Какъв съвет да дам на синчето ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Апр 2008, 11:37

Чапай,

Икономика да следва бате, а като дойде време за дипломиране, ми звънни, прайм отстъпки.
Специално за финанси в УНСС и "дипломация" в СУ отстъпките са най - големи.. Поради количества :mhihi: Нали знаеш, количеството за сметка на качеството... Това са специалностите, в които университета инвестира и рекламира за да привлича балами. Там са и най - високи цените. Много искам да разбера къде им е реализацията на тея крути финансисти и дипломати(аз знам де)... Ама ще видим.

Нека детето само си избере. Но да не тръгва по акъла на приятели.

А иначе нямаше ни един, казал най - доброто предложение. Повтаря се едно и също, икономика, езици, компютри...
Икономисти с лопата да ги ринеш, 90% за нищо не стават.
Програмистите и те на там вървят, скоро ще бъдем нацията с най - много програмисти на глава от населението. И най - малко компютри. Не случайно това е единствената сфера, където заплатите вместо да се покачват, падат.
Език... вече даже неучилите знаят.

Ако е за препоръка, математическа гимназия с биология.
Там е истината.
Това е вечно, с много добри доходи, винаги уважавано и ценено, винаги фактор в обществото.
Аз беден и безработен лекар не познавам, а ти?
И никога не съм познавал, а в моето семейство лекарите са мнозинство.
Само че трябва да му идва отвътре. Да иска да се занимава.
Има ли постоянство, работата ще стане.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 24 Апр 2008, 12:28

Аз имам по-различно виждане, гимназията, освен секс и купони, друго не дава, затова, виж какво иска той, какво му е на сърце, но не го забивай в училище с ограничени контакти, говоря да не е в специализирано училище де няма една кифла да я хване за гъза, знам го от личен опит, ние бяхме 108 ученика с 6 момичета, от тях само една ставаше и сички се биехме за нея и не беше гот, важно е обучението след това. Намерете златен баланс на базата на сегашните му умения, интересите му и паралелка с контакти, нега да е голяма, да има от всичко, все пак, сега се живее, нека освен учението се обръща внимание и на личния живот. А след това университета, ам пак да е по интерес, а не по задължение, само тогава има реален резултат, защото ако го напъхаш там където ти мислиш, че е най-добре за него, а той не е много съглсен с теб, тогава ще се видиш в приключение. Аз съм на 26, говоря от личен опит и знам, че там където съм правил нещо на сила или за да задоволя желанието на Татко, не се е получило, а там където съм го правил по собствено желание, всичко е било наред ;)

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 24 Апр 2008, 12:33

sonny написа:Аз имам по-различно виждане, гимназията, освен секс и купони, друго не дава, затова, виж какво иска той, какво му е на сърце, но не го забивай в училище с ограничени контакти, говоря да не е в специализирано училище де няма една кифла да я хване за гъза, знам го от личен опит, ние бяхме 108 ученика с 6 момичета, от тях само една ставаше и сички се биехме за нея и не беше гот, важно е обучението след това. Намерете златен баланс на базата на сегашните му умения, интересите му и паралелка с контакти, нега да е голяма, да има от всичко, все пак, сега се живее, нека освен учението се обръща внимание и на личния живот. А след това университета, ам пак да е по интерес, а не по задължение, само тогава има реален резултат, защото ако го напъхаш там където ти мислиш, че е най-добре за него, а той не е много съглсен с теб, тогава ще се видиш в приключение. Аз съм на 26, говоря от личен опит и знам, че там където съм правил нещо на сила или за да задоволя желанието на Татко, не се е получило, а там където съм го правил по собствено желание, всичко е било наред ;)

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 24 Апр 2008, 12:46

Aз съвет каде да отиде не ще дам,но моя съвет е следния никога в строителен техникум и после ПРИ НИКАКЪВ СЛУЧАИ В УАСГ,нИКОГА!
Много зор,не остава време за социален живот и после няма пари и направо смешни заплати!С моята заплата на строителен инженер си покривам разходите по колата, а за всички останали разходи разчитам на бащата:)))!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 24 Апр 2008, 13:22

Feanor написа:Ако се спре на информатиката, силно препоръчвам ТУ-ЕС (Технологично училище "Електронни системи").
Не, недей препоръчвай без да знаеш какво е сега ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Апр 2008, 14:01

в това какъв профил да избере е важно да знае какво иска да прави за напред в живота си
аз например исках да стана лекар затова постъпих в математическа с биология и резултата е на лице ;)
ако иска да е финансист да взлиза с профила математика
ако иска международни отношения задължително езикова гимназия!!!
ако иска да става зидаро-мазач - в строителния!!
Най-добрия съвет който можеш да му дадеш е да се замисли какво обича да прави и да се насочи към него за да му е приятна работата като порасне!!!!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Апр 2008, 15:09

сега преспектива има частния бизнес по-добре го пасаветваи нешто с икономика така да има за какво става на въпрос па и мове да стане некое банкерче :) (например финансово стопанската,търговскобанковата) аз знам за едно соу с икономика профила се казва Административно и стопанско управление училището се казва НСОУ София и се намира до нов български университет ама аиде каквото само си избере ;) ;) ;) ;) ;) ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 24 Апр 2008, 15:30

Според мен Информационни Технологии ... Там най-вече има бъдеще. Имам роднина който работи в тази област и взима заплата 2500 +/- ...
Изображение
M - The most powerful letter in the world

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 24 Апр 2008, 15:42

И аз мисля че трябва сам да си избере! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 24 Апр 2008, 16:03

Прочетох, че един колега предложи Технологично училище Електронни системи. Аз лично го завърших и сега завършвам телекомуникации в ТУ. Ако иска работа в IT бранша, това е комбинацията. В КСТ (Компютърни системи и технологии) наистина не е толкова сериозна работата.
Възпитаниците на гимназии и после УНСС ги виждаме ... фолк-фурии и тъпи като гъзове (разбира се има и изключения).
Ако е ориентиран към езиците в Софийския също има много добри специалности.
Най-важното е сам да избере специалността, а от теб остава насоката :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Апр 2008, 16:09

Akyosev написа:Възпитаниците на гимназии и после УНСС ги виждаме ... фолк-фурии и тъпи като гъзове

Ае тука прекали малко, ама както и да е.
Само ще кажа, че и ИТ е една отмираща мода. Мода, защото приемът и завършването въобще не е съобръзено с пазарното търсене и многократно го надвишава. Няма вече университет без поне информатика.
Отмираща, защото едно време почваха на между 2 и 3 хиляди лева заплата в София. 100 се считаше ниска.
Сега 7-800 лева се счита нормална стартова заплата.

ТУ го чака това, което и УНСС, ако не и по - зле.
Но и ТУ да избере, математическата е правилното решение. Ся, къде били повече мацки, къде бил по - голям купона... Не знам. Не мисля че това е въобще критерии обаче.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Апр 2008, 16:12

и аз го завърших ТУЕС и мога да ви кажа че наистина е уникално училище. нещата за които спомена сони ги няма защото просто там се държи на реда. Като цяло всичко там е по различно от всяко друго училище. Колега препоръчвам ти да отскочиш там и да си поговориш г-н Анатол Френски или г-жа Стела Стефанова, те ще ти дадат доста обективна информация за всичко което се случва там.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 24 Апр 2008, 16:12

Тия от ТУЕЗА са най-умните на света :mhihi:

нали и аз съм го завършил, кво се самозаблуждавате :mhihi:

Не ти препоръчвам да преебеш така детето си ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Апр 2008, 16:15

Боруров не пораждай грешни впечатления у хората :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
че даскалите там са ни дали много е вярно, но това не значи че сме най-умните
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Апр 2008, 16:25

все тая е.

още е малък за каквото и да е било във това отношение.

нека да учи каквото иска да учи, така или иначе на тази възраст най-важното на което може да бъде научен е дисциплина. другото- само си идва.

но все пак ако искаш съвет - ако обича точните науки- да ходи да ги учи тях. ако обича изкуствата - да ходи във езикова гимназия.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата