Странен разход, Ламбда сонда можеби?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Странен разход, Ламбда сонда можеби?

Мнение от EcLipSeR » 20 Апр 2008, 21:55

Много страна работа става с този разход, колата има и газово но предимно се кара на бензин.Та работата е следната: преди няколко дена сменях гърне и момчетата от сервиза казаха,че ламда сондата е откачена и вързана с миша опашка ( тъй като колата е от скоро не съм знаел за това) та реших да е вържа отново и от сега разхода ми прави големи шашми.Като за начало (на празен ход)в покой със запален мотор (няма значение загрял или не) стрелката на разхода подминава 30/100 и си остава там, като река да тръгвам леко се показва и си отива там 18-20, това се слъчва когато колата стой на едно място, когато съм с някаква скорост ( дори и 10 км/час) по инерция- разхода си стой 5-6/100 спра ли пдоминава 30-така.Друго което преди малко го тествах: на 5-та със 80 км/час стрелката се забива на 9-10 което ми са вижда множко. Няма значение газ бензин разхода ми си е такъв.Другото страно нещо което забелязах е ,че се усеща някаква гадна миризма наподобяваща малко на бензин , това е отвън колата и не идва от мотора а отдоло назад някъде.Чува се и някакъв шум като въртене, от дясно отзад.За него питах един майстор , който ми каза че е от бензиновата помпа и че или ще заминвала или просто си е така.Нз обаче и като се мине на газ шума пак си остава.. Доста страни работи нз дали имат нещо общо 3-те ,ама този разход ме потресе последните дни , колата иначе си върви нормално има си мощност всичко. Сега се чудя утре да не откача ламбда сондата отново да проверя какъв беше предишния разход.
Става въпрос за 318Is 93`

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Мнение от Axis » 20 Апр 2008, 22:25

За това, че ти показва над 30 при спряло положение си е нормално. Пише го изрично в книжката за експлоатация на Е36, че този уред започва да отчита реално при скорост над 20км/ч, в противен случай стрелката се придвижва до максималния край на скалата.
Изтегли си това http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=19053 и чети на страница 6.
А иначе за миризмата, може катализатора ти да е заминал, макар че той повече намирисва на яйца, отколкото на бензин. :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 20 Апр 2008, 22:31

:D :D :D колега стрелката там е в нулево положение !
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 20 Апр 2008, 22:39

:uups: как си личи само кой от кога кара бима :uups:
А какво мислите за разхода и като цяло за тази ламбд сонда ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 21 Апр 2008, 0:58

Разхода ти изглежда да е нормален. Напълни резервоара, нулирай километража и си засечи колко километра ще минеш. Тоя временния разход не го гледай много-много...

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 21 Апр 2008, 1:22

[Georgi] написа:Разхода ти изглежда да е нормален. Напълни резервоара, нулирай километража и си засечи колко километра ще минеш. Тоя временния разход не го гледай много-много...

Бе на 5-та с 80 да ми гори 9-10 не ми са вижда мн нормално :) ще е засека утре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от duh4e » 21 Апр 2008, 1:31

EcLipSeR написа:
[Georgi] написа:Разхода ти изглежда да е нормален. Напълни резервоара, нулирай километража и си засечи колко километра ще минеш. Тоя временния разход не го гледай много-много...

че ти кво искаш 4-5 ли??? Засечи го както ти каза колегата, с пълен резервоар и после доливаш като минеш 100 км. Мисля че градско няма да е по голям от 12 - 13

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 21 Апр 2008, 2:18

duh4e написа:
EcLipSeR написа:

че ти кво искаш 4-5 ли??? Засечи го както ти каза колегата, с пълен резервоар и после доливаш като минеш 100 км. Мисля че градско няма да е по голям от 12 - 13

Утре ще се чуе :) и ще пиша пак , добре ти какъв разход имаш ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 21 Апр 2008, 10:00

ПИч, покарай я един час и ще ти се смъкне разхода.
какво значи да я засилиш на 5-та и 9-10 да не е нормално?
Много си е нормално даже.
Между другото аз минимален разход постигам при по - висока скорост. Но това както и да е.
Свалял съм я до под 7. Само че на 1500 км. на веднъж. Не на 5 км градско, полустудена.

По другият ти въпрос: сметките на икономайзъра са вързани със сметките за изминато разстояние. Не случайно той ти показва ЛИТРИ НА 100 КМ.
На място ти никога няма да минеш 100 км. Да не ти обяснявам защо.
СЪответно стрелката за разхода ти литва не към 30, а към ПЛЮС БЕЗКРАЙНОСТ. Ако имаше 50 на сто, и над него щеше да литне.
Това даже не е нулево положение, а си е нормален математически процес, като се замислиш, вързан с начина, по който икономайзърът е програмиран. На място няма как да ти мери разход на 100 км.
Тъй че недей се притеснява толкова :mhihi:
Айде, и много радостни моменти с бимата. Макар и на газ.

ПП. На газ повече се плаши от оборотомера. Загиват дебитомери и подобни, колата почва да мени обороти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от EcLipSeR » 21 Апр 2008, 16:25

D3BEP написа:ПИч, покарай я един час и ще ти се смъкне разхода.
какво значи да я засилиш на 5-та и 9-10 да не е нормално?
Много си е нормално даже.
Между другото аз минимален разход постигам при по - висока скорост. Но това както и да е.
Свалял съм я до под 7. Само че на 1500 км. на веднъж. Не на 5 км градско, полустудена.

По другият ти въпрос: сметките на икономайзъра са вързани със сметките за изминато разстояние. Не случайно той ти показва ЛИТРИ НА 100 КМ.
На място ти никога няма да минеш 100 км. Да не ти обяснявам защо.
СЪответно стрелката за разхода ти литва не към 30, а към ПЛЮС БЕЗКРАЙНОСТ. Ако имаше 50 на сто, и над него щеше да литне.
Това даже не е нулево положение, а си е нормален математически процес, като се замислиш, вързан с начина, по който икономайзърът е програмиран. На място няма как да ти мери разход на 100 км.
Тъй че недей се притеснява толкова :mhihi:
Айде, и много радостни моменти с бимата. Макар и на газ.

ПП. На газ повече се плаши от оборотомера. Загиват дебитомери и подобни, колата почва да мени обороти.

мерси колега:) ми да аз газовото ше го разкарвам скоро време май щото от както изгармя газовото и взеха да стават някви такиа анолмалй неска забелязах пак че май тече бензин от някаде, има едни маркучи който идват отдоло и отзад струват ми се тези от резервуара ама защо са 2 тогава и по тях са навлажнени с бенмзин, тези 2та влизат някаде в двигателя и немога да видя в края да не испуска.Ще се ходи пак на доктор май..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 21 Апр 2008, 17:58

колега и когато я засичаш най добре мини първо поне 200 км и си я зареди сам!!!до капачката че тия бензинджии голяма част от тях са некадърници и не могат да зареждат!от там може да ти доиде разлика от 1 или 2 или повече литра...!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 21 Апр 2008, 18:20

направ идиагностика най добре, да ти кажат за кво става въпрос ...
а пък ако е ламбда сонда пиши ЛС имам :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 21 Апр 2008, 21:34

EcLipSeR написа:...добре ти какъв разход имаш ?

13-14 (за София).

Потребител
Аватар

Мнение от nikalas74 » 27 Апр 2008, 19:32

15 не ги разваля ! ама то е щото харчи много гуми... :mhihi:

Назад към E36