едно питане за катализатор???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
едно питане за катализатор???
Уважаеми колеги,бих искал да ми дадете компетентното си мнение за въпроса дали е добре да си махна катализатора?И дали на двигателя ще му е по-добре без него?Усеша ли се наистина разлика във вървежа на колата и какво да го правя моя,да си го оставя ли или не?Колата е БМВ 318И Е36.Благодаря предварително
- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Махай го, няма смисъл от него, ще ти върви по-добре колата... ето една тема, която ще ти е полезна http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
може да се обадиш и да се разберете. Човека е много точен и ще ти свърши работата бързо, на мен ми сложи ново резонаторно гърне и ми плати катализатора

може да се обадиш и да се разберете. Човека е много точен и ще ти свърши работата бързо, на мен ми сложи ново резонаторно гърне и ми плати катализатора

катализатор
Аз моя го разкарах оня ден или поне квото беше останало.Осезаема разлика няма ( 318и е36) но пък звукът си е супер баварски тих,само свистенето на визкото се чува.Препоръчвам резонаторно гърне с 2 филтъра 

- i--v--o
- кандидат ентусиаст
-
Sea Eagle написа:Знам че, един от признаците за наложащо премахване на катализатора е силната миризма на развалени яйца в колата и зад нея...
Казват, че има осезаема разлика във вървежа.
Ще е добре ако някой каже колко струва операцията... и какво се слага на мястото му...
Зависи за колко ти купят катализатора... и колко пари ще струва резонаторното гърне и монтажа... иначе може да си на печалба от цялата тази манипулация....

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
абе разлика осезаема няма но поне изчезват наистина лошите миризми... а в някои случеи катализаторите запушват колите и набират малко по тромаво... има и друг +... аз моя го продадох за 150 лв
така че махай смело... освен положителни неща друго няма да получиш от изкорубването

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Аз преди 2 седмици го махнах, и ти казвам, че колата много по-добре работи без катализатор, като я вкарам в 4-5 хил. не мерише вече.Осъзаема разлика няма във вървежа, но все пак се усеща малко.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
mislead написа:ей колеги ? които карате компотчета 316-ки без катализатори ли сте повечето ?? фактически е по добре без него? е полицаите като те спрат не проверявт ли дали замърсяваш въздуха)) без катализатора ? правят ли проблеми заради това че сте го махнали ! ?

да, те полицаите дигат колата на крика и лягат отдолу да видят дали си с катализатор
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
Re: катализатор
Bai_Ceko написа:Аз моя го разкарах оня ден или поне квото беше останало.Осезаема разлика няма ( 318и е36) но пък звукът си е супер баварски тих,само свистенето на визкото се чува.Препоръчвам резонаторно гърне с 2 филтъра
Ако може да кажеш ,марка, цена и тези два филтъра в резонатора ли са или отделно, че ми предстои такава операция ,а искам колата да остане тиха .
х'с.ь'гйму
Колеги,от това,което прочетох виждам,че всички сте твърдо "ЗА",а и какъв е смисълът аз да паза въздухът като маи ще съм единствен в София
Само негативи чух за катализатора,а и на мотора маи ше му е по-гот а???И звукът казвате утихва.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
mislead написа:значи е по добре без него , океу мерси а колко стува да ти го махнат ? за колко време става ?
на мен в Плевен ми взеха 60 за работа и за резонансното гърне... става за не повече от 1-2 часа

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2