Малко помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nikolai_nedkov
- Потребител
-
- Кара: 730 F01
Малко помощ
Става въпрос за БМВ Е46 320 D (136ph).Има леко забавяне на 4та и 5 та има забавяне между 2500-3000, оборота като му подам повече газ и глъхне.От 1ва до 3та ускораява без проблеми и си върви нормално.Смених му филтера на картерните газове и изолирах EGR клапана и пак не се оправи.Ако някой е имал подобен проблем да помогне.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
просто няма сила за да върви на 5та от 2500
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- nikolai_nedkov
- Потребител
-
Не че няма сила просто се усеща,че нещо спира колата,а и някой път като и подавам плавно газ ускорява както трябва.Ту се оправя ту заглъхва.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
nikolai_nedkov написа:Няма логика да е помпата.Защото от 1ва до 3та ускорява перфектно
Пробвай да видиш дали можеш да минеш 170 км като максимална скорост
И аз имам подобен проблем...
не че го нямах между 1-ва и 3-та а просто не се усещаше толкова
Усещаше се когато съм на някой по-голям байр, на 3-та като я натисна да ускорява...и на около 3000..3500 колата спираше и почва едно леко тресене за няколко секудни , оправя се и продължава...
много странно беше !
Подобно е и на 4-та и 5-та
Както казах ... почти не мога да вдигна повече от 170-180 КМ
Все едно имам прекъсвач !
Предполагам че е турбото или нещо свързано с него защото смених всичко - филтир, масла, изчистих и изолирах ЕГР-то, махнах горен и долен катализатор, колекторите ги чистиха и тях, колата не дава грешки или други ядове... но така и така не разбрах със сигурност от какво е !
- nikolai_nedkov
- Потребител
-
Гледаха клапана на турбото и самото турбо работят добре.Махнах катализаторите и малко се пооправи колата.Има сякаш проблем с динамиката, тръгва да върви когато иска.Съмнявам се във бутона който е за подаване на газ, но не знам как да го проверя
колега, как провериха турбото и клапаните? Ако е чрез диагностика на компютър - нормално е нищо да не виждат. Бъди по-изчерпателен за да можем да ти помогнем евентуално! Как разбраха, че електромагнитният клапан на турбото работи? Да не би да го смениха за малко? А уестгейта - извадиха турбото и видяха че функционира ли?
- nikolai_nedkov
- Потребител
-
Провериха на компютър турбото и някакъв вакумен клапан който е над самото турбо,като го пробваха дали засмуква(не знам дали за него става въпрос).Колата набира като и подавам леко газ,но като и подам рязко просто заглъхва.Интересното е че не го прави всеки път.След като махнах катализаторите малко се подобри,но пак го има този проблем.На компютъра не дава никакви грешки
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2