Въпрос за куче ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Въпрос за куче ?

Мнение от ditko1 » 24 Апр 2008, 0:34

Може ли на куче да се дават човешки витамини? Нещо кучето ми от днес нещо не е добре, гуми баланс и като, чели не вижда май и се удря по стените нещо :( на 12г. е вече.
Изображение

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 24 Апр 2008, 0:42

Върху котка е опитвано преди много години така че давай :mhihi:
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Re: Въпрос за куче ?

Мнение от Eliana » 24 Апр 2008, 0:54

ditko1 написа:Може ли на куче да се дават човешки витамини? Нещо кучето ми от днес нещо не е добре, гуми баланс и като, чели не вижда май и се удря по стените нещо :( на 12г. е вече.

Защо не го заведеш на ветеринар? Едва ли с едни витамини ще се оправи.
Пък и най- добре е да отидеш във ветеринарна аптека и да питаш има ли специални витамини за кученца и дали могат да приемат витамини, които взимат хората.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 24 Апр 2008, 1:00

преди няколко часа му стана така и са няма лекари, утре ще го водя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 24 Апр 2008, 1:05

ditko1 написа:преди няколко часа му стана така и са няма лекари, утре ще го водя.

Ей колега дано се оправя животинчето :confused:
Кажи утре като го заведеш какво му е.
Каква порода е?
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 24 Апр 2008, 1:16

ditko1 написа:преди няколко часа му стана така и са няма лекари, утре ще го водя.

Наистина е кофти по това време да изникне някакъв проблем. Но те съветвам утре задължително на лекар, за да ти кажат с точност какво му е и как може да се оправи чрез лечение. Много е важно и колко ветеринарният лекар си разбира от работата, защото има доста некадърници.
Дано да не е нещо наистина сериозно!
Пиши утре как е животинчето
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 24 Апр 2008, 1:20

Източна европейска овчарка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 24 Апр 2008, 2:20

ditko1 написа:Източна европейска овчарка.

Хм не съм виждал такава,дано се оправя животното.Късмет утре.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 24 Апр 2008, 9:18

Май с други думи-кавказка.И аз имам такава,но никога не съм и давал човешки витамини. Специални за куче,плюс това моята е още на 3 години-давахме и калций към храната и витамини специални също към храната. Така че и аз бих те посъветвал да се консултираш с компетентен ветеринар. А е полезно на тези години доколкото знам кучето да приема повече желязо.Например веднъж в месеца го храни със сурово месо,все пак ако съм познал породата-тя си е вълча потомка, а инстинктите лесно не се забравят и в случая набавят и много полезни за тялото метали.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 24 Апр 2008, 10:18

Колега, къде го прати от източна Европа в Кавказ :mhihi:
Източно-европейската е много близка до немската, характерна е една сиво-бяла ивица по гърба ... И аз иам ена такава лигня, много жизнерадостно куче, дано да я закрепиш твойта, ма с тези 12 години нещата май отиват към своя естествен край :?
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 24 Апр 2008, 10:31

ditko1 написа:Може ли на куче да се дават човешки витамини? Нещо кучето ми от днес нещо не е добре, гуми баланс и като, чели не вижда май и се удря по стените нещо :( на 12г. е вече.

в зависимост от храната, която приема кучето и начина му на живот (служебно ли е или само домашен любимец)- може да се наложи допълнително да му се дават витамини и други добавки, за козина, очи и пр.
Няма никакъв проблем да са човешки, а имайки пред вид големината на твоето, дозата е като за възрастен човек. Аз давах на моето през месец, два за по месец.

Ако имаш колебания за ветеринар или имаш нужда, мога да те посъветвам да посетиш клиниката в зоологическата градина. Всички работещи там са компетентни и на ниво. Д-р Дамян Илиев, който май вече не работи там защото стана някакъв шеф в ДВСК, има частен кабинет в Лозенец, до Офис 1 е, на улицата на СОТ-аджийте. Ако искаш мога и тел да ти дам. Не правя реклама на доктора, просто впечатленията ми от него са много добри. Успех с възстановяването! ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 24 Апр 2008, 10:33

Archangel написа:Май с други думи-кавказка.И аз имам такава,но никога не съм и давал човешки витамини. Специални за куче,плюс това моята е още на 3 години-давахме и калций към храната и витамини специални също към храната. Така че и аз бих те посъветвал да се консултираш с компетентен ветеринар. А е полезно на тези години доколкото знам кучето да приема повече желязо.Например веднъж в месеца го храни със сурово месо,все пак ако съм познал породата-тя си е вълча потомка, а инстинктите лесно не се забравят и в случая набавят и много полезни за тялото метали.

Сурово е добре веднъж седмично даже. ;)
Като задължително да е проверено, за да няма проблемация :idea:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Апр 2008, 12:09

Спешно го минете на рентген, ако може и скенер...

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 24 Апр 2008, 12:20

Nucl3arDru1D написа:Ако имаш колебания за ветеринар или имаш нужда, мога да те посъветвам да посетиш клиниката в зоологическата градина. Всички работещи там са компетентни и на ниво.

Там не са добри, там са най-добрите, преди 2 години, те ми спасиха кучето, ако бях продължил да ходя при предишния ветеринар, щеше да умре, посъветваха ме да отида на зоопарка и за 2 часа го оправиха в истинския смисъл на думата, от тогава за кърлеж и чистене на уши да е, там ходя, даже тия дни ще го водя на профилактика и жлеза ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 24 Апр 2008, 17:28

това е источна европейска овчарка. Мойто едно време когато беше младо.
Иначе за лекари, преди я водих в зоо градината и не я оправяха, а просто я мъчеха и всеки път искаха пари, после едно младо момче във квартала я оправи. Всичко е доста относително.

Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата