как се прави дизел на газ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 17 Апр 2008, 21:58

абе остай тая газ ти луд ли си ще преебеш мотора ве БМВ на газ мани мани :mhihi:

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 17 Апр 2008, 22:01

София 1.04лв. :mhihi: другите до 2.40лв. за :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 17 Апр 2008, 22:22

bmwfena написа:
dj_ennsy_1 написа:Айде сега пак ми обяснявайте колко много "се излагам" като карам БМВ-то на газ :mhihi: Друго си е 1.07 на литър ;)
чики нана чики на на :mhihi: :mhihi: :mhihi: обичам газта 1.04 е при нас :mhihi:

---И при нас :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 17 Апр 2008, 22:54

t_andonov написа:абе остай тая газ ти луд ли си ще преебеш мотора ве БМВ на газ мани мани :mhihi:
Ами щом казвате газта ще оставя тогава да говорим за биодизел(олио) ей по назад колегата е пуснал един линк където човека си е купил система за работа с олио много е лесна за изпълнение и мисля да пробвам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 17 Апр 2008, 22:57

имаше преди едно списание "автогаз". в него имаше пояснения за дизел на газ. мисля, че беше 70 газ към 30 нафта. работи едновременно и на двете. не съм сигурен, но това е по спомен.

отделно мотокарите са дизелови или на пропан. бензинови няма, конвертират дизеловите двигатели.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 17 Апр 2008, 23:37

ivan1979g написа:имаше преди едно списание "автогаз". в него имаше пояснения за дизел на газ. мисля, че беше 70 газ към 30 нафта. работи едновременно и на двете. не съм сигурен, но това е по спомен.

отделно мотокарите са дизелови или на пропан. бензинови няма, конвертират дизеловите двигатели.
да колега съгласен съм ама някой да даде инфо как точно става :?: :help:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 18 Апр 2008, 6:03

kumo82 написа:сега съм поръчал да ми съберат в 3 заведения като ми съберат олио го филтрирам и ще пробвам и каквото стане :?: иначе си прав като колата изстине трудно пали или ако темпиратурата е под 5 градуса хич не можеш да запалиш :mhihi: ама кото се смеси 50на50 вече няма проблем :D еи сега чух по новините че петрола пак се вдига :bcry: то тая нафта 5лв.ще стане до догодина :bcry:

След филтрирането се добавя органичен разтворител. И решава проблема с палене при студено време. Проблемът идва от факта, че олиото има по-голяма плътност от нафтата и с падането на температурата се сгъстява още повече. Всъщност като месиш с нафта постигаш същия ефект, само дето сипваш повече разтворител(нафтата, бензинът, коресилинът са от една верига, просто се отделят при ралична температура. Справка - ректификационната колона).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 18 Апр 2008, 11:22

Вместо да правиш сложни упражнения си вземи една бензинка и сложи газ или по-добре газов инжекцион и забравяш. Няма плочки, няма ГНП-а, няма умни дюзи :mhihi: . Ей сега напълних бутилката и сипах бензинец - 98 за скромните пари 2.38 литъра :shock: . Газта я сипах на 1.05 :lol: .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 18 Апр 2008, 11:45

Pavlinius написа:Вместо да правиш сложни упражнения си вземи една бензинка и сложи газ или по-добре газов инжекцион и забравяш. Няма плочки, няма ГНП-а, няма умни дюзи :mhihi: . Ей сега напълних бутилката и сипах бензинец - 98 за скромните пари 2.38 литъра :shock: . Газта я сипах на 1.05 :lol: .
да колега ама не ми се продава колата че после като взема друга пак се почва ходене по мъките :bcry:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 18 Апр 2008, 15:04

абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работа :shock: натискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи :)[/img]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Апр 2008, 16:07

KiNG написа:http://forums.techbg.com/index.php?showtopic=9176&pid=77226&st=0&#entry77226

Тва го бях чувал, ама направо сцепи Хахха смятай кви мисли налягат народа. :) . Кво не й харесвате на нафтата 2.36, баси резака :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 18 Апр 2008, 16:12

kraininski написа:абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работа :shock: натискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи :)[/img]
еее то ако е така ще е супер :mhihi: карал съм на олио и изобщо не пуши от ауспуха само марана се гледа като форсираш ама това на форда на БМВ-то не съм го правил този експериминт :D иначе форда съм му слагал 50на50бензин и дизел олио трансформаторно масло газ съм му пускал и пак работи само чи на газ имам проблем с аванса много чука :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 18 Апр 2008, 16:32

kumo82 написа:
kraininski написа:абе на газ не знам дали е тъпо да си карам баварията ма на олио вече е друга работа :shock: натискаш газта до долу и през ауспуха хвърчат понички и пържени картофи :)[/img]
газ съм му пускал и пак работи само чи на газ имам проблем с аванса много чука :mhihi:

маи и идва нисък октана на газта (пропан бутана)
виж на метана е по висок октана и затова става метан на дизела
намаляш нафтата колкото колата да бачка на обороти слагаш един дросел слагаш си метановата уредба и си перкаш на метан на обороти ще ти гори нафта а в по високите това минимално колличество нафта ще служи да пали метана ;)
и ще имаш един много голям плюс и да гръмне няма да ти се разглоби дебитомера :mhihi: :mhihi:

П.С. само че при турбодизела незнам как ша стане :mhihi:
тряа метанов инжекцион :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 1992 520i touring

Мнение от mx13 » 18 Апр 2008, 17:13

stambo_81dg написа:
kumo82 написа:
газ съм му пускал и пак работи само чи на газ имам проблем с аванса много чука :mhihi:

маи и идва нисък октана на газта (пропан бутана)
виж на метана е по висок октана и затова става метан на дизела
намаляш нафтата колкото колата да бачка на обороти слагаш един дросел слагаш си метановата уредба и си перкаш на метан на обороти ще ти гори нафта а в по високите това минимално колличество нафта ще служи да пали метана ;)
и ще имаш един много голям плюс и да гръмне няма да ти се разглоби дебитомера :mhihi: :mhihi:

П.С. само че при турбодизела незнам как ша стане :mhihi:
тряа метанов инжекцион :mhihi: :mhihi:

или направо слага плочката с метана преди турбото и става еднаааа кат му се напълни интеркуулера хахахахаххха
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 18 Апр 2008, 17:28

С дросел става обаче при БМВ-то и при другите коли с електронни ГНП-та когато пускаш по нанадолно електрониката спира нафтата та като спе нафтата как ще се пали газта :?: като и пададеш газ се получава ефекта както по нанадолнище оборотите се качват а електрониката си "мисли"че пускаш наклон сътветно спира нафтата и колата гасне :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34