Ламбда Сонда/м52

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Ламбда Сонда/м52

Мнение от inseCT » 15 Апр 2008, 2:21

Та проблема е такъв,че ням ламбда сонда.Така взех колата,без катализатор и без сонда,сичко от доле беше брутално рязано,и на мястото на катализатора и сондата е заварена една траба...!
Та от доста време насам разхода нещо вече ме дразни,вазможно ли е да е от сондата че я нема,а и също така мотора не варви секи път като хората...само когато си пойска той :(

Дайте съвет,да зимам ли нова,може ли да се присади?!Също така дали ше се опрай малко разхода :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 15 Апр 2008, 7:47

Определено ако си вземеш сонда разхода ще ти намалее - също и вървенето зависи от сондата , мойта като беше развалена колата въобще не вървеше колата гореше 17 20 на 100 и като я смех всичко се оправи

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ламбда Сонда/м52

Мнение от Шарампоя » 15 Апр 2008, 10:44

Вазможно е да е от сондата ама като го купува не видя ли 4е не върви.Само 4е това с вървенето ми се струва 4е не е само сонда, на един приятел са6то не е вързана и не върве6е,в смисъл няма6е мощност при набиране но във високите обороти колата работе6е много добре, та при него имаше засмукване на въздух след дебитомера, което праве6е колата доста мудна при набиране.Сега е добре и колата си върви нормално и без сонда.Естествено с малко по висок разход.Има вариант и да има запушена дюза ма не ми се вярва.провери си първо да не дърпа въздух от някаде.Гледам 4е си от Видин а и сЪм те виждал в града.Ако искаш дранни да го погледнем.Не те знам и диагностиката при кой прайш.Та ако е от нещо друго да я провериш и компа за всеки случай.Та мисалта ми е преди да по4не6 със сонда има доста други работи дето трябва да се проверят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от inseCT » 15 Апр 2008, 17:57

Шарампоя написа:Вазможно е да е от сондата ама като го купува не видя ли 4е не върви.Само 4е това с вървенето ми се струва 4е не е само сонда, на един приятел са6то не е вързана и не върве6е,в смисъл няма6е мощност при набиране но във високите обороти колата работе6е много добре, та при него имаше засмукване на въздух след дебитомера, което праве6е колата доста мудна при набиране.Сега е добре и колата си върви нормално и без сонда.Естествено с малко по висок разход.Има вариант и да има запушена дюза ма не ми се вярва.провери си първо да не дърпа въздух от някаде.Гледам 4е си от Видин а и сЪм те виждал в града.Ако искаш дранни да го погледнем.Не те знам и диагностиката при кой прайш.Та ако е от нещо друго да я провериш и компа за всеки случай.Та мисалта ми е преди да по4не6 със сонда има доста други работи дето трябва да се проверят.

Ми,ходих при Коста един път,и ми каза че сичко е тип-топ,самоче не засичал сондата,после вкащи кат се прибрах на канала и видях че няма сонда вобще,и от тогава така си я карам,тва вече 4,5 месеца,ама почна много да ме дразни харчи като зил,някой път варви та се кине,някой път като мъртвец :confused: Та четвъртак ше поръчам сигурно една сонда,казахами че била 200лв,ням представа колко е добра за тия пари,ма поне да пробам...че с тоя разход се не трае,сипвам за 50лв и минавам 60,70 км... :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 15 Апр 2008, 18:11

Егати разхода ти ме уби това не може да е от сондата.Оставили ли са гнездото на сондата поне като е рязано отдолу.Тука има не6то друго иди при Явор да ти я погледне 4овека ги разбира доста нещата и е в час.А за сондата внимавай при кой си я порачваш щотоса егати мошенниците щи пробутат универсална за оригинална на тия пари като нищо.Направи и парво диагностиката и тогава порачвай сондата.Горивния филтър сменен ли ти е?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от inseCT » 15 Апр 2008, 21:15

Шарампоя написа:Егати разхода ти ме уби това не може да е от сондата.Оставили ли са гнездото на сондата поне като е рязано отдолу.Тука има не6то друго иди при Явор да ти я погледне 4овека ги разбира доста нещата и е в час.А за сондата внимавай при кой си я порачваш щотоса егати мошенниците щи пробутат универсална за оригинална на тия пари като нищо.Направи и парво диагностиката и тогава порачвай сондата.Горивния филтър сменен ли ти е?

Горивния го смених преди 20тина дни,шото смених и маслото.

П.С Ше пробам с проклетата сонда...ако не стане и пак си харчи така...ше ти драсна ЛС да ме заведеш при този Явор :yes:
Изображение

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 15 Апр 2008, 21:28

Коелага и аз имах проблеми с колата и ходих на две места на диагностика във Видин и ми казаха че е сондата. Само че при мен симптомите ми бях прекъсване, менене на оборотите, гаснене и т.н и естествено висок разход(по едно време ми стигна 20л/100), смених сондата и всичко се оправи. Относно това за вървежа не мога да ти помогна(може пък и от сондата да е :dunno: . Спокойно на мен ми казаха в единия сервиз цена на сондата 400лв(с поръчка от София).
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от inseCT » 15 Апр 2008, 22:40

booovd написа:Коелага и аз имах проблеми с колата и ходих на две места на диагностика във Видин и ми казаха че е сондата. Само че при мен симптомите ми бях прекъсване, менене на оборотите, гаснене и т.н и естествено висок разход(по едно време ми стигна 20л/100), смених сондата и всичко се оправи. Относно това за вървежа не мога да ти помогна(може пък и от сондата да е :dunno: . Спокойно на мен ми казаха в единия сервиз цена на сондата 400лв(с поръчка от София).

Хммм :roll: Ами незнам,дано да се опрай сичко с сондата!
Иначе ням проблеми с менене на обороти и прекъсване...тоест имах,ама като включих една букса която беше откачена като купих колата,тази букса ми казаха че била за някакъв клапан на ваноса(успокойтелен клапан се водел),но тва са не влиза в темата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 15 Апр 2008, 23:06

Нqмаш никви грижи.Ако нe се оправи обади се да я погледнем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 16 Апр 2008, 2:18

Тъпо питане ,ако може :roll: Първо сондите не са ли две и второ не са ли на изпускателния колектор поставени :?: ;)
0898578595

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от inseCT » 16 Апр 2008, 13:38

mityooo написа:Тъпо питане ,ако може :roll: Първо сондите не са ли две и второ не са ли на изпускателния колектор поставени :?: ;)

И аз знам че са 2 на брой,едната е преди катализатора,другата ням представа каде е?!Сигурно по нагоре кам колекторите :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 16 Апр 2008, 14:53

Изображение

Изображение

Това е за М52 .
Изображение

Левскарче
Аватар

Мнение от BoqnZubarev » 16 Апр 2008, 16:02

inseCT написа:
mityooo написа:Тъпо питане ,ако може :roll: Първо сондите не са ли две и второ не са ли на изпускателния колектор поставени :?: ;)

И аз знам че са 2 на брой,едната е преди катализатора,другата ням представа каде е?!Сигурно по нагоре кам колекторите :roll:

Аз съм с М43 и ми казаха, че е една и само една смених :confused: да ли са ме пр**бали майсторите..... :?: или при мен действително е само една :?:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 16 Апр 2008, 16:21

Не са те излъгали при теб е само една.На М44 са две преди и след катализатора.
Изображение

Левскарче
Аватар

Мнение от BoqnZubarev » 16 Апр 2008, 16:26

Шарампоя написа:Не са те излъгали при теб е само една.На М44 са две преди и след катализатора.

Успокой ме :mhihi: Мерси, че тука се вкарах у филми.....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36