Въпрос за ръчната спирачка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Въпрос за ръчната спирачка
Преди няколко дена си смених дисковете и накладките на четирите колела. На задните колела спирачките са дискови, а ръчната спирачка е с отделни накладки. След тестването на ръчната спирачка се установи, че има прекалено голям ход- при изтегляне докрай, почти не зацепват накладките. Въпросът ми е дали може да се регулира дължината на въжето директно от ръчката, или механизма за обтягането се намира отдолу под купето. Благодаря.
- saphir
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 36/ 318iS '94
за да можеш да затегнеш ръчната се свалят задните гуми и през един от отворите на (някой да помогне как се казвеаше това на което се завинтва джантата) се бърка с отверка и се стяга за 10 мин е работата горе доло. Сори за малко лошото обяснение 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
saphir написа:за да можеш да затегнеш ръчната се свалят задните гуми и през един от отворите на (някой да помогне как се казвеаше това на което се завинтва джантата) се бърка с отверка и се стяга за 10 мин е работата горе доло. Сори за малко лошото обяснение
Това е единия начин за раздалечаване на накладките. В моя случай въжето е хлабаво. На три зъба се обира дължината, а на останалите два само леко захващат накладките.
- saphir
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 36/ 318iS '94
при мен хващаше на 8 ми зъб и чак ми повдигаше подлакътника, но така решиха проблема, нека колегите да кажата има ли друг вариант
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Щях да пиша нещо подобно, но мисля, че тресчотката за ръчната е ако отзад си с барабан, а не с дискове....
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:Щях да пиша нещо подобно, но мисля, че тресчотката за ръчната е ако отзад си с барабан, а не с дискове....
Точно така. Когато задните колела са с барабанни спирачки се бърка с отвертка през отвора за регулиране раздалечаването на накладките.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Другия вариант е:махаш кожуха на ръчната,отдолу трябва да има 2 жила,хванати с контра гайки.Натягаш малко от там ,но не прекалявай,защото ще почнат да ти опират накладките на ръчната дори когато е свалена докрай 

- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
ето това е отговораHDI написа:Другия вариант е:махаш кожуха на ръчната,отдолу трябва да има 2 жила,хванати с контра гайки.Натягаш малко от там ,но не прекалявай,защото ще почнат да ти опират накладките на ръчната дори когато е свалена докрай

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
а къде е точно тятодор написа:D3BEP написа:Щях да пиша нещо подобно, но мисля, че тресчотката за ръчната е ако отзад си с барабан, а не с дискове....
имая и при дисковете

:)
Еее супер че и аз го имам този проблем ....мерси за инфото сега е вече е друго

If U Know About BMW,You Either Own One ,Or Want One!!!
EcLipSeR написа:а къде е точно тятодор написа:D3BEP написа:Щях да пиша нещо подобно, но мисля, че тресчотката за ръчната е ако отзад си с барабан, а не с дискове....
имая и при дисковете?
когато сваиш спирачния апарат после диска ще видиш накладките за ръчната в горната част над оста ще видиш тресчотката.при мен е така е36 320и
12 мнения
• Страница 1 от 1