на 2000 оборота глъхне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
на 2000 оборота глъхне
Здравейте,
надявам се да мога да обясня.
Доста често се получава така, че като премина на по голяма предавка, но само ако оборотите паднат около 2000 об. и тогава настъпя педала на газта, колата глъхне(забива муцуната) за съвсем кратко. Също така ако задържа по дълго време пак на около 2000 об. и се опитам да ускоря, мотора заглъхва, сякаш ми свършва бензина и след това се изфорсирва. Който не познава колата неможе да усети този момент, но мен си ме дразни.
Да уточня:
мотора е М50Б20 без ванус. (освен този с вануса на 5-цата ми да върви много по добре и аз да си въобразявам нещо...)
Когато колата се настъпва здраво няма никакъв проблем.
Сменил съм ламбда сонда, въздушен филтър, свещи, гарнитура на капака на главата(на клапаните) и компютъра не дава никакви грешки!
Единственно незнам как да проверя масметъра.
Поздрави.
надявам се да мога да обясня.
Доста често се получава така, че като премина на по голяма предавка, но само ако оборотите паднат около 2000 об. и тогава настъпя педала на газта, колата глъхне(забива муцуната) за съвсем кратко. Също така ако задържа по дълго време пак на около 2000 об. и се опитам да ускоря, мотора заглъхва, сякаш ми свършва бензина и след това се изфорсирва. Който не познава колата неможе да усети този момент, но мен си ме дразни.
Да уточня:
мотора е М50Б20 без ванус. (освен този с вануса на 5-цата ми да върви много по добре и аз да си въобразявам нещо...)

Когато колата се настъпва здраво няма никакъв проблем.
Сменил съм ламбда сонда, въздушен филтър, свещи, гарнитура на капака на главата(на клапаните) и компютъра не дава никакви грешки!
Единственно незнам как да проверя масметъра.
Поздрави.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за начало си почисти лулите ,виж си свещите , и огледай на тъмно бобините за пробиви ... ако не е от това диагностика
Alexi, благодаря за съвета но както виждаш съм писал че съм сменил свещи и гарнитура, което следва да се сетя да почистя и лулите...
Виж за бензиновата помпа и аз се съмнявах, но всеки казва че ако няма дебит помпата, то тогава няма да ми върви колата на високи обороти.
Днес почистих масмеръта но няма промяна, остава да изчистя и дюзите и друго не ми идва на акъла.
Искам също да кажа че днес при изфорсирване на колата на 1-ва до 4500об. след това 2-ра предавка и като настъпя газта и "забива носа". Ако настъпя колата до 6000об, при включване на следващата предавка и газ, няма проблем.
Виж за бензиновата помпа и аз се съмнявах, но всеки казва че ако няма дебит помпата, то тогава няма да ми върви колата на високи обороти.
Днес почистих масмеръта но няма промяна, остава да изчистя и дюзите и друго не ми идва на акъла.
Искам също да кажа че днес при изфорсирване на колата на 1-ва до 4500об. след това 2-ра предавка и като настъпя газта и "забива носа". Ако настъпя колата до 6000об, при включване на следващата предавка и газ, няма проблем.
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Мойта прави същото на студен двигател. На първа и втора около 2000 оборота се замисля преди да ускори. Ако намериш решение свиркай. 

- jazza77
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 I 1.8 M43
- Мечтае да кара: M-Power
- Детайли за колата: БМВ- радостта от шофирането !
След дълго ходене по мъките, незнаен брой диагностики и съвети от "майстори", които бяха безполезни, аз реших проблема. Оказа се че ламбда сондата която съм сложил явно не подава вярна информация на компютъра и мотора се бърка. Марката на сондата е БОШ !!! Явно не марката е важна, защото си купих някаква универсална сонда и колата ми литна !
Поздрави.
ПС: Не винаги "оригиналните" или "марковите" части са на 100% качествени.
Поздрави.
ПС: Не винаги "оригиналните" или "марковите" части са на 100% качествени.
10 мнения
• Страница 1 от 1