джанти
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
Re: джанти
tdk написа:колеги от е-39 джанти стават ли на е-34 без фланец
ми то реално са си от 5-ца проблема ти е от централния отвор (че е по -голям на 39-ката от на 34-ката),както каза колегата ти трябват само втулки

Колега, аз съм с такива джанти и ми доставяха втулки чак от Варна, но интересното беше, че като ги доставиха не паснаха и се наложи да ги изстъргвам с шкурка. Имаха един по-дълъг ръб и не можеше да се затегнат болтовете. Тогава взех шкурка (не помня кой номер, май 170). Поставих листа на равна плоскост и трих втулките отгоре. Отне ми някви 2 часа
Трябва да се гледа да е равно изтрито. Най-добре първо да поставиш една втулка, да я затегнеш с болтовете да се отбележи докъде да триеш и после по нея стържеш и другите. Възможно е да има и втулки, които не се нуждаят от подобни допълнителни операции, а да пасват точно.
Сега, обаче, колата има съвсем друг вид. Правих това, за да премина на 15". Гумите 15 са много по-евтини

Сега, обаче, колата има съвсем друг вид. Правих това, за да премина на 15". Гумите 15 са много по-евтини

Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- the_gate
- ентусиаст
-
атоматик написа:Сега, обаче, колата има съвсем друг вид. Правих това, за да премина на 15". Гумите 15 са много по-евтини
то ако гледаме кои гуми са по-евтини 13" са най добре

ама като се сложи 17" или 18" по красиво изглежда
...пък и все пак бмв-та караме не лади и москвичи

Пак стигаме до класическия спор БМВ ли караме или жигула. Колега колко струва твойта кола? Караш е34, не е39, нали. Ми купи си купе от 2007 година, защо караш с купе до 95 г. Твойто май е някъде около 91-92 г. То по същата логика караме и на газ. Аз харесвам марката, но това не означава, че непременно трябва да е с 17,18,... 25". Пък и тя фабрично се доставя с 15". За тези джанти съм дал мойте старите и съм доплатил още. Сега карам нови гуми и зимни и летни, по-малко изправям джанти, по-малко ги драскам по бордюрите, по-меко вози. Аз не се състезавам с нея (с малки изключения).
Нека поне в подфорум е34 не се заяждаме на тема икономии. Колите са ни все по на 4-6000 лв. Те новите лади струват повече

Нека поне в подфорум е34 не се заяждаме на тема икономии. Колите са ни все по на 4-6000 лв. Те новите лади струват повече

Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- the_gate
- ентусиаст
-
атоматик написа:Твойто май е някъде около 91-92 г. То по същата логика караме и на газ
моята е 89

...както се е изразил фена "караме 34-ки на цената на 39-ки"

Мммда задължително ти трябват втулки,аз карах един ден без и след 90 км/ч. направо е неуписуемо
Относно втулките, не се вкарвай във филми да ги правиш - няма да ти излезне много по-евтино, най-много за бира да изкараш
Отиваш в Маргел и си взимаш за 24 лв. 4 втулки от 74.1 на 72.56 мм.!
Един гумаджия ми каза, че в момента втулките на Маргел са най-добрите на пазара, дали е така не знам , но за сега аз съм доволен.

Относно втулките, не се вкарвай във филми да ги правиш - няма да ти излезне много по-евтино, най-много за бира да изкараш

Отиваш в Маргел и си взимаш за 24 лв. 4 втулки от 74.1 на 72.56 мм.!
Един гумаджия ми каза, че в момента втулките на Маргел са най-добрите на пазара, дали е така не знам , но за сега аз съм доволен.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
обещаното си го търся кат наследствоатоматик написа:Фена е пич, ако го е казал точно както е написано как да не го черпиш една бира

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
колега ,честито и БРАВО----майстор сиатоматик написа:Нямаш проблем, като дойдеш към Пловдив драсни един ред, че не знам на събора какъв вятър ще ме вее. Роди ми се втори син и почвам да си говоря сам![]()
- nikavashnika
- кандидат ентусиаст
-
Re: джанти
the_gate написа:tdk написа:колеги от е-39 джанти стават ли на е-34 без фланец
ми то реално са си от 5-ца проблема ти е от централния отвор (че е по -голям на 39-ката от на 34-ката),както каза колегата ти трябват само втулки
Колега какви са ти джантите? Убиец са

Аз трябва да си взема едни лети джанти да ми се разкраси количката но се чудя дали да жертвам возията за сметка на по-голям размер?

14 мнения
• Страница 1 от 1