Кожено Салонче на Е39-тките Ви - поддръжка

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Кожено Салонче на Е39-тките Ви - поддръжка

Мнение от El Diablo » 13 Апр 2008, 22:53

колеги, кажете как си поддържате кожения салон и с какви препарати, през колко време го чистите и с какви кърпи и такива му работи, колко повече мнения толко повече 8)
някъде е позацапан салона а аз искам да светне така както е бил още в завода и така...! чакаме мнения
в бриколаж има ли добри препарати за салончето ? някои от някои препарат да е ПредовоЛен .. че колкото и мнения да съм прочел толкова и примери .. кои с Крем за Ръце го маже и бил доволен :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Апр 2008, 22:57

Може и с вазелин да пробваш :mhihi: Имаше един як виц за това. Аз лично нищо не ползвам. Само в автомивка ходя, ама кво го правят - не знам. Изглежда си добре. Виж на някой Шел. Виждал съм доста продукти за това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 13 Апр 2008, 22:59

мерси брат ама ненавиждам някои да ми пипа по колата особено отвътре та за това търся нещо вкъщи да си го джиткам :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Апр 2008, 23:03

Е, сам ли си я миеш и чистиш? Чувал съм, че на Sonnax са хубави нещата. Ако има на Turtle още по-добре. Може да видиш и по гъзарските мебелни магазини дали нямат нещо за подръжка на кожените гарнитури. То трябва да свърши работа. Пиши ако намериш нещо и те изкефи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 13 Апр 2008, 23:06

да винаги сам, дори препарат за гумите си бех взел лятото от бриколаж .. стават по черни :mhihi:
значи обикалях 2 мебелни магазина и ницц , наи добре ще каже някои които се занимава с Кожи Може би ... преди като си облицовах еирбеците на 206 Цц-то /тия на седалките че беха Open/ тоя имаше някакъв препарат като вода .. в обикновено шише, и една четка ми даде да си го изтъркам салончето, стана кукла и миришеше добре, има някаква игра ама само запознатите маи ще кажат. .

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 13 Апр 2008, 23:12

BMW-E39 написа:да винаги сам, дори препарат за гумите си бех взел лятото от бриколаж .. стават по черни :mhihi:
значи обикалях 2 мебелни магазина и ницц , наи добре ще каже някои които се занимава с Кожи Може би ... преди като си облицовах еирбеците на 206 Цц-то /тия на седалките че беха Open/ тоя имаше някакъв препарат като вода .. в обикновено шише, и една четка ми даде да си го изтъркам салончето, стана кукла и миришеше добре, има някаква игра ама само запознатите маи ще кажат. .
Колега до колкото си спомням точно ти не харесваше кожения салон и мулти волана ,каза че кожата спарва и за волана че по хубаво е по изчистения или те бъркам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 13 Апр 2008, 23:22

за волана да аз съм брат :mhihi:
еи голем лаф пуснах тогава.. ха
а за кожата си е така поне миналото лято на ЦЦ-то си се потех чат пат .. ама кво да ти кажа, бех готов скоро да си продам колата заради кожата, исках да взема нещо с кожа, и накрая реших да взема кожа за нея :mhihi:
иначе много отваря кожата колата :>
а и краката се отваряха по лесно :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 13 Апр 2008, 23:26

Мдааа,за краката съм съгласен :winky: а мацката си е яка кака ,да я поздравиш от мен :mhihi: :mhihi:
Нищо лично ,Просто бизнес !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 13 Апр 2008, 23:38

много ОФФ стана ше се карат главните :)
мани я тая Бита КАрта :>
е нека се върнеме към кожата. .други мнения ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 14 Апр 2008, 0:37

Във "Вари 2000" се продава специален препарат на BMW за кожен салон. Маже се горе долу на около 2-3 вътрешни почиствания веднъж. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 14 Апр 2008, 3:10

Най-доброто.

http://www.leatherique.com/

Аз ползвам и този препарат защото възвръща миризмата на кожата.

Buffalo Leather Essence Conditioner
http://www.buffaloleather.co.uk/leathercare.htm

Обаче се ползват някъде един път на 2-3 месеца. Иначе поне веднъж на седмица, взимаш една майкрофиберна кърпа и леко топла вода и намокряш кърпата леко и си ги избърсваш да са чисти. Оригиналната кожа от завода е третирана със спецялни препарати за да издържа на износване. Честото използване на препарати до някъде износва оригиналните препарти и кожата става не толкова издръжлива. Така че за често чистене, водица с майкрофиберна кърпичка и на няколко месеца с качествен препарат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 14 Апр 2008, 9:43

Scouser мерси за компетентното мнение колега, ама нали се сещаш че ти си бръмчиш в Америка а ние тука.. та нещо от БГ Пазар ми трябва :)
а тва за препаратите на БМВ наи добро ли е , верно 50 лв е ма нема да го купувам всека седмица..
как па нема некои кожар да издаде таината за перфектната подръжка и чистене на салончетата .. .хм

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от Dien » 14 Апр 2008, 9:51

Да , това е важна тема , и аз съм с кожа и се чудех
с какво да я почисвам .
Наскоро влязох в нов салон и
миризмата беше доста по-различна от
тази в колата ми . :mhihi:
Ще е добре ако може да се
възтанови поне част от излъчването на новите
салони 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 14 Апр 2008, 9:59

Dien ти си с черна кожа брат и знаеш пак по добре си, че ако беше с тая кожа "Шампанско и Сълзи" ее кво правиме тя се цапа доста и си личи още повече ..
аз и затова питам за препарати, защото на 206 ЦЦ-то беше 2004-та, а сега тая е доста по стара,, и там си душкаше на козичка нова суупер, ама тука са нещо.. не е баш така :( та за това някои колега да издаде таината 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Scouser » 14 Апр 2008, 19:31

тия бъфало пращат до БГ със сигурност. Ако не пробвай дали в магазините няма продукти на Lexol. http://www.lexol.com/auto.html

За миризмата Бъфало пак. Поръчваш си го с доставка до БГ и ти излиза към 40 -50 лева и е по добро от БМВ продукта. Аз със една тубичка мацам почти година и половина.

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ