Какъв съвет да дам на синчето ?
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Nukem написа:Aз съвет каде да отиде не ще дам,но моя съвет е следния никога в строителен техникум и после ПРИ НИКАКЪВ СЛУЧАИ В УАСГ,нИКОГА!
Много зор,не остава време за социален живот и после няма пари и направо смешни заплати!С моята заплата на строителен инженер си покривам разходите по колата, а за всички останали разходи разчитам на бащата:)))!
това е някаква шега нали?
като знам, че един проект който струва 40-50 000лв го правят за по-малко от месец

аз съм завършил УНСС, обаче съжалявам
остави го сам да си избере, защото е най-хубаво да работиш това което ти харесва, което ти е интересно и имаш желание да се развиваш, а не това което ти носи достатъчно пари за да живееш

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
svetko написа:Гимназия с усилено изучаване на език и после право в СУ.
Медицината също е доста добра идея.
Колкото до университетите ТУ и УНСС са безмислен тормоз със малки шансове за успешна реализация.
Медицината е яко Химия и Биолгоия и му трябва подготовка за кандидатстване в Медицинския поне 2-3 години преди това, за да успее. Ама ако не му идва отвътре и Господ не може да помогне

Стига момчето да е с такава насоченост т.е има добри познания по Химия и Биология и му върват 2та предмета, значи няма проблем.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Според мен, нещо свързано със земните проблеми, които ни предстоят. Като начало мисля биология, а и езиците са важни- два западни. Уесно нема 

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
Колеги не съм чел темата щото 4 страници след работен ден .. въх
амъ по темата аз да кажа.. по-добре в елитна гимназия..колкото и да не са елитни вече пак са напред от повечето обикновени такива..
И не щото просто такова им името.. минал съм през смг и нпмг и мисля, че е по-добре момчето да се насочи към нещо, което не е тясно специализирано (например някой техникум) още нищоне знае .. докато завърши интересите му ще се сменят после пак.. обаче ако е в някое даскало с хуманитарна насоченост (езици) или природо-математическа ще може после да има по-голям избор при кандидатстване във уни.
Накрая пак ще се ходи по курсове и уроци. Доколкото тва кое е по-хубаво или от кое се изкарват повече пари.. въпрос на късмет вероятно

амъ по темата аз да кажа.. по-добре в елитна гимназия..колкото и да не са елитни вече пак са напред от повечето обикновени такива..
И не щото просто такова им името.. минал съм през смг и нпмг и мисля, че е по-добре момчето да се насочи към нещо, което не е тясно специализирано (например някой техникум) още нищоне знае .. докато завърши интересите му ще се сменят после пак.. обаче ако е в някое даскало с хуманитарна насоченост (езици) или природо-математическа ще може после да има по-голям избор при кандидатстване във уни.
Накрая пак ще се ходи по курсове и уроци. Доколкото тва кое е по-хубаво или от кое се изкарват повече пари.. въпрос на късмет вероятно
what a helluva ride
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
Колега, сега съм 12-ти клас и ми е много ясно в днешно време какъв ще излезе от такова училище,
От гледна точка на преспективите, от професионална гимназия по-добро за момче няма, тези езиковите гимназиии хуманитарните са Инкобатори... всеки влиза там учи един език и после? Ако стане нещо (да не дава господ) но няма възможност да си завърши висшото образование без никакво ли да остане? или после да влезе във Икономически университет и да стане поредния с такова образование и сума ти и кандидати да си търси работа 100 години... нека се научи на занаят, гладен няма да остане!!!!! а не със безброи висши по туризъм по икономика и нз си ко и да продава домати и краставици на пазара! Момче е все пак...
Със здраве, и помни, който и избор да вземе вие само го насочете и го оставете той да си избере, дори и да съжалява след време, нека го осъзнае сам че е направил грешка, и без това средното в наши дни 5 пари не струва... ще му помогне да се ориентира нататака на къде да подхваща пътя...
п.п. Обаче в тея езикови от към момичета ще е по-добре, че аз със 2 момичета за випуска не ме питай, че и те трудно се различават момчета или момичета са...
От гледна точка на преспективите, от професионална гимназия по-добро за момче няма, тези езиковите гимназиии хуманитарните са Инкобатори... всеки влиза там учи един език и после? Ако стане нещо (да не дава господ) но няма възможност да си завърши висшото образование без никакво ли да остане? или после да влезе във Икономически университет и да стане поредния с такова образование и сума ти и кандидати да си търси работа 100 години... нека се научи на занаят, гладен няма да остане!!!!! а не със безброи висши по туризъм по икономика и нз си ко и да продава домати и краставици на пазара! Момче е все пак...
Със здраве, и помни, който и избор да вземе вие само го насочете и го оставете той да си избере, дори и да съжалява след време, нека го осъзнае сам че е направил грешка, и без това средното в наши дни 5 пари не струва... ще му помогне да се ориентира нататака на къде да подхваща пътя...
п.п. Обаче в тея езикови от към момичета ще е по-добре, че аз със 2 момичета за випуска не ме питай, че и те трудно се различават момчета или момичета са...

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
-Maxxx- написа:Колега, сега съм 12-ти клас и ми е много ясно в днешно време какъв ще излезе от такова училище,
Сега,първо че в езиковите не се учи само един език. И никой не е казал,че реализацията след съответното училище и след това специалност в университет ще дойде с търсене. Специалности като туризъм и право се котират изключително много между млади хора,чиито родители един вид са "настлали пътека",по която чадото може да ходи и да не се бъхта в живота,като оправя ел. инсталации или нещо такова. За мен това е един много правилен подход към детето ти.Затова и повечето професии се продължават семейно. Но всичко си зависи от отделните хора.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Аз те съветвам да заложите на информатика, все ще е от полза, а езиците са задължителни.
2ри вариант-намираш връзки в 134 СОУ, щото там без тях не може. Училището е с една от най-добрите материални бази. Там учим иврит. 80 процента от хората знаят английски, френски... Ивритът е рядкосрещан език, а евреите имат най - много кинти, така че синът ти ще има възможност за развитие-дори и един преводач да стане, пак ще си взима добри пари.
2ри вариант-намираш връзки в 134 СОУ, щото там без тях не може. Училището е с една от най-добрите материални бази. Там учим иврит. 80 процента от хората знаят английски, френски... Ивритът е рядкосрещан език, а евреите имат най - много кинти, така че синът ти ще има възможност за развитие-дори и един преводач да стане, пак ще си взима добри пари.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Колега, малко несериозно ми севиди да питаш в два различни форума едно и също и то толкова ВАЖНО нещо! няма да ти пиша аз ако имах син как щях всикчо да знам и да го напътства, щото нямам....както и да е - за мен най-ВАЖНОТО са езиците, ЕЗИЦИТЕ и пак езиците! може две и две да не може да сметне, може химичната формула на водата да не знае /като мен/ но важното е да може да го очясни цветно и широкоекранно на няколко езика! тогава винаги ще е номер едно
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Биология, после еколог...
Там има много пари, много ме е яд, че не ми е при сърце това да пазя земята, и тая работа бих я работил само и единствено заради пари, и никакво лично удоволствие..
Там има много пари, много ме е яд, че не ми е при сърце това да пазя земята, и тая работа бих я работил само и единствено заради пари, и никакво лично удоволствие..

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
D3BEP написа:Нема да спорим, щом си казал че медицината е изкуство, ще приемем, че е изкуство.
Само че искам да вметна че точно за този вид изкуство езиковите гимназии не са никак подходящиНикак.

Преди години директорката ни каза, че там има едно изискване - ако получиш по-малко от 4 на изпита по иврит в края на годината, следва изключване - преместване в друго училище. Отпаднало ли е това изискване?BMWPetar написа:... намираш връзки в 134 СОУ, щото там без тях не може. Училището е с една от най-добрите материални бази. Там учим иврит. 80 процента от хората знаят английски, френски... Ивритът е рядкосрещан език, а евреите имат най - много кинти, така че синът ти ще има възможност за развитие-дори и един преводач да стане, пак ще си взима добри пари.

И в 18-та гимназия се изучават по-рядко срещани езици - китайски, арабски, японски...
"... _ _ _ ..."
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
© написа:Nukem написа:Aз съвет каде да отиде не ще дам,но моя съвет е следния никога в строителен техникум и после ПРИ НИКАКЪВ СЛУЧАИ В УАСГ,нИКОГА!
Много зор,не остава време за социален живот и после няма пари и направо смешни заплати!С моята заплата на строителен инженер си покривам разходите по колата, а за всички останали разходи разчитам на бащата:)))!
това е някаква шега нали?
като знам, че един проект който струва 40-50 000лв го правят за по-малко от месец
аз съм завършил УНСС, обаче съжалявам
остави го сам да си избере, защото е най-хубаво да работиш това което ти харесва, което ти е интересно и имаш желание да се развиваш, а не това което ти носи достатъчно пари за да живееш
Строителен инженер съм,и да ти кажа съм доволен от професията и парите

Тия 40-50000 лева не са само за един човек колега

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
stozashto написа:Надявам се, че не си сериозен, иначе веднага те опровергавам - само от моя клас има петима много кадърни практикуващи лекари и един фармацевт
, като единият лекар е доктор "и отпред, и отзад", т.е. д-р Еди-кой-си, д.м.н.
Че ме опровергаваш на цаца на скара, какво си зел да ме излагаш пред хората от форума!

Възможно е, но не е характерно за езиковите гимназии оттам да са лекарите. Братчедът и лелята са от езикова лекари, но семейството им е лекарско, а не че благодарение на езиковата.
Така че, сериозен съм и така мисля. Но пък всяка гимназия е за себе си, може някъде подготовката по биология да е по - сериозна.
Пичове, за иврит не съм се сетил. Там е хляба.
Бре, ше може да пее и Офра Хаза и Ищар в оригинал!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз се пека на същият огън! и моят тая година кандидатства!
леко побутвахме с майка му,ама той си реши първо да е немската,по-надолу вече ше умуваме кво ше пише.
мойто мнение е,че езика е задължителен,но езика не е професия! трябва ти ,за да можеш да се разбереш с хората,но самият език като език не носи пари. един преводач не зима бала пари!!!
така че езика е основата ,езиковата гимназия е най-вече/дай боже да влезе де/ училище ,където ще има читави социални контакти и ще се научи да учи!!!а после вече следва останалото и висшето,което не е самоцел,щото си има хора и без висше ,които изкарват доста пари.
моята идея е с езика /той ще му е втори,щото английският го учи от 5годишен/ после да се изсели да учи навън,щото тва нащо образование е станало смешно! от сега съберам кинти за тва учене ,па да видим кво ше стане! а номера с даването от тате и мама според мен е по-добре да дам за ученето му ,а не да му връча една връзка ключове от кола,апартамент и вила ,па той като вземе добро образование ше си ги купи сам.
п.п. БОБО на български требва да е БОБУ ,щото буржоа се пише с БУ...!!!
http://www.capital.bg/show.php?storyid=486996
леко побутвахме с майка му,ама той си реши първо да е немската,по-надолу вече ше умуваме кво ше пише.
мойто мнение е,че езика е задължителен,но езика не е професия! трябва ти ,за да можеш да се разбереш с хората,но самият език като език не носи пари. един преводач не зима бала пари!!!
така че езика е основата ,езиковата гимназия е най-вече/дай боже да влезе де/ училище ,където ще има читави социални контакти и ще се научи да учи!!!а после вече следва останалото и висшето,което не е самоцел,щото си има хора и без висше ,които изкарват доста пари.
моята идея е с езика /той ще му е втори,щото английският го учи от 5годишен/ после да се изсели да учи навън,щото тва нащо образование е станало смешно! от сега съберам кинти за тва учене ,па да видим кво ше стане! а номера с даването от тате и мама според мен е по-добре да дам за ученето му ,а не да му връча една връзка ключове от кола,апартамент и вила ,па той като вземе добро образование ше си ги купи сам.
п.п. БОБО на български требва да е БОБУ ,щото буржоа се пише с БУ...!!!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
шантавите езици са доста интересни и търсени! аз имам опит . с гръцки няма кой знае колко добри специалисти . преди година и половина като търсех работа се обадих на доста голяма гръцка фирма и бяхме 5 човека в самолета за интервюто като в софия правиха интервута поне 7 дена...!
така че екзотичният език е голямо предимство ,но винаги си трябва и английски.
така че екзотичният език е голямо предимство ,но винаги си трябва и английски.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
--------------------offtopic-------------------------
Bourjoi + Bohemian = Бобо
Не ми казвай, знам че френският ти куца
Нема превод на български.
Ако имаше, щеше да е Грабе = Гражданин + Безгрижник.
Ае, грабител.
Капиталист.
Което си е същността.
SKISA написа:п.п. БОБО на български требва да е БОБУ ,щото буржоа се пише с БУ...!!!![]()
Bourjoi + Bohemian = Бобо
Не ми казвай, знам че френският ти куца

Нема превод на български.
Ако имаше, щеше да е Грабе = Гражданин + Безгрижник.
Ае, грабител.
Капиталист.
Което си е същността.
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5