Проблем с пръскалките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с пръскалките

Мнение от bmw-pleven » 16 Апр 2008, 15:18

До скоро само едната ми пръскалка пръскаше но ми свърши водата и като напълних нанови нито едната не пускаше , а моторчето си върти , ръчках с игла дупките но пак не се оправи? Идеи за решаване на този не толкова маловажен проблем? АКо има значение колата е е36 318ис купе
BMW power

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 16 Апр 2008, 15:48

1-во провери маркучите от казанчето до пръскалките .
2-ро има едни филтърчета на самите пръскалки които се запушват (намират се на предния капак от вътрешната страна -ще трябва да свалиш изолацията на капака)
3.-то избягвай занапред да ползваш вода ,ще си спестиш много ядове ако ползваш течност за чистачки
:winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 комби

:)

Мнение от samsurnik » 16 Апр 2008, 17:39

колега, аз сега ще ти кажа как опраих мойта и вече е перфектна, както каза колегатта махаш кората отдолу точно преди пръскалките има едни пластмасови цилиндърчета филтри уж за пречистване ама те се запушват и са капсуловани трябва нови, аз не си взех нови а ги махнах и вързах маркучите директно за пръскалките, преди това ги изкарах пръскалките хубаво ги изчистих, вързха със скобите които държат цилиндърчето и маркучите директно към пръскалките, после сложих една марля върху казанчето и така го затварям с марлята и дори и вода да налива не минават боклуци ама пак както каза колегата слаги течност дори и да нямаш възможност слагай вода и веро вътре то верото пак поотпушва малко моите сега пръскат вече доста време така нямат мърдане

ентусиаст
Аватар

Re: :)

Мнение от [Georgi] » 17 Апр 2008, 18:53

samsurnik написа:... вързха със скобите които държат цилиндърчето и маркучите директно към пръскалките

Колега, как успя да ги свалиш тия скоби? Аз умувах оня ден, ама не виждам начин (поне без да ги счупя)...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E60 535d

Мнение от Strabex » 17 Апр 2008, 21:01

И аз имах ядове с тея пръскалки и си реших проблема по следния начин:
От Вари си поръчах и ми пратиха по еконт 2-те пръскалки с 2-те клапанчета и скобичките към тях с доставката ми седна към 32лв ама сега пръскат страхотно ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

пръскалки

Мнение от vampiravasko » 17 Апр 2008, 21:45

колеги не махайте филтърчетата на пръскалките те също са и предпазители на помпата да не изгори ако се запуши пръскалката те имат отвор през който изпускат водата при повишаване на налягането в системата

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Re: пръскалки

Мнение от Mpower84 » 17 Апр 2008, 21:53

vampiravasko написа:колеги не махайте филтърчетата на пръскалките те също са и предпазители на помпата да не изгори ако се запуши пръскалката те имат отвор през който изпускат водата при повишаване на налягането в системата

Освен това не дават на водата да се стича обратно в казанчето и държат маркучите винаги пълни с цел при дърпане на лостчето да пръска вода веднага и чистачките да не дерат на сухо по стъклото.

Назад към E36