Въпрос за проверка на GSM
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
По принцип няма как да разбереш дали телефона е краден, докато не те потърсят да ти го вземат. Мисля, че е безмислено да рискуваш за 15% разлика. Дори и да е уникален телефон и да струва 1000 лв. ще спестиш 150 лв, но тогава защо го продават като е толкова страшен. Запитал ли си се. Винаги евтиното излиза скъпо, така че - помисли хубаво!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Разликата от цената в магазина до предлаганата цена варира между 35% и 40% , а 15% е разликата между неговата цена и тази на , която могат да ми го намерят познати. Телефона е излязъл по-магазините точно преди около 20 дни и затова се съмнявам да не е краден , щом е толкова голяма разликата в цената. А и с това препращане по телефона още повече се осъмних. А най-глупаво ми се стори , че от Полицията казват , че няма кой да ти каже дали го издирват или не , ами едва ли не купи си го пък ако се издирва след няколко дни ще ти го конфискуваме. 

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Е ако е с кутията на нея си пише ИМЕИ !
Тогава не е ли малка гаранция поне ,че си имаш кутия начи не си го крал !
И как се сменя тоз ИМЕИ ?

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
А и ако има зарядно и книжка също може да си сигурен, че не е краден. Много трудно се краде пълен комплект. Защо не искаш да кажеш какъв е този супер секретен телефон? Поне причините обясни. Може пък и да ти го намерим по-евтин.
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
///sasho написа:А най-глупаво ми се стори , че от Полицията казват , че няма кой да ти каже дали го издирват или не , ами едва ли не купи си го пък ако се издирва след няколко дни ще ти го конфискуваме.
Не знам дали ти се е сторило глупаво или просто не си наясно, но това не е автомобил - да му чукнеш регистрационния номер и да ти излезе дали се издирва или не. Все пак сме в България и няма такава система за телефони все още (а и не знам някъде да има) Справките по IMEI се правят от мобилните оператори. Полицията няма достъп до тази информация (или поне не в този вид). Нещата са далеч по-сложни отколкото си ги представяш и реално е точно така - когато започне да се ползва апарата, тогава само този който го търси разбира и ти идва на гости.
П.П. Този Хорейшо само лъже хората в България.
Попаднах на един пост от подфорума "ПРОДАВА - Случаи на некоректност", който трябва да е предупреждение в тази връзка.
AlpinaPower написа:Искам да съобщя за сериозен измамник, който се подвизава из форума.
Лицето за което говоря е потребител с никнейм *****. Истинското му име е *****.
Бях ИЗМАМЕНЛицето ми продаде КРАДЕН телефон-става дума за SonyEricsson W800i
Ще бъда кратък и точен.
Въпросният ме излъга, че телефона е на 12 часа разговори и е току що внесен от Англия от негов много добър приятел. Всичко уж беше наред, докато един месец по-късно не ми се обадиха от Пето РПУ (до последно си мислех, че това е някаква шега). Бях "любезно" уведомен да си довлека задника (извинявам се за жаргона) веднага, за да не дойдат те (полицаите)при мен-цитирам буквално следователя, с който разговарях.
Имаха разпечатка на всеки един проведен от мен разговор, включително копие на личната ми карта. Същото се отнася и за лицето "vectra", както и за още две момчета, в чийто ръце е бил телефонът преди да стигне, за жалост, и до мен. Загубих един ден в разправии, даване на обяснения и писане на показания в районното поделение.
Оказа се, че телефонът е бил притежание на жена на средна възраст, преди да й бъде откраднат-тя подава жалба и с крайният резултат се сблъсках аз. Първото лице, което е ползвало телефона след кражбата е рецидивист, добре познат на столичната Полиция.
Сега се очаква да му бъде потърсена съдебна отговорност. Ще бъда викан и като свидетел, и като потърпевш в съдебната зала. Кога обаче ще стане това... никой не знае-може след месец, може и след две години![]()
В заключение ще кажа, че пиша тази тема ЗА ВАС, които посещавате форума с цел да избегнете да бъдете измамени. Ще постна същата тема в още един популярен форум, където знам, че този престъпник "върти далавери".
В епилог ще напиша, че съм "назад" с 300 лева, но разбира се, вината за случилото се е изцяло моя, поради сляпото доверие, което проявих към въпросният измамник.
П.П. Моля темата да бъде направена Важна, както вече сториха това администраторите в дата.бг![]()
Благодаря за вниманието![]()
![]()
Успех и безаварийно каране на всички
- AlpinaPower
- Потребител
-
Аз съм авторът на цитирания посто по-горе и мога да кажа, че не си струват 50-100 или 150 спестени лева да ти излезнат после през носа. Полиция, обяснения... после забрави да се оправиш с криминогена, продал ти телефона, а пък ако разчиташ и на делото, което уж трябва да се проведе, да осъдят крадливата персона и да ти върнат дадените пари..... ЗАБРАВИ и това.
От това което каза за отношението на продавача аз лично не бих рискувал. Коректните хора са точни и няма да те карат да звъниш по 100 пъти и то на различни телефони. Ще те врътнат като нищо. А това, че е с кутия - не означава абсолютно нищо.
Щом е зет преди 20 дена нов значи има гаранция на 100%. Ако почне да ти овърта, направо затваряш и не се набутваш повече.
Не повтаряй моята грешка!
От това което каза за отношението на продавача аз лично не бих рискувал. Коректните хора са точни и няма да те карат да звъниш по 100 пъти и то на различни телефони. Ще те врътнат като нищо. А това, че е с кутия - не означава абсолютно нищо.
Щом е зет преди 20 дена нов значи има гаранция на 100%. Ако почне да ти овърта, направо затваряш и не се набутваш повече.
Не повтаряй моята грешка!
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Може би с флашване на софта,някои по компетентен да се изкаже че и на мен ми е интересно.tsurata написа:Е ако е с кутията на нея си пише ИМЕИ !

Започнахме да ги питаме по телефона , от къде е купен , от коя фирма е издадена гаранцията , има ли документи за закупуване и не ни звъннаха да го видиме тоя телефон.
Аз си мисля , че нещо не е редовна работата на то телефон , все пак като един човек продава телефон и като каже на клиента си , че ще му звънне да го види е нормално да му се обади , за да го види , но на нас не ни звъннаха. Явно много питаме.
Аз си мисля , че нещо не е редовна работата на то телефон , все пак като един човек продава телефон и като каже на клиента си , че ще му звънне да го види е нормално да му се обади , за да го види , но на нас не ни звъннаха. Явно много питаме.
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Добре де, къв е тоя супер секретен телефон за койт се изписаха 3 страници... Някой от тук пишещите се занимаваме с телефони от години, кажи какво точно търсиш и ква цена са ти обявили? Не мисля че МВР ще ти прочете темата тук и ще ти пусне справка за телефона. Кажи точно какво търсиш, все пак тук пишат хора от цялата страна и не само, все някой може и да ти помогне да си намериш търсения телефон, също на добра цена и от по сигорен продавач.....
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

Ставаше въпрос за ТАЗИ обява , имаше човек , който да го купи ама нещо май неискат да го продават. Струва ми се че телефона не е много редовен , за да овъртат така нещата. А и много ми е чудно , на кой ще му подарят такъв телефон и ще иска да го продава след 20 дни на такава цена.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Не може да се флашва IMEI на телефона, той е и щампован. Под батерията на повечето модели, нерядко и вътре. Не е като MAC адреса на компютрите.
Най - голямото постижение би било да се хакне софтуера телефонът да дава грешен имеи при въвеждане на код, но няма голям смисъл.
Поради простата причина, че в централата на операторите могат с точност до метри да установят локацията на телефона по оригиналният му IMEI. В специални случаи - даже ако е изключен и с извадена батерия, мисля че даже и без сим карта, защото той и без нея си остава антена.
Има специален отдел който се занимава с това. Не е клиентски.
Полицията водят регистър на обявените телефони, но е изключение да си свършат работата. Лично на мен едновременно ми откраднаха два телефона, чрез приятели намерих точната им локация - явно в заложна къща, съобщих я на полицията(нещо, коеот те трябваше да са извършили) и те не направиха нищо. Не се и занимавах, телефоните не бяха скъпи, скъпи ми бяха номерата и контактите, а те сигурно вече бяха изтрити.
Ако имаш познат полицай - дознател, офицер или нещо такова, можеш да пробваш да направиш проверка. 1700 лева за телефон не са малко пари, аз лично бих предпочел лаптоп за тея парици.
Най - доброто и сигурно е да поискаш документ от продавача какво и как ти продава. Ако не може фактура, поне някаква разписка, че си получил телефона от него. С IMEI - а на тела вътре!
Но по Интернет едва ли ще стане.
Поздрави!
Най - голямото постижение би било да се хакне софтуера телефонът да дава грешен имеи при въвеждане на код, но няма голям смисъл.
Поради простата причина, че в централата на операторите могат с точност до метри да установят локацията на телефона по оригиналният му IMEI. В специални случаи - даже ако е изключен и с извадена батерия, мисля че даже и без сим карта, защото той и без нея си остава антена.
Има специален отдел който се занимава с това. Не е клиентски.
Полицията водят регистър на обявените телефони, но е изключение да си свършат работата. Лично на мен едновременно ми откраднаха два телефона, чрез приятели намерих точната им локация - явно в заложна къща, съобщих я на полицията(нещо, коеот те трябваше да са извършили) и те не направиха нищо. Не се и занимавах, телефоните не бяха скъпи, скъпи ми бяха номерата и контактите, а те сигурно вече бяха изтрити.
Ако имаш познат полицай - дознател, офицер или нещо такова, можеш да пробваш да направиш проверка. 1700 лева за телефон не са малко пари, аз лично бих предпочел лаптоп за тея парици.
Най - доброто и сигурно е да поискаш документ от продавача какво и как ти продава. Ако не може фактура, поне някаква разписка, че си получил телефона от него. С IMEI - а на тела вътре!
Но по Интернет едва ли ще стане.
Поздрави!
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3