m40b18

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: m40b18

Мнение от bmw » 20 Юли 2004, 20:16

micasa написа:м40б18 за6то не го харесвате и ако трагна да си купувам 6е збаркам ли помагаите

Извинявайте, но като се каже нещо лошо за М40 ме настъпвате по мазола. :) Моята кола е карана само с Castrol от закупуването и в Германия та до ден днешен! С кристални дюзи - пълен инжекцион. Понеже водим този раговор много пъти за М10 и М40 на Божирище преди време някои видяха "скапания" М40 какво прави... с Асен си имаме отдавна приказката, че М40 е добър двигател и е въпрос на правилна и добра поддръжка. Наистина не е толкова дуракоустойчив както М10 а и често зависи кой как си кара колата. Добре поддържания двигател на БМВ е злато! За моята кола го знам със сигурност.
Последна промяна bmw на 20 Юли 2004, 21:09, променена общо 2 пъти
Мързелът е майка на всички изкуства

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw » 20 Юли 2004, 20:28

viper написа:Слушайте Асан, той ги разбира тия работи - нали колата му отговаря на всички по-горе споменати изисквания за перфектен М40 :lol: :lol: :lol:
:mha:

Ооооо. Мараба Вайпер. Отдавна не сме си писали в този форум, но пък скоро се возихме заедно ;) Между другото 10х за помощта!!!

Та я кажи сега... дори и моята кола ли е така? :) :)
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details
Мързелът е майка на всички изкуства

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 21 Юли 2004, 8:51

!!Asen_X написа:10W40 или 15W40 са добър вариант.

Viper
Не пиши глупости, объркваш хората. Вместо да се правиш на интересен, вземи им помогни със съвет.

Помагам веднага: НЕ СИ КУПУВАЙТЕ М40!!!!

Не се правя на интересен, но ти се правиш, че разбираш.... само не разбрах, защо трябваше аз да ти сменям маслото на дифа и маркучите на инжекциона, а майсторе??? :mha: :mha: :mha:

Айде със здраве и си мисли с главата господин МОДЕРАТОРЕ! :bchug:
Последна промяна viper на 21 Юли 2004, 11:23, променена общо 1 път

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 21 Юли 2004, 8:54

bmw написа:
viper написа:Слушайте Асан, той ги разбира тия работи - нали колата му отговаря на всички по-горе споменати изисквания за перфектен М40 :lol: :lol: :lol:
:mha:

Ооооо. Мараба Вайпер. Отдавна не сме си писали в този форум, но пък скоро се возихме заедно ;) Между другото 10х за помощта!!!

Та я кажи сега... дори и моята кола ли е така? :) :)
http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?topm ... f1=details

Сега, ти не се обаждай - твоята кола още няма 200к - за разликата от всичко, което може да си купиш в БГ :)) Просто изключение, което потвърждава правилото!
А, и кажи какво става с миграцията към е36!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 21 Юли 2004, 22:21

Малко оффтопик.

Viper
Научи се да четеш преди да пишеш ..... в постинга си написах:

!!Asen_X написа:но имайте в предвид, че аз не спадам към разбиращите от автомобили и не за всичко съм наясно.

Никъде не съм твърдял, че разбирам :!:
А относно смените ...винаги си има първи път. Аз като гледам веднъж как става се научавам. С опит се учи всичко. що ти научен ли си се родил?

От тука нататък само по темата, моля.

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 22 Юли 2004, 9:57

!!Asen_X написа:Малко оффтопик.

Viper
Научи се да четеш преди да пишеш ..... в постинга си написах:

!!Asen_X написа:но имайте в предвид, че аз не спадам към разбиращите от автомобили и не за всичко съм наясно.

Абе, аз бях останал с друго впечатление от писаниците.... :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от venc » 27 Юли 2004, 11:57

!!Asen_X написа:За М40 - по-гъсто масло. Сменяй го на 8000 км.

Смених маслото, с какво не знам, човека който я обслужва ми е много доверен и не коментирам това което прави по колата.

казах му за цъкането на повдигачите, той потвътди и реши така.

смяната на повдигачи не си заслужава на този етап. ще процедираме така : ще сменя маслото на 8-9 000 км и ще слага добавка всеки път в маслото (забравих каква - руска за 10 лева). така ще изкара още 3-4 смени или около 2 години без проблем.

сега цъкане на повдигачите няма. ;)

Предишна

Назад към E30