как се прави дизел на газ
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
София 1.04лв.
другите до 2.40лв. за

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Ами щом казвате газта ще оставя тогава да говорим за биодизел(олио) ей по назад колегата е пуснал един линк където човека си е купил система за работа с олио много е лесна за изпълнение и мисля да пробвамt_andonov написа:абе остай тая газ ти луд ли си ще преебеш мотора ве БМВ на газ мани мани

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
да колега съгласен съм ама някой да даде инфо как точно ставаivan1979g написа:имаше преди едно списание "автогаз". в него имаше пояснения за дизел на газ. мисля, че беше 70 газ към 30 нафта. работи едновременно и на двете. не съм сигурен, но това е по спомен.
отделно мотокарите са дизелови или на пропан. бензинови няма, конвертират дизеловите двигатели.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
kumo82 написа:сега съм поръчал да ми съберат в 3 заведения като ми съберат олио го филтрирам и ще пробвам и каквото станеиначе си прав като колата изстине трудно пали или ако темпиратурата е под 5 градуса хич не можеш да запалиш
ама кото се смеси 50на50 вече няма проблем
еи сега чух по новините че петрола пак се вдига
то тая нафта 5лв.ще стане до догодина
След филтрирането се добавя органичен разтворител. И решава проблема с палене при студено време. Проблемът идва от факта, че олиото има по-голяма плътност от нафтата и с падането на температурата се сгъстява още повече. Всъщност като месиш с нафта постигаш същия ефект, само дето сипваш повече разтворител(нафтата, бензинът, коресилинът са от една верига, просто се отделят при ралична температура. Справка - ректификационната колона).

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
да колега ама не ми се продава колата че после като взема друга пак се почва ходене по мъкитеPavlinius написа:Вместо да правиш сложни упражнения си вземи една бензинка и сложи газ или по-добре газов инжекцион и забравяш. Няма плочки, няма ГНП-а, няма умни дюзи. Ей сега напълних бутилката и сипах бензинец - 98 за скромните пари 2.38 литъра
. Газта я сипах на 1.05
.

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работа
натискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи
[/img]

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
KiNG написа:http://forums.techbg.com/index.php?showtopic=9176&pid=77226&st=0&#entry77226
Тва го бях чувал, ама направо сцепи Хахха смятай кви мисли налягат народа.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
еее то ако е така ще е суперkraininski написа:абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работанатискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи
[/img]

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
kumo82 написа:газ съм му пускал и пак работи само чи на газ имам проблем с аванса много чукаkraininski написа:абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работанатискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи
[/img]
маи и идва нисък октана на газта (пропан бутана)
виж на метана е по висок октана и затова става метан на дизела
намаляш нафтата колкото колата да бачка на обороти слагаш един дросел слагаш си метановата уредба и си перкаш на метан на обороти ще ти гори нафта а в по високите това минимално колличество нафта ще служи да пали метана

и ще имаш един много голям плюс и да гръмне няма да ти се разглоби дебитомера

П.С. само че при турбодизела незнам как ша стане

тряа метанов инжекцион

- mx13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1992 520i touring
stambo_81dg написа:kumo82 написа:газ съм му пускал и пак работи само чи на газ имам проблем с аванса много чукаkraininski написа:абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работанатискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи
[/img]
маи и идва нисък октана на газта (пропан бутана)
виж на метана е по висок октана и затова става метан на дизела
намаляш нафтата колкото колата да бачка на обороти слагаш един дросел слагаш си метановата уредба и си перкаш на метан на обороти ще ти гори нафта а в по високите това минимално колличество нафта ще служи да пали метана![]()
и ще имаш един много голям плюс и да гръмне няма да ти се разглоби дебитомера![]()
П.С. само че при турбодизела незнам как ша стане![]()
тряа метанов инжекцион![]()
или направо слага плочката с метана преди турбото и става еднаааа кат му се напълни интеркуулера хахахахаххха

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
С дросел става обаче при БМВ-то и при другите коли с електронни ГНП-та когато пускаш по нанадолно електрониката спира нафтата та като спе нафтата как ще се пали газта
като и пададеш газ се получава ефекта както по нанадолнище оборотите се качват а електрониката си "мисли"че пускаш наклон сътветно спира нафтата и колата гасне 

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3