За ел. седалките

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

За ел. седалките

Мнение от piNky » 22 Апр 2008, 9:38

След като возих една проблемна личност не ми работи на шофьорската седалка ел. регулирането на това за главата и врата. Незнам как се казва, но предполагам се сещате. Чува се, че моторчето вътре работи, но явно е изпуснало някой зъб и това не мърда. Понеже съм с кожа, еърбеци и подгряване на седлаките много ме е страх да свалям целите седалки, и да махам кожата и тн., за да се добера до електрониката вътре.
Има ли някакъв по-лесен начин да видя какво има вътре? Пластмасовата кора, която е от задната страна на седалката сваля ли се по някакъв начин?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Re: За ел. седалките

Мнение от SaSo » 22 Апр 2008, 9:54

piNky написа:След като возих една проблемна личност не ми работи на шофьорската седалка ел. регулирането на това за главата и врата. Незнам как се казва, но предполагам се сещате. Чува се, че моторчето вътре работи, но явно е изпуснало някой зъб и това не мърда. Понеже съм с кожа, еърбеци и подгряване на седлаките много ме е страх да свалям целите седалки, и да махам кожата и тн., за да се добера до електрониката вътре.
Има ли някакъв по-лесен начин да видя какво има вътре? Пластмасовата кора, която е от задната страна на седалката сваля ли се по някакъв начин?

Трябва да си свалиш тая въпросната пластмасова кора..Става лесно ...Държи се на едни винтчета отстрани... А кожата на седалката ти е закачена на едни като кукички...Винтчетата са от двете страни на седалката....Аз мойта съм я свалял като си слагах подлакътници...И аз съм с кожа и подгрев....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 22 Апр 2008, 10:25

А моите кори нямат винтове (и аз съм с кожа с подгрев.)... отдоло са 2 щипки-само се дърпат и отгоре има 2 планки които влизат в самата седалка... демек само я хващаш отдоло и дърпаш към теб ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Romario » 22 Апр 2008, 13:02

Колега и аз имах подобен проблем. Като купих колата всичко работеше. При една интервенция от мен спря да се движи шофьорската седалка, по-точно облегалката напред-назад. Около две години карах така. Преди два месеца ходих на тапицер за претапициране на седалките. При ремонта той установи, че се беше измъкнало едното жило от моторчето. Пъхна го и седалката проработи. Даже ми демонстрира - седна на седалката и я движеше напред-назад, но той е 50г. мокър. Седна аз - над 100кг. съм, започнах да движа седалката и хоп .......... жилото пак се измъкна ......... абе загубена работа, явно нещо не е както трябва, но какво е още не съм установил ............. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2008, 16:47

задглавника се прави лесно
там жилото леко се изважда от машинката от едната страна защото обвивката му се удължава с времето и трябва да се натъпче нещичко в глухия отвор на моторчето което да поддържа жилото да не се измъква от единия или другия отвор
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 22 Апр 2008, 19:29

Само че проблема при мен е, че не успях да махна днес тази кора. Аз съм с рекарото. Доло от страни нямаше болчета. Или ако е имало са били болчета с тапи отгоре, но по никакъв начин не усех нито да развъртя тези "неща", нито да ги махна, за да видя дали има болт отдолу. :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2008, 19:35

ох май имаше манюал където го пишеше
ама ако искаш - направо може като се прибера другия месец да го погледна като имам път към варна
ако си съгласен кажи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 22 Апр 2008, 19:45

Ами естествено, че съм съгласен.
Ама крастата занеш какво е :) Така че ако намериш нещо или някой друг знае как да стане - да сподели. Мога да сложа снимка, на това, което е при мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2008, 19:59

айде постарах се заради тебе
това е при прекъснат маркуч
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/5326

а това май е точно за твоя случай
http://home.comcast.net/~fongman1/repairpages/E23headrestrepairpage.html
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 22 Апр 2008, 20:05

Мерси много.
Тука вече е махната кората и ще влязат в по-късен етап. Аз незнам какво има отдолу. Проблема е, че в долната част на тази пластмасова кора, която обгръща седалката има като нитове или аз незнам какво и не мога да ги отвъртя или измъкна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2008, 20:09

за да махнеш моторчето трябва да махнеш леко тапицерията и под нея са винтчетата които го държат
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 22 Апр 2008, 20:14

Пак не ме разбра колега.
Аз не съм разглобил седалката и не съм махал кората, под която се намира всичката елкетроника.
Задната част на седалката е пластмасова. Аз искам да махна точно тази цяла задна част, а на тези линкове, които ти си дал не е дадено точно как да се махне.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2008, 20:18

http://silverstone.fortunecity.com/ferrari/464/front1.htm
ето инфо по въпроса ти точно

още малко
http://www.nmia.com/~dgnrg/page_33.htm
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 22 Апр 2008, 20:25

Хайде мерси!
Кат дойдеш във Варна пиши за по една бира :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 28 Апр 2008, 15:44

След 3 часа борба, проблемът е решен! Разглобих го, бутнах жилото, сглобих го и се оправи.

Следваща

Назад към E34