Ламбда Сонда/м52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Ламбда Сонда/м52
Та проблема е такъв,че ням ламбда сонда.Така взех колата,без катализатор и без сонда,сичко от доле беше брутално рязано,и на мястото на катализатора и сондата е заварена една траба...!
Та от доста време насам разхода нещо вече ме дразни,вазможно ли е да е от сондата че я нема,а и също така мотора не варви секи път като хората...само когато си пойска той
Дайте съвет,да зимам ли нова,може ли да се присади?!Също така дали ше се опрай малко разхода
Та от доста време насам разхода нещо вече ме дразни,вазможно ли е да е от сондата че я нема,а и също така мотора не варви секи път като хората...само когато си пойска той

Дайте съвет,да зимам ли нова,може ли да се присади?!Също така дали ше се опрай малко разхода

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Определено ако си вземеш сонда разхода ще ти намалее - също и вървенето зависи от сондата , мойта като беше развалена колата въобще не вървеше колата гореше 17 20 на 100 и като я смех всичко се оправи
Re: Ламбда Сонда/м52
Вазможно е да е от сондата ама като го купува не видя ли 4е не върви.Само 4е това с вървенето ми се струва 4е не е само сонда, на един приятел са6то не е вързана и не върве6е,в смисъл няма6е мощност при набиране но във високите обороти колата работе6е много добре, та при него имаше засмукване на въздух след дебитомера, което праве6е колата доста мудна при набиране.Сега е добре и колата си върви нормално и без сонда.Естествено с малко по висок разход.Има вариант и да има запушена дюза ма не ми се вярва.провери си първо да не дърпа въздух от някаде.Гледам 4е си от Видин а и сЪм те виждал в града.Ако искаш дранни да го погледнем.Не те знам и диагностиката при кой прайш.Та ако е от нещо друго да я провериш и компа за всеки случай.Та мисалта ми е преди да по4не6 със сонда има доста други работи дето трябва да се проверят.
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Шарампоя написа:Вазможно е да е от сондата ама като го купува не видя ли 4е не върви.Само 4е това с вървенето ми се струва 4е не е само сонда, на един приятел са6то не е вързана и не върве6е,в смисъл няма6е мощност при набиране но във високите обороти колата работе6е много добре, та при него имаше засмукване на въздух след дебитомера, което праве6е колата доста мудна при набиране.Сега е добре и колата си върви нормално и без сонда.Естествено с малко по висок разход.Има вариант и да има запушена дюза ма не ми се вярва.провери си първо да не дърпа въздух от някаде.Гледам 4е си от Видин а и сЪм те виждал в града.Ако искаш дранни да го погледнем.Не те знам и диагностиката при кой прайш.Та ако е от нещо друго да я провериш и компа за всеки случай.Та мисалта ми е преди да по4не6 със сонда има доста други работи дето трябва да се проверят.
Ми,ходих при Коста един път,и ми каза че сичко е тип-топ,самоче не засичал сондата,после вкащи кат се прибрах на канала и видях че няма сонда вобще,и от тогава така си я карам,тва вече 4,5 месеца,ама почна много да ме дразни харчи като зил,някой път варви та се кине,някой път като мъртвец

Егати разхода ти ме уби това не може да е от сондата.Оставили ли са гнездото на сондата поне като е рязано отдолу.Тука има не6то друго иди при Явор да ти я погледне 4овека ги разбира доста нещата и е в час.А за сондата внимавай при кой си я порачваш щотоса егати мошенниците щи пробутат универсална за оригинална на тия пари като нищо.Направи и парво диагностиката и тогава порачвай сондата.Горивния филтър сменен ли ти е?
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Шарампоя написа:Егати разхода ти ме уби това не може да е от сондата.Оставили ли са гнездото на сондата поне като е рязано отдолу.Тука има не6то друго иди при Явор да ти я погледне 4овека ги разбира доста нещата и е в час.А за сондата внимавай при кой си я порачваш щотоса егати мошенниците щи пробутат универсална за оригинална на тия пари като нищо.Направи и парво диагностиката и тогава порачвай сондата.Горивния филтър сменен ли ти е?
Горивния го смених преди 20тина дни,шото смених и маслото.
П.С Ше пробам с проклетата сонда...ако не стане и пак си харчи така...ше ти драсна ЛС да ме заведеш при този Явор

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
Коелага и аз имах проблеми с колата и ходих на две места на диагностика във Видин и ми казаха че е сондата. Само че при мен симптомите ми бях прекъсване, менене на оборотите, гаснене и т.н и естествено висок разход(по едно време ми стигна 20л/100), смених сондата и всичко се оправи. Относно това за вървежа не мога да ти помогна(може пък и от сондата да е
. Спокойно на мен ми казаха в единия сервиз цена на сондата 400лв(с поръчка от София).

- inseCT
- младши ентусиаст
-
booovd написа:Коелага и аз имах проблеми с колата и ходих на две места на диагностика във Видин и ми казаха че е сондата. Само че при мен симптомите ми бях прекъсване, менене на оборотите, гаснене и т.н и естествено висок разход(по едно време ми стигна 20л/100), смених сондата и всичко се оправи. Относно това за вървежа не мога да ти помогна(може пък и от сондата да е. Спокойно на мен ми казаха в единия сервиз цена на сондата 400лв(с поръчка от София).
Хммм

Иначе ням проблеми с менене на обороти и прекъсване...тоест имах,ама като включих една букса която беше откачена като купих колата,тази букса ми казаха че била за някакъв клапан на ваноса(успокойтелен клапан се водел),но тва са не влиза в темата

- inseCT
- младши ентусиаст
-
mityooo написа:Тъпо питане ,ако можеПърво сондите не са ли две и второ не са ли на изпускателния колектор поставени
![]()
И аз знам че са 2 на брой,едната е преди катализатора,другата ням представа каде е?!Сигурно по нагоре кам колекторите

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
inseCT написа:mityooo написа:Тъпо питане ,ако можеПърво сондите не са ли две и второ не са ли на изпускателния колектор поставени
![]()
И аз знам че са 2 на брой,едната е преди катализатора,другата ням представа каде е?!Сигурно по нагоре кам колекторите
Аз съм с М43 и ми казаха, че е една и само една смених

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
Шарампоя написа:Не са те излъгали при теб е само една.На М44 са две преди и след катализатора.
Успокой ме

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2