Колеги как се слага това?????
Модератор: Технически модератори
			56 мнения
			 • Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4

- piNky
- младши ентусиаст
- 

- Кара: F10 530 xDrive '13
Защо да няма смисъл. 
Врътките при нас предполагам са потенциометри. Не виждам нищо странно и сложно да се направи електронен блок, който да връща определени стойности на съпротивление при зададени параметри в един EEPROM например.

Врътките при нас предполагам са потенциометри. Не виждам нищо странно и сложно да се направи електронен блок, който да връща определени стойности на съпротивление при зададени параметри в един EEPROM например.
- klintan66
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Излиза че аз съм с климатик --така ли -справка в галерия:( ... Някой ще ми покаже ли на снимка какви са врътките на климатроника ...... А като се замисля --няма как да стане на модел с плъзгачите --защото са със жила а не с моторчетаSaSo написа:piNky написа:Как да разбера с климатик ли съм или с климатроник?
Ако си с врътките и отстрани вляво копче със снежинка значи си с климатик... Иначе с хоризонталните врътки - климатроник..
- ///peter
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
 HX52 Holset
 MS 1 Extra - ECU
 Inovate wide band
Аве ей, управлението на клапите за къде да духа на врътките е с жила, а тука е електронно. Ще стане дедовия  

- TheBoss
- Полковника
- 

- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Само да ви подпаля фитилите.   

Това, че сте с "часовници" означава ли, че сте с климатик? Или би могло да означава също, че сте с климатроник, обаче електронният блок е дал фира(не може да командва оборотите на вентилатора-често срещан проблем, решава се със смяната на едни транзистори, ама кой да ползва търсачката) и са ви сменили хоризонталните "врътки" с "часовници" и са монтирали съпротивление("часовниците" си имат кабел, а конзолата си има дупка за съпротивлението). Или както кавзаше Щирлиц: информация за размисъл. А мислете сега! 

П.П. Nemiroff, сельодка и руски черен хляб - животът е ПРЕКРАСЕН!!!

Това, че сте с "часовници" означава ли, че сте с климатик? Или би могло да означава също, че сте с климатроник, обаче електронният блок е дал фира(не може да командва оборотите на вентилатора-често срещан проблем, решава се със смяната на едни транзистори, ама кой да ползва търсачката) и са ви сменили хоризонталните "врътки" с "часовници" и са монтирали съпротивление("часовниците" си имат кабел, а конзолата си има дупка за съпротивлението). Или както кавзаше Щирлиц: информация за размисъл. А мислете сега!

П.П. Nemiroff, сельодка и руски черен хляб - животът е ПРЕКРАСЕН!!!

- kumo82
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
Абе тва е страшно готино   

нека колегата да каже как се слага
 нека колегата да каже как се слага  аз съм с климатроника с хоризонталните връти
 аз съм с климатроника с хоризонталните връти  голяма работа сте още големия борд не съм сложил а ся и това
 голяма работа сте още големия борд не съм сложил а ся и това  по добре ми кажете че не става че вече се запалих
 по добре ми кажете че не става че вече се запалих 

нека колегата да каже как се слага  аз съм с климатроника с хоризонталните връти
 аз съм с климатроника с хоризонталните връти  голяма работа сте още големия борд не съм сложил а ся и това
 голяма работа сте още големия борд не съм сложил а ся и това  по добре ми кажете че не става че вече се запалих
- klintan66
- старши ентусиаст
- 

дай да ги видя тея хоризонтални врътки -- колеги пуснете една снимка ,че въобще не згрявам за какво става думаkumo82 написа:Абе тва е страшно готино

аз съм с климатроника с хоризонталните връти
голяма работа сте още големия борд не съм сложил а ся и това

- justboy
- Олдскул фен
- 

- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
klintan66 написа:Излиза че аз съм с климатик --така ли -справка в галерия:( ... Някой ще ми покаже ли на снимка какви са врътките на климатроника ...... А като се замисля --няма как да стане на модел с плъзгачите --защото са със жила а не с моторчетаSaSo написа:piNky написа:Как да разбера с климатик ли съм или с климатроник?
Ако си с врътките и отстрани вляво копче със снежинка значи си с климатик... Иначе с хоризонталните врътки - климатроник..
Да и аз бих бил благодарен ако някой покаже снимка кое е климатика и кое е климатроника?
- t_andonov
- ентусиаст
- 

- Кара: Е 30
виж в галерията ми има снимка на хоризонталните връткиjustboy написа:klintan66 написа:Излиза че аз съм с климатик --така ли -справка в галерия:( ... Някой ще ми покаже ли на снимка какви са врътките на климатроника ...... А като се замисля --няма как да стане на модел с плъзгачите --защото са със жила а не с моторчетаSaSo написа:piNky написа:Как да разбера с климатик ли съм или с климатроник?
Да и аз бих бил благодарен ако някой покаже снимка кое е климатика и кое е климатроника?

- nikol78
- 

- 

- Кара: Е 39 520I 1998г.
- klintan66
- старши ентусиаст
- 

ахааа , ясно ---сега се сетих - то предишната ми кола беше така  ---обаче имам силни съмнения , че от тези врътки зависи дали е климатик или климатроник ....защото неможеше да се нагласи на 22 градуса  примерно и да  поддържа тази температура ...  по скоро трябва някакъв електронен блок да има някъде из колата ...

- klintan66
- старши ентусиаст
- 

налучквам  .... значи най вероятно третата букса управлява жалузите ....а другите две би трябвало да станат.  т.е.  оставят се клапите с жила отворени и ще духа отвсякъде .. . само по средата ще може да се спират от врътките между  решетките .....То и това ако стане се почва преправяне  и отвън. и айде на седмиците     

а и да питам -на средната конзола врътките  не светят ли на някои модели или се бъркам ---та ако има някой такива за продан да казва...
     а и да питам -на средната конзола врътките  не светят ли на някои модели или се бъркам ---та ако има някой такива за продан да казва...

а и да питам -на средната конзола врътките  не светят ли на някои модели или се бъркам ---та ако има някой такива за продан да казва...- Vasko
- ентусиаст
- 

- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
klintan66 написа:налучквам .... значи най вероятно третата букса управлява жалузите ....а другите две би трябвало да станат. т.е. оставят се клапите с жила отворени и ще духа отвсякъде .. . само по средата ще може да се спират от врътките между решетките .....То и това ако стане се почва преправяне и отвън. и айде на седмиците

а и да питам -на средната конзола врътките не светят ли на някои модели или се бъркам ---та ако има някой такива за продан да казва...
Да, светят . Под всяка една от тези врътки на платката има по една лампичка в светловод , която е за 12 V. като на средната врътка, която управлява вентилатора лампичката е поставена в два светловода от двете стрнаи на самата лампичка и чрез нея се осветява и долу запалката . За да извадиш тези лампички , вадиш целият блок който излиза като натиснеш отлява с една отверка до копчето за нагревателя. След това дърпаш напред и излиза цялата кутия с управлението .Кутията се държи на две букси , вадиш ги и после самата кутия е с четири видии. Развиваш ги и имаш достъп до платката на която са сложени всички неща. За да извадиш платката от кутията първо махаш всяка една от врътките, като всяка хоризонтална врътка е застопорена към платката с по един щифт,който минава през цялата и дължина. В горният край щифта има едно пластмасово зъбче -натискаш го с отверка и щифта излиза и после падат и самите врътки . .Под всяка от врътките ще видиш тези лампички.Те са запоени на самата платка, а самата платка е хваната с още четири видии за кутията. Внимавай като слагаш новите лампички да не прецакаш някоя писта ...Пробвай както е така разглобено всичко като закачищ отзад двата куплунга и светни фаровете кои от лампичките на врътките не ти светят. По принцип си търси червени лампички ,но става и с бели -дори имат по-наситен цвят от червените, но пък се губи синхрона в цвета между таблото и тези врътки .
Успех с ремонта !
Описаният случай е за колегите с хоризонтални врътки и градуирани върху тях градуси -климатроник !
- klintan66
- старши ентусиаст
- 

Колега , мерси ,за информацията .  А тези -снимка в галерията --могат ли да се направят да светят..... и как мога да прикача снимка към мнението си

56 мнения
			 • Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4