Странно включване на алармата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
Колега това и направих (зарейдах го !) днес докато бях на работа ...
Ще видим дали пак ще цирика.
преди беше така всяка вечер в 1:30 по новото време и в 12:30 по старото .. направо откачам ... и това всяка вечер ...
чудя се как не са я мерили с компоти комшиите ... явно имат здрави нерви или са глухи
ако и тази вечер има проблем ще е много шибано ! ще пиша отговора !
Ще видим дали пак ще цирика.
преди беше така всяка вечер в 1:30 по новото време и в 12:30 по старото .. направо откачам ... и това всяка вечер ...
чудя се как не са я мерили с компоти комшиите ... явно имат здрави нерви или са глухи

ако и тази вечер има проблем ще е много шибано ! ще пиша отговора !

Колега, имал съм го същия проблем. И моята се включваше всяка сутрин в 5.40ч. Ставал съм умишлено да я наблюдавам и всеки път се включваше по едно и също време. И така около месец. Ходих в сервиз за аларми и ми казаха, че може би ми се е включвал някакъв разряд на акумолатора. Препрограмираха ми алармата, като ми изключиха някакъв датчик за чувствителност при преминаване на напрежението. Проблема изчезна. Успех!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ако има утечка същото важи. Оправете си тоците, не алармата. Да препрогамираш алармата е като вместо да оправиш вратата, отиваш да прескачаш оградата.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
пичове пак се задейства ...
Мога да гарантирам че не е Отечка в инсталацията ...
колата стои без да се кара 1-2 седмици,качаш се чукваш кл'ча и пали от раз ! акумолатора го следя с мултимер ... всичко е ток !
а след като го заредих и поставих обратно алармата почна да се вклучва в друг час ... (рано сутринта я чух ама не ми се ставаше)
а преди беше късно вечер ...
няма причина да е отечка щом сменя часа ...
даите по логична причина !?!?!?
Мога да гарантирам че не е Отечка в инсталацията ...
колата стои без да се кара 1-2 седмици,качаш се чукваш кл'ча и пали от раз ! акумолатора го следя с мултимер ... всичко е ток !
а след като го заредих и поставих обратно алармата почна да се вклучва в друг час ... (рано сутринта я чух ама не ми се ставаше)
а преди беше късно вечер ...
няма причина да е отечка щом сменя часа ...
даите по логична причина !?!?!?

- b00st
- User
-
Щом си го заредил и се е забавило чак до сутринта е повече от ясно, че е утечка. Логично е. Като имаш мултицет си измери утечката вместо да мериш акумулатора.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
аз да не сам хванат от гората бе !
казвам ти че няма отечка ! нали акумолатора се зарежда като го извадиш от колата ! много ясно че ще смени часа ! има нещо което се активира на определен период ! Ако е отечка как ще променя ЧАСА на включване !
нулира се дори километража (временния от зареждане до зареждане)
като свалиш акумолатора !
има причина и тя не е в тоците ! 100% е настройка, но кой ли разбира !
казвам ти че няма отечка ! нали акумолатора се зарежда като го извадиш от колата ! много ясно че ще смени часа ! има нещо което се активира на определен период ! Ако е отечка как ще променя ЧАСА на включване !
нулира се дори километража (временния от зареждане до зареждане)
като свалиш акумолатора !
има причина и тя не е в тоците ! 100% е настройка, но кой ли разбира !

- b00st
- User
-
Вярно ли като свалиш акумулатора ти се рестартира часа и километража бе
леле аз незнаех.
Тва дето има настройка да се активира в определен час и звъни се казва ЧАСОВНИК, а не аларма на кола. Но щом казваш, че не е свързано с тоците, ок явно ги разбираш нещата
...Търси си "настройката" някъде по алармата. Те сигурно са го направили да те буди сутрин, в колкото си го нагласиш
p.s: И се пише утечка.

леле аз незнаех.
Тва дето има настройка да се активира в определен час и звъни се казва ЧАСОВНИК, а не аларма на кола. Но щом казваш, че не е свързано с тоците, ок явно ги разбираш нещата

...Търси си "настройката" някъде по алармата. Те сигурно са го направили да те буди сутрин, в колкото си го нагласиш

p.s: И се пише утечка.
- Dafy
- младши ентусиаст
-
пичове няма управия ...
няма Утечка ... ако има ше събаря акумолатора като не е палена 1-2 седмици ... пищи и тва си е ...
точно в 7 и 10 сутринта ... ако е Voltage Drop както казвате няма как да стои акумолатора постоянно на 13.3 волта като не е карана 1-2 седмици ... след допълване с дестилирана вода и принудителен заряд ефекта е нулев ! състоянието е същото ...
Вариант 1 : да предположим, че е наистина е пад на акумолатора ... => след 2 седмици няма да запали ... ще е под 10 волта ...
А не е ! BTW колата ми не е Лодка че да има вода и изгнили кабели като 30 годишен кош !
Вариант 2: Ако е дефектен датчик ... но пак няма как да е защото не може винаги в един и същи час !?!?
намерете схема на алармата и ще разнищим загадката !
аааа и друго забравих да кажа ! Тока черпен от акумолатора след 30-тата минута с включена аларма не минава 120mA !
хайде сега да кажем от къде е Н Л О-то а ?
няма Утечка ... ако има ше събаря акумолатора като не е палена 1-2 седмици ... пищи и тва си е ...
точно в 7 и 10 сутринта ... ако е Voltage Drop както казвате няма как да стои акумолатора постоянно на 13.3 волта като не е карана 1-2 седмици ... след допълване с дестилирана вода и принудителен заряд ефекта е нулев ! състоянието е същото ...
Вариант 1 : да предположим, че е наистина е пад на акумолатора ... => след 2 седмици няма да запали ... ще е под 10 волта ...
А не е ! BTW колата ми не е Лодка че да има вода и изгнили кабели като 30 годишен кош !
Вариант 2: Ако е дефектен датчик ... но пак няма как да е защото не може винаги в един и същи час !?!?
намерете схема на алармата и ще разнищим загадката !
аааа и друго забравих да кажа ! Тока черпен от акумолатора след 30-тата минута с включена аларма не минава 120mA !
хайде сега да кажем от къде е Н Л О-то а ?

[b]Аз имам същия проблем като колегата[/b]
Аз имам същия проблем като колегата.Алармата ми се включва през ноща доста често по същия начин.
Баххх мама му....

Баххх мама му....

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Наскоро имах подобен проблем с алармата на мойто Е36 ,само че алармата се включваше когато си поиска.Оказа се "пъпката" на шофьорската врата,която беше износена и от време на време не притискаше и активираше алармата.С малко побългаряване проблема изчезна 

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
Re:
от няколко месеца и на мен започна да пиука фабричната аларма , все едно съм и прекъснал токозахранването без да я изключа , последните 1 -2 седмици това зачестя ДОСТА !... и е мн дразнещо , по време на движение се присети и почне да си пиука ... на паркинга през ноща същата работа... даже оня ден ми свалих чистчките и емблемата маи заради това... 
ако си махна сирената само , няма да имам аларма но поне дали ще мога да карам така 1-2 месеца ?

ако си махна сирената само , няма да имам аларма но поне дали ще мога да карам така 1-2 месеца ?

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3