метанов или газов инжекцион?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
ако не съм споменавал - мойта я сложих в Плевен - "фобос" метан инжекцион 4 цил. 318 и '96г. седан, 2 бутилки - 20л и 24л
снимки в профила си съм дал линк.
крайна цена със поставяне и узаконяване - 1900 лв.
(цените им: http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.54.178 )
стори ми се че реномето на фирмата е добро (за сега се оправдава при мен), а и имат оторизирани и обучени сервизи в други градове.
44л ги пълня 6,5кг - 6,9кг метан което стига за 150км извънградско със 100-140 км/ч
градско минавам 100-120 км. но там много зависи колко я оставаш да изстине за да не подгрявам 3-4 км на бензин
(то тва важи и за пропан-бутана де)
снимки в профила си съм дал линк.
крайна цена със поставяне и узаконяване - 1900 лв.
(цените им: http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3.54.178 )
стори ми се че реномето на фирмата е добро (за сега се оправдава при мен), а и имат оторизирани и обучени сервизи в други градове.
44л ги пълня 6,5кг - 6,9кг метан което стига за 150км извънградско със 100-140 км/ч
градско минавам 100-120 км. но там много зависи колко я оставаш да изстине за да не подгрявам 3-4 км на бензин

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
еми от време и на време и на бенц требва се кара
диети диети ма да си имаме ужажението
просто си правиш смтка за каде патуваш и каде може да заредиш ... примерно русе-софия-плевен; русе-шумен-варна ;русе-търново-стара загора;русе-шумен-варна-бургас ...
ако не друго то поне ще опознаеш родината
извун града не е толкова скапо да житкаш малко на бенз ма в града 14-15/100 малко много идат ..а масова в града се кара
градско каране 

просто си правиш смтка за каде патуваш и каде може да заредиш ... примерно русе-софия-плевен; русе-шумен-варна ;русе-търново-стара загора;русе-шумен-варна-бургас ...
ако не друго то поне ще опознаеш родината

извун града не е толкова скапо да житкаш малко на бенз ма в града 14-15/100 малко много идат ..а масова в града се кара

bam-bam написа:бах маму много малко ве .. ми ако тръгнеш извънградско и нема станция ко праим ... джиткаш на бенз
едно време така казваха и за газ-станциите.
метанстанции откриват все повече , и по няколко в по големите градове. и в радиус 150 км все ще се намери http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=24902

http://cngauto.hit.bg/
а и както казаха по-горе - извънградско не е голям проблем с разхода и на бензин да си караш.

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
И все пак каде е най добре да си монтираш газов или метанов инжекцион и какъв.. Говоря нещо средно м-ду цена и качество ..
Поразчетах са малко и разбрах че 318Is били по одачни от 320-ските за тази цел има ли нещо вярно.
А м-ду другото ваноса става ли излишен при монтиране на газ или метан ?
Поразчетах са малко и разбрах че 318Is били по одачни от 320-ските за тази цел има ли нещо вярно.
EcLipSeR написа:А м-ду другото ваноса става ли излишен при монтиране на газ или метан ?
излишен ти е бате шестцилиндровия двигател

не мога да схвана що ги купувате тия шестаци,като не можете да ги храните

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:EcLipSeR написа:А м-ду другото ваноса става ли излишен при монтиране на газ или метан ?
излишен ти е бате шестцилиндровия двигател![]()
![]()
не мога да схвана що ги купувате тия шестаци,като не можете да ги хранитещо не си вземете 1.6? хем караш БМВ,хем харчи по-малко...а и 20-ката с метан ще ти върви колкото 1.6 така че за кво ти трябва да набиваш 2000+ кинта за уредба??? вкарай твойта в бартер за малкия мотор и си решаваш проблемите с разхода
Ти изкара разликата между 1.6 и 2.0 повече от 10 литра колега

Кво се нервите на хората искат да карат и сами си преценяват крайно време е да го разберете.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Maxo като гледам е търсил икономичност и е намерил
това излиза горе долу колкото скутерче а си с кола.

това излиза горе долу колкото скутерче а си с кола.
Аз мога да споделя разход на Пунто 1.1 с метан:
3.50лв на 100 извънградско
5.50лв на 100км в София ... ако карам в зверските задръствания стига и до 6.50лв/100км
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
zazomazo написа:не мога да схвана що ги купувате тия шестаци,като не можете да ги хранитещо не си вземете 1.6? хем караш БМВ,хем харчи по-малко...а и 20-ката с метан ще ти върви колкото 1.6 така че за кво ти трябва да набиваш 2000+ кинта за уредба??? вкарай твойта в бартер за малкия мотор и си решаваш проблемите с разхода
Аз пък не мога да разбера защо се броят чуждите стотинки?!? Всеки си прави сметката.
За метан дори 2.5 е по-подходящ - хем ще върви най-малко като 2.0, хем за едни и същи пари ще навърти три пъти повече км...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Shider написа:zazomazo написа:не мога да схвана що ги купувате тия шестаци,като не можете да ги хранитещо не си вземете 1.6? хем караш БМВ,хем харчи по-малко...а и 20-ката с метан ще ти върви колкото 1.6 така че за кво ти трябва да набиваш 2000+ кинта за уредба??? вкарай твойта в бартер за малкия мотор и си решаваш проблемите с разхода
Аз пък не мога да разбера защо се броят чуждите стотинки?!? Всеки си прави сметката.
За метан дори 2.5 е по-подходящ - хем ще върви най-малко като 2.0, хем за едни и същи пари ще навърти три пъти повече км...
аууу колега как ги настъпи
абе наистина, всички дето плюете алтернативното гориво, защо не си гледате в паниците?!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
zazomazo написа:EcLipSeR написа:А м-ду другото ваноса става ли излишен при монтиране на газ или метан ?
излишен ти е бате шестцилиндровия двигател![]()
![]()
не мога да схвана що ги купувате тия шестаци,като не можете да ги хранитещо не си вземете 1.6? хем караш БМВ,хем харчи по-малко...а и 20-ката с метан ще ти върви колкото 1.6 така че за кво ти трябва да набиваш 2000+ кинта за уредба??? вкарай твойта в бартер за малкия мотор и си решаваш проблемите с разхода
Добре а представи си ,че нямам нито 20-так нито 1.6 а просто искам да знам за информация ??? Тука май като чуете газ и метан и изкарвате хората клошари, че не карат на бензин ,а търсят икономия и алтернативи , немога да резбера къв ви е проблема да се месите с някви излишни коментари като този,който нито отговарят на въпроса нито помагат за темата а само флууудят.Аз немога да разбера какво сложно имаше да кажеш да ваноса е излишен или не .. а трябва да ми изложиш твойта теория, еми по таз логика за кво да давам по 30 лева за 100 км като мога да дам 15 ? или по малко даже , а и всеки си има право да кара каквото иска, ако ще и М6 на метан..
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
EcLipSeR написа:И все пак каде е най добре да си монтираш газов или метанов инжекцион и какъв.. Говоря нещо средно м-ду цена и качество ..
Сега по темата: този въпрос има еднозначен отговор - метанов е по-добре

Както писах по-горе за философите, за метана е по-хубаво да е голяма кубатурата.
А между другото променливото газоразпределение не пречи по никакъв начин. (сега да започваме ли да се заяждаме с газофобите, че като се прецака ваноса и влизаш във филми, нищо че постоянно даваш по 30лв за 100км...)
Обаче е по-скъпо за 6 цил.
Но ако гониш само цена - виж примера с Пунтото.
Последна промяна Shider на 13 Апр 2008, 18:23, променена общо 3 пъти
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
///Vasko написа:EcLipSeR написа:Поразчетах са малко и разбрах че 318Is били по одачни от 320-ските за тази цел има ли нещо вярно.
Aма не си разбрал много, съвсем Одачни са си 320-ските
Ами айде ти като си По-Разбрал се обосновеш. Или и ти ще тръгнеш да ме обеждаваш за чудоватите 1.6

- EcLipSeR
- ентусиаст
-
Shider написа:EcLipSeR написа:И все пак каде е най добре да си монтираш газов или метанов инжекцион и какъв.. Говоря нещо средно м-ду цена и качество ..
Сега по темата: този въпрос има еднозначен отговор - метанов е по-добре.![]()
Както писах по-горе за философите, за метана е по-хубаво да е голяма кубатурата.
А между другото променливото газоразпределение не пречи по никакъв начин. (сега да започваме ли да се заяждаме с газофобите, че като се прецака ваноса и влизаш във филми, нищо че постоянно даваш по 30лв за 100км...)
Обаче е по-скъпо за 6 цил.
Но ако гониш само цена - виж примера с Пунтото.
Не просто исках да знам добър сервиз и марка която може дасе препоръча(гледам BARDOLINI BRC STARGAS) не съм имал кола нито с газ нито с метан така че не съм наясно, коя марка е на средно ниво и качесто,дори и никога да не слагам няма да ми е излишно да си имам представа и идея , не се знай кой ден ще ми потрябва да търся.
А отностно това за ваноса ,пак не ми стана ясно, има ли значение дали ще го има и няма при газ/метан.