, щото маслото ти уплътнява сегментите и компресията се запазва, затова ти гори масло...или другия вариант е някоя гумичка на клапан. аз имах същия проблем, бяха ми запекли сегментите. иди си измери компресията и майстора ще ти каже...ако са запекли сегментите и майстора ти каже основен ремонт, пиши ми едно ЛС да ти кажа аз как ресих моя проблем, айде и дано да минеш тънко.

P.P. И такива мнения във форума от рода на: "карай, кво кат гори масло" и да знаеш, че такова нещо като нормален разход на масло няма.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Апр 2008, 14:23

Това са най - важните неща. Тея лампички просто подсещат собственика за маслото, стараейки се да са горе - долу в час с това, коеот се случва. Те не мерят точно, по - скоро по системата "около - колкото". Тяхната идея е по - скоро собственикът ДА НЕ ЗАБРАВИ да смени маслото, отколкото те да сервизират автомобила и да следят състоянието му. Не случайно ако смениш маслото, даже с друго по характеристики и не ги нулираш, те си продължават както си знаят.
Будилник за маслото.

Много добър отговор. Благодаря. С такова впечатление съм останал и аз!

кандидат ентусиаст
Аватар

жбгжнб

Мнение от kosicata » 24 Апр 2008, 20:33

Аз пък да се изфукам:за 14 хиляди откакто карам моята кола,не е мръднал 1 грам от маслото,а вече 2 пъти го сменям,1-я път с валволин 10В40,а 2-я с Кастрол 10В40, М40 е двигателя.Имам 1 приятелче с Алфа 156,казва:0,5 литра на 400 км. :mhihi: ти пак си добре,но виж да не го меша с антифриза,че тогава...... УСПЕХ.

Потребител
Аватар

Мнение от Gand » 25 Апр 2008, 10:06

Аз не съм разбирач, ама мога да ви насоча да си прочетете Юзър Менюъла за Е36 на български, дето е качен в секцийката за Сервизно обслужване. За разход на масло пише:

"Максимално 0.15 литра на 100 км. Както при разхода на гориво, разходът на масло зависи от начина на шофиране и пътните условия."

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Апр 2008, 10:23

В тоя текст има грешка... щото ако сметнеш както трябва излиза, че на 1000 км е 1.5л.... ;) Има се в предвид 0.15л на 1000 км :)

Предишна

Назад към E36