БМВ 520 Въпрос?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

БМВ 520 Въпрос?

Мнение от justboy » 15 Апр 2008, 21:36

Извинявам се много ако съм сбъркал мястото на темата, но не можах да се ореантирам и ако е така, нека модераторите я преместят.
Та въпорсът ми е : Заслужават ли си 4000 лева за БМВ 520и 6 цилиндровия 24 клапанов 150 коня мотор (нали ванус се казваше?) С пластмасовите колектори е. Външно автомобилът почти няма забележки има 1 2 дребни драскотини, които за мен не са от решаващо значение колата има добър външен вид дори много не е "клекнала" изправена изпъната линия изобщо.. присъствал съм на покупко продажбата на сигурно над 30-40 автомобила, но не и на БМВ, за това и питам.
Салонът е добре дори много добре няма скъсано седалките са много добре особено шофьорската педалите са нови направо воланът също (което говори или за малко каран автомобил или за много запазен) екстрите са : АБС хидравлика централно 4 ел. стакла ел.огледала климатик(климатроник не съм сигурен има врътки за нагласа на температурата и за вентилатора даже врътките са по 2 .. и за температура и за сила на обдухване, което ме навежда на мисълта да е двузонов климатроник, но не съм запознат) човекат, който я продава твърди, че има борд комп. и найстина показва температурата и някой други неща в цифров вид, но пак не съм сигурен. Има също така задна щора. Коша на двигателя е много добре може и да е мит, но гледах скобите съединенията оплътнителите всички изглеждат читави няма омаслена част. Обезшумителната кора на капака е много запазена, което също говори добре за автомобила. Има някой неща за подмяна, но те не са проблемни. Проверявахме километрите, които според познатия начин с натискане на бутона на таблото и даване на междина позиция ключа за запалване изкара 324 000 (уж реални километри) а според ТУВ прегледи сервизни книжки и всичко останало е на 189 000 километра на кое трябва да се има повече вара? Дори и на тези километри колата е изключително запазена. Та заслужават ли си 4000 лева за 520и 150 коня климатик/климатроник, 4 ел стъкла ел огледала АБС хидравлика чентрално и прочие? Колата ще минава всеки ден по 150 километра извънградско като аз си карам нормално 140-150 какъв разход ще ми дава на тая скорост? Също мисля да и слагам и газов инжекцион ако някой има нека сподели! А пропуснах да кажа и че колата е с 4те оригинални ключа и е много вероятно да е от 1ви собственик.
Знам, че писах доста просто принципно съм голям фен на Ауди и съм карал немалко 2.3 2.6 2.8 и т.н.
Затова ме интересува ще имам ли проблеми ако, както изглежда автомобилът е читав?
Благодаря предварително! ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 15 Апр 2008, 21:43

колега, ако това дето си писал за колата е вярно , то тя си заслужава и 6000 бона ;)
Изображение

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Апр 2008, 21:58

Ами батка притеснява ме това, че е произведена 06.91 иначе дата на 1ва регистрация и е 10.92 и като че ли малко морално остарял модел, макар че в града ни няма много, което много ми харесва мразя комерсиалните неща. А относно разхода какво ще кажеш? градски/извънградски?
И това дали е климатрик или климатроник, което казвам? И дали е борд сега като чета из форума разбирам, че това май е въпросният "малък борд" Незнам дали съм прав.. А това за реалните километри?
А относно верността на написаното, както казах съм присъствал на доста покупко продажби и баща ми има много познати по автокъщи и що годе имам представа какво да гледам.. идва там един специалист уж фен на БМВ каза, че мотора бил перфектен, а другото - външния/вътрешен вид ми харесва.
И ще съм радостен ако някой може да отговори на останалите ми въпроси. Иначе благодаря колега за мнението май утре утивам и я плащам няма кво да умувам за 4000 лева голф ли да си взема?! и пак може да е без тея екстри, а за марката и класа на колата да не говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като простаците на бензин
Мечтае да кара: BMW 7.. IL
Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 15 Апр 2008, 22:16

колега кола и жена нали знаеш че се взимат на късмет :D
моята е с този мотор и ми дава разход ДО 120км. 9 а грдско от13 до16(бензин не съм фен на АГУ)
успех и дано си късметлия

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 15 Апр 2008, 22:33

justboy написа:Ами батка притеснява ме това, че е произведена 06.91 иначе дата на 1ва регистрация и е 10.92 и като че ли малко морално остарял модел, макар че в града ни няма много, което много ми харесва мразя комерсиалните неща. А относно разхода какво ще кажеш? градски/извънградски?
И това дали е климатрик или климатроник, което казвам? И дали е борд сега като чета из форума разбирам, че това май е въпросният "малък борд" Незнам дали съм прав.. А това за реалните километри?
А относно верността на написаното, както казах съм присъствал на доста покупко продажби и баща ми има много познати по автокъщи и що годе имам представа какво да гледам.. идва там един специалист уж фен на БМВ каза, че мотора бил перфектен, а другото - външния/вътрешен вид ми харесва.
И ще съм радостен ако някой може да отговори на останалите ми въпроси. Иначе благодаря колега за мнението май утре утивам и я плащам няма кво да умувам за 4000 лева голф ли да си взема?! и пак може да е без тея екстри, а за марката и класа на колата да не говорим.
браточка -моята е11.90год 520 и ми е стъпила на 7700 :mhihi: :mhihi: за да се кефиш тряя да си плащаш :mhihi:
Изображение

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Апр 2008, 22:35

Да така е колега за колата и жената :Р Е най-накрая някой да си каже реален разход. Благодаря! Имаше един се опитваше да ме убеди, че ако караш спокойно харчила 11 :shock: :shock: А за извънградското му давала 8 при каране 110-120.
Между-другото имам чувството, че съединителя отделя много много горе (което е признак за износване) за разлика от А6цата ми. обаче като я пробвах на 1ва до 5700 и като дадох 2ра пак подсвирнаха гумите, значи би трябвало да е добре нали? Кво ще кажете и за това ?

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Апр 2008, 22:40

bmwfena написа:
justboy написа:Ами батка притеснява ме това, че е произведена 06.91 иначе дата на 1ва регистрация и е 10.92 и като че ли малко морално остарял модел, макар че в града ни няма много, което много ми харесва мразя комерсиалните неща. А относно разхода какво ще кажеш? градски/извънградски?
браточка -моята е11.90год 520 и ми е стъпила на 7700 :mhihi: :mhihi: за да се кефиш тряя да си плащаш :mhihi:

Съгласен съм.. тя и тази ако я взема - газов инжекцион 1500 + регистрации данъци винетки застраховки каско + по окачването нещо се обажда така като я гледам ще се прави и то. Ще ги дам аз парите.. само да ме слуша.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 15 Апр 2008, 22:46

Ако се грижиш за нея-ще те слуша и ще си много доволен! Верен автобил е BMW-то, спор няма :)

кандидат ентусиаст
Аватар
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 15 Апр 2008, 22:52

колега и аз мислих че ми е здиплил съединителя, защото отделя горе но от сптември до сега 10000км. без промяна и още не ми е пребуксувал
а цената е супер моята ми доиде толкова и е без екстри

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Апр 2008, 22:58

То се е видяло колата ще се взима благодаря ви за мненията? Само за другите въпроси ако някой може да ми отговори ще черпя.
Относно климатик/климатроник?
Борд ли е това което го има там?
Реалните километри кои са ? Тези от ТУВ-а и сервизната книжка? Или тези, които показва теста с комбинацията от натискане бутон на километраж и завъртане в междинно положение ключа на запалването?
и 3тия някой ако има на тоя мотор газов инж. да сподели мнения;-)
Още веднъж благодаря! ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 15 Апр 2008, 23:22

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
колегата saso е описал за климатик и клинатроник
за борада това се води малкия борд но освен дата, час и темература не очаквай нищто повече от него :driving:
а за агу незнам нищо :uups:

кандидат ентусиаст
Аватар
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 15 Апр 2008, 23:26

а до колкото съм чел тук теста на таблото не показва реални км.

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 15 Апр 2008, 23:57

Благодаря ти много и на всички останали :-)
Остана ми въпросът само за газта. Дали обикновенно газово? Или ГИ?
И за 2те имам перфектен майстор. Така или иначе ще патувам по над 3000 километра месечно.. има ли смисъл да рискувам с обикновенно газово при положение, че и 2те ще се избият за отрицателно време .. е газовия инж. по-бавничко но поне ще ми е с гаранция със всичко. Знам, че може би е редно да отворя нова тема относно въпросите с газта, но прочетох доста от форума относно газта и този мотор конкретни цифри така и не прочетох. Като ме интересува разхода главно, типа устройство проблеми/особености?
От 90та година всичките ни коли камиони и т.н. са били на газ и проблеми не е имало ни с една, но и нито една от тях не е била БМВ.
Все 2 вектри 2 голфа(служебни) Ауди 2.3 НГ Ауди А6 В6 2.6 + 4 газки :mhihi: :mhihi:
Та Благодаря предварително! :-)

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 16 Апр 2008, 14:53

Е явно няма никой с такова устройство на тоя мотор.
Поне кажете на бензин какъв разход ви дава?

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 16 Апр 2008, 16:00

Е моята е такава 520и с ГИ. Разхода на бензин извънградско пада до 7.5 ако караш мизерно бавно :mhihi: . Ако караш със 140-150 ще е около 10-10.5. С ГИ със 150-ина ми е към 11.5. Градско немога да ти кажа колко е щото сега карам на газ - бензин и ми е трудно да го засека. Преди като бях само на бензин ми беше около 13-15-16 зависи как карам.
Изображение

Следваща

Назад към E34