Най-големия в "Тази сутрин"
Модератор: Общи модератори
2advanced написа:rado_rf написа:2advanced написа:rado_rf написа:D3BEP написа:Е добре, кой според тебе е отговорен за създаване на обществената култура?
Естествено, че залетите от простотия ще растат простаци и ще мислят, че е гот.
Защо спада образованието, интелекта, знанията все повече и повече?
Представяш ли си - 10% от българското население е неграмотно. В 21-ви век, века на информацията. Това не е било и по времето на турското робство, беАма всеки неграмотник знае кой е Азис и колко пъпки има на гъза.
Тука малко се изхвърли, неграмотността тогава е стигала над 85%
![]()
![]()
![]()
![]()
грешка![]()
![]()
![]()
![]()
Даже отпреди България да падне под турско робство сме имали една от най-силните школи по писменост в Европа. По времето на Турското робство се създават нелегални такива, но за твърде кратко време. С помощта на църквата училищата се възстановяват и процеса продължава. Грамотността се идздига в култ. Факта, че много българчета заминават да учат в Англия, Австрия, Германия, Франция и Италия сам говори за себе си. Наистина болшинството са били деца на богаташи, но има и такива от бедни семейства. След освобождението, когато се завръщат, България има подготвени инженери, учители, лекари и т.н.
Факт - едно овчарче с четвърто отделение написва "Записки по българските въстания" и след Освобождението става министър на кулутрата.
Факт - много българи в днешно време не могат да пишат правилно - маняк, патувам, шофиор, прожини... примерите са безкрайно много.
Не мисля, ти ми говориш за късно възраждане, а не вярвам, че смяташ с това се изразява цялото турско робство?
А на мен това ми го каза професор от СУ, а на теб?
![]()
Греда викаш а?
![]()
Я прочети по-нагоре, а?

Тоя да не е от професорите, които вместо "Османско иго" казват "Турско присъствие", а? Какво късно възраждане те гони? Я прочети мнооого внимателно как започва поста ми

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
За т.нар. робство аз съм решил вече да отворя отделна тема. То цялото е една голема кривина в историята на страната, идеологизация и щуротии. Чакам само подходящ повод за темата.
Така че успокойте духовете. След около месец, чакам подходяща дата.
СКИСА,
Само ще го изкопаме или ще го съживим? Ако само го копаме, не ме кефи идеята
А, виж със това еднозначно ми показа, че нямаш икономическо образование даже че икономическата ти грамотност е слаба, нали?
Недай си боже да греша... Верно си е, всеки божи ден с блъскам и живея поради грешките на системата, та какво пречи някои да са наистина големи....
Наистина, СКИСА, не знам откъде си толкоз тежко политизиран... Братле... Трябват ти някакви хапчета. Мислех си, че само на тема комунизъм, ама... Ядец.
Струва ми се ,че въобще си нямаш идея какв означи президент и какво представлява президента... Но това за теб не е от толкова голямо значение. Имаш си каузата там. Власт и пари нямало как да привлече... Ами няма я. ТОй е президент. Ходи по коктейли и по награждавания, не царува. И за разлика от теб аз съм го виждал на официални мероприятия. Виждал съм го 98-ма на конгреса на партията, виждал съм го наживо и в официална ситуация и определено беше по - добре от оня позьор Пешо, за Желю пък да не говорим.
ЧУдно, как седесарите успяха толкова бързо да промият мозъците на уж нормални хора като теб.... Ти чак не разсъждаваш сам ве братле. ИМам чувството, че чета не теб, а вестник демокрация под редакцията на цитираният от теб В.Сидеров.
По темата:
Тук много грешиш.
Според мен изборът не е между перспективните и млади таланти... Кастингите им поне следях, ако и сега да не ги гледам вече.
Изборът е между тея, които ще привлекат най - много СМС-и и ще направят предаването най - далаверско.
Иван може да пее. Да. Колкото един на всеки 10 мъже от форума. Толкова горе - долу.
Няма нито някакъв особен талант, нито кой знае колко добре обработен глас. Една - две песни сносно и аз мога да изпея, хеле пък след тренировки.
Ако изборът беше между кой как пее, Иван например нямаше никакво място там - трябваше журито да го изпъди. Ана също - тая актрисата - тя блестеше с преиграване само....
Само че не била такава целта.
Мислиш ли, че това предаване помага да се развива музикалният талант или културата на българина?
Аз честно казано съм убеден в обратното.
СКИСА,
ма напрао да изкопаме хитлер и да гласуваме за него!?!?!? ко ше кажеш!?!?

а бащата на хиперинфлацията е бат ти жан...........!
А, виж със това еднозначно ми показа, че нямаш икономическо образование даже че икономическата ти грамотност е слаба, нали?
Недай си боже да греша... Верно си е, всеки божи ден с блъскам и живея поради грешките на системата, та какво пречи някои да са наистина големи....
Наистина, СКИСА, не знам откъде си толкоз тежко политизиран... Братле... Трябват ти някакви хапчета. Мислех си, че само на тема комунизъм, ама... Ядец.
Струва ми се ,че въобще си нямаш идея какв означи президент и какво представлява президента... Но това за теб не е от толкова голямо значение. Имаш си каузата там. Власт и пари нямало как да привлече... Ами няма я. ТОй е президент. Ходи по коктейли и по награждавания, не царува. И за разлика от теб аз съм го виждал на официални мероприятия. Виждал съм го 98-ма на конгреса на партията, виждал съм го наживо и в официална ситуация и определено беше по - добре от оня позьор Пешо, за Желю пък да не говорим.
ЧУдно, как седесарите успяха толкова бързо да промият мозъците на уж нормални хора като теб.... Ти чак не разсъждаваш сам ве братле. ИМам чувството, че чета не теб, а вестник демокрация под редакцията на цитираният от теб В.Сидеров.
По темата:
там хората са отишли да се състезават с пеене -не с пумиярщина и позорщина...!!
Тук много грешиш.
Според мен изборът не е между перспективните и млади таланти... Кастингите им поне следях, ако и сега да не ги гледам вече.
Изборът е между тея, които ще привлекат най - много СМС-и и ще направят предаването най - далаверско.
Иван може да пее. Да. Колкото един на всеки 10 мъже от форума. Толкова горе - долу.
Няма нито някакъв особен талант, нито кой знае колко добре обработен глас. Една - две песни сносно и аз мога да изпея, хеле пък след тренировки.
Ако изборът беше между кой как пее, Иван например нямаше никакво място там - трябваше журито да го изпъди. Ана също - тая актрисата - тя блестеше с преиграване само....
Мислиш ли, че това предаване помага да се развива музикалният талант или културата на българина?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
D3BEP написа:За т.нар. робство аз съм решил вече да отворя отделна тема. То цялото е една голема кривина в историята на страната, идеологизация и щуротии. Чакам само подходящ повод за темата.
СКИСА,ма напрао да изкопаме хитлер и да гласуваме за него!?!?!? ко ше кажеш!?!?
а бащата на хиперинфлацията е бат ти жан...........!
По темата:там хората са отишли да се състезават с пеене -не с пумиярщина и позорщина...!!
Тук много грешиш.
Я верно земи отвори една отделна тема да си се ядеме там...!!
за тоя иван май сме на едно мнение...! за самото предаване-аз също не смятам ,че са се засилили много да намират талант ,а по-скоро да изкарат парите и покрай тех може и нещо да се завърти...!! мисля,че тоя Драги ми Смехурко не може да пее и като на 10 мъже от форума ни! по-малко може.
а иначеее.... недей ти да се представяш за голем икономист! нали наеш,че има още един отговор...!

естествено ,че жановото правителство направи кризата 97ма..! тва ако го отречеш ...не знам ,братче! лошо да не ти е нещо! тва и кьоравите червени го признават ,щот то не се е видяло от космоса ,а от не много съседни галактики на наща!
предлагам ти да спреш да ми даваш акъл кви хапчета да пия и да даваш сентенции за мен лично,а за тва,което пиша,щото става некакси... нали! ..... а от жоржи скочихме на първанката ! или на гоце!?!? да!верно! има визия повече от предишните..!ма аз нема да го шибам тоя ,бе! ако ще и с едно око и без половин ръка да е-на мене ,а и на хората в тая държава им требва за друга работа! в интерес на истината ,тоя ви е горе-долу най-читавия политик! ама, па да кажеш ,че жан и оиня около него немат нищо общо с 97ма...!! голем смех е тва,приятелю! ше ти се смеят и врабчетата!! а нещо за хитлер не те разбрах!? кажи са ,че си му симпатизант и напрао ше ме убиеш...!!!
аз колко съм политизиран - ти заеби! аз не се хваля с некакви големи икономически познания....! ма квот съм направил ...берекет-версим! и то без икономически познания! ако пък имах и такива...напрао щех да съм на върха на хранителната верига! при твойте!
Последна промяна SKISA на 13 Апр 2008, 19:44, променена общо 1 път
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
SKISA какво му се връзваш виж, че БСП са супер зле и вместо да ги осъди той почва "ама Бойко бил такъв" Трудно му е да признае, че БСП са най-големите скапаняци, но все пак имат общи интереси и идеи.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:а нещо за хитлер не те разбрах!? кажи са ,че си му симпатизант и напрао ше ме убиеш...!!!
Ти по кои обективни причини не му симпатизираш?

rado_rf написа:2advanced написа:rado_rf написа:2advanced написа:rado_rf написа:D3BEP написа:Е добре, кой според тебе е отговорен за създаване на обществената култура?
Естествено, че залетите от простотия ще растат простаци и ще мислят, че е гот.
Защо спада образованието, интелекта, знанията все повече и повече?
Представяш ли си - 10% от българското население е неграмотно. В 21-ви век, века на информацията. Това не е било и по времето на турското робство, беАма всеки неграмотник знае кой е Азис и колко пъпки има на гъза.
Тука малко се изхвърли, неграмотността тогава е стигала над 85%
![]()
![]()
![]()
![]()
грешка![]()
![]()
![]()
![]()
Даже отпреди България да падне под турско робство сме имали една от най-силните школи по писменост в Европа. По времето на Турското робство се създават нелегални такива, но за твърде кратко време. С помощта на църквата училищата се възстановяват и процеса продължава. Грамотността се идздига в култ. Факта, че много българчета заминават да учат в Англия, Австрия, Германия, Франция и Италия сам говори за себе си. Наистина болшинството са били деца на богаташи, но има и такива от бедни семейства. След освобождението, когато се завръщат, България има подготвени инженери, учители, лекари и т.н.
Факт - едно овчарче с четвърто отделение написва "Записки по българските въстания" и след Освобождението става министър на кулутрата.
Факт - много българи в днешно време не могат да пишат правилно - маняк, патувам, шофиор, прожини... примерите са безкрайно много.
Не мисля, ти ми говориш за късно възраждане, а не вярвам, че смяташ с това се изразява цялото турско робство?
А на мен това ми го каза професор от СУ, а на теб?
![]()
Греда викаш а?
![]()
Я прочети по-нагоре, а?![]()
![]()
![]()
Тоя да не е от професорите, които вместо "Османско иго" казват "Турско присъствие", а? Какво късно възраждане те гони? Я прочети мнооого внимателно как започва поста ми
Да писал си, че грамотността се издига в култ - еми естествено, като един на 500 е можел да чете, естествено, че ще го издигнат в култ, говориш ми за "Записки по българските въстания" това ако не е късно възраждане ще те питам ти кое отделение си завършил? 4то ти е множко..
Иначе то всички професори от историческия факултет в СУ са пукали и нищо не знаят сравнение с титан на науката като тебе и ДЗВЕР?
То даже и Васил Златарски и Михаил Аранаудов нищо не знаят - вие сте най-знаещите и великите! ахъахъах

За т.нар. робство аз съм решил вече да отворя отделна тема. То цялото е една голема кривина в историята на страната, идеологизация и щуротии.
Tи кой си бе приятелю за да учиш някой на история? Какво си звършил та да даваш някакви "професионални" мнения за историята на България? Не си фактора, за който се имаш не го ли разбра, с няколко прочетени книжки не се става магистър по история, не го ли разбра? Само велики капацитети в тоя форум, та половината историци ще се обърнат в гроба от писанията ви...Понякога си мисля, че си малоумен...

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- SKISA
-
-
///peter написа:SKISA написа:а нещо за хитлер не те разбрах!? кажи са ,че си му симпатизант и напрао ше ме убиеш...!!!
що !?!? ти нещо му се кефиш ли!?!? нема да ми стигне място да напиша по колко точно обективни причини....
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
нали наеш,че има още един отговор...!
естествено ,че жановото правителство направи кризата 97ма..!
Има, бате SKISA, има.
Винаги има и друг вариант.
Аз ще го дам.
Злият Жан задържа приватизацията и задели средства, с които да намали външният дълг на страната.
Плащането на външният дълг предизвика ужасяваща хиперинфлация. Въобще, да си връщаш заеми за да намаляваш лихвата е голяма набутка.
Която хиперинфлация, дошлият на власт евреин Софиянски майсторски преодоля за една - забележи - нощ, геройски увеличавайки за посоченият период котировката на лева два и половина пъти!
Всички сме възхитени от този величав икономически подход, който никак не е прозрачен. Лицето Софиянски е достоен учител на всички нас, особено на лицето Фаим - Петър Ч. който засега е усвоил от Софиянски само скромното изкуство как да има две самоличности.
За да сподели челният си опит с нас, след като спаси страната докато си спеше, скоро след случая Софиянски основа и банка. Как? Вероятно с помощта на патентованите от него икономически дабъли(х2,5).
И после дойдоха банкери, юпита, хипита и други и оправиха работата. Понеже злият Жан беше забавил приватизацията, те па я ускориха. И тъй, приватизация, деноминация и друга инфлация и всичко си доде на мястото. Тате при края на Жан взимаше 500 долара, после взе да зима 100 при последователите му ,в същото предприятие, на същата длъжност с повече стаж, понеже те опрайха работата. Хубуу, че долара падна.
Тъй общо взето. А аз в момента гледам с удоволствие, как Жан се връща в икономическия живот. Случайно попаднах на негови актуални лекции на международни и други конференции и между другото е един много умен и знаещ икономист, имащ основната грешка да бъде идеалист и да си мисли, че две и две просто прави четири... Не е толкова просто. Туй да сметнеш разходите и да ги покриеш правилно е едната страна....
Дитко, дитенце....
Трудно му е да признае, че БСП са най-големите скапаняци, но все пак имат общи интереси и идеи.
Имаш ли някой героичен Хипотеоз тогава как така не предните изори аз не гласувах и призовавах колегите във форума да не го правят, след като толкова отчаяно подкрепям БСП....? Да намеря ли темите? Я ме разтълкувай пак, че всички да ме познаят.
2advanced,
Уважаемо пешлеме,
Или по - скоро тъпан неокъпан,
не ме карай да ти го поставям в устата мило дете. Ходи, гони какичките. Учи за кандидатстудентския в СУ. Играй карти в междучасията.
Недей се занимава с тея, дето се връщат оттам дето ти отиваш.
Тъй уважаемо дете. А с моите възгледи по някакъв въпрос се занимавай поне след като съм ги изказал, недей блести с акъла си преди това. Не си ти лайното дето да ми каже дали и как да си изказвам мнението. А фактор и мнение аз гледам да съм не сред масите, а сред умните хора. Ти си всецяло изключен от това число, така че не се безпокой. Това, че мнението ми е достъпно даже и за теб, не значи че към теб е ориентирано.
Хъахъахъхахъах!
Последна промяна D3BEP на 13 Апр 2008, 22:24, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
D3BEP написа:нали наеш,че има още един отговор...!
естествено ,че жановото правителство направи кризата 97ма..!
Има, бате SKISA, има.
Винаги има и друг вариант.
Аз ще го дам.
Злият Жан задържа приватизацията и задели средства, с които да намали външният дълг на страната.
Плащането на външният дълг предизвика ужасяваща хиперинфлация. Въобще, да си връщаш заеми за да намаляваш лихвата е голяма набутка.
Която, дошлият на власт евреин Софиянски майсторски преодоля за една - забележи - нощ, геройски увеличавайки за посоченият период котировката на лева два и половина пъти!
Всички сме възхитени от този величав икономически подход, който никак не е прозрачен. Лицето Софиянски е достоен учител на всички нас, особено на лицето Фаим - Петър Ч. който засега е усвоил от Софиянски само скромното изкуство как да има две самоличности.
За да сподели челният си опит с нас, след като спаси страната докато си спеше, скоро след случая Софиянски основа и банка.
И после дойдоха банкери, юпита, хипита и други и оправиха работата. Понеже злият Жан беше забавил приватизацията, те па я ускориха. И тъй, приватизация, деноминация и друга инфлация и всичко си доде на мястото. Тате при края на Жан взимаше 500 долара, после взе да зима 100 при последователите му ,в същото предприятие, на същата длъжност с повече стаж, понеже те опрайха работата. Хубуу, че долара падна.
Тъй общо взето. А аз в момента гледам с удоволствие, как Жан се връща в икономическия живот. Случайно попаднах на негови актуални лекции на международни и други конференции и между другото е един много умен и знаещ икономист, имащ основната грешка да бъде идеалист и да си мисли, че две и две просто прави четири... Не е толкова просто. Туй да сметнеш разходите и да ги покриеш правилно е едната страна....
Хъахъахъхахъах!
Бате,ти нещо си....! моля те влез в реалността и просто се ослушай. сичко да сега ,дето си казвал може някакси да се приеме донякъде и човек да помисли върху него,ама тва са за жан...!! недей ,бе човек! не знам колко човека тука в тоя форум са били в смислените си години 97ма,обаче просто нема как да гласуват и 5% за твойта....не знам как да го нарека! тва е се едно да споря ,че слънцето изгрява винаги от изток!! недей ,бе човек~!то вече ства трагично-не комично! тате ти преди жан е зимал 500долара , а ПО ВРЕМЕ на жан е взимал от 5 до 14 долара!! вече не е смешно ,бе човек! ние сме били тогава живи....!!! аз требва да съм без очи и без уши...!! няма толкова трагично правителство като жановото...!!!
Последна промяна SKISA на 13 Апр 2008, 22:41, променена общо 1 път
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аз ти написах квото ти написах, ти ако искаш приемай.
Да, по времето когато искаха властта от Жан и той не я даваше беше хиперинфлацията. Очевадно временна и спекулативна, но какот и да е, за теб явно не е очевадно.
За да разбереш как е предизвикана и защо първо банките(конкурентки) пострадаха(пострадаха доста здрави банки), се иска елементарна икономическа мисъл.
Ако тя не ти достига, е достатъчно да гледаш кой, как и за колко време я овладява, това е достатъчна улика. Сигурен съм че не мислиш, че предприятията през нощта на новото правителство са утроили годишната си продукция и са я изнесли на пазара. Значи е станало със спекулация. Отде средствата за тази спекулация? Къде са били тези средства преди това? Не бяха ли точно изчезналите средства причините да фалират банките(без някои)?
Ако и това не ти стига, значи евентуално ти е необходим някакъв лекар... Очен... Ушен... Не знам какъв. Нещо не е наред в приемателната станция.
Да, по времето когато искаха властта от Жан и той не я даваше беше хиперинфлацията. Очевадно временна и спекулативна, но какот и да е, за теб явно не е очевадно.
За да разбереш как е предизвикана и защо първо банките(конкурентки) пострадаха(пострадаха доста здрави банки), се иска елементарна икономическа мисъл.
Ако тя не ти достига, е достатъчно да гледаш кой, как и за колко време я овладява, това е достатъчна улика. Сигурен съм че не мислиш, че предприятията през нощта на новото правителство са утроили годишната си продукция и са я изнесли на пазара. Значи е станало със спекулация. Отде средствата за тази спекулация? Къде са били тези средства преди това? Не бяха ли точно изчезналите средства причините да фалират банките(без някои)?
Ако и това не ти стига, значи евентуално ти е необходим някакъв лекар... Очен... Ушен... Не знам какъв. Нещо не е наред в приемателната станция.
- SKISA
-
-
нещо не е наред в предавателната станция!!! се едно слушам станишев: ма те предишните правителства оставиха в много лошо състояние мвр...!!! "ма те умишлено направиха хиперинфлация,въпреки че властта беше в наще ръце ,ма те лошите.... направиха въпреки нас кръга Орион ,дето продаде половината банки и ги фалира и после като взеха властта -лошите оправиха всичко за миг,щото парите са в тях!!!""""
аз се отказвам!наистина е безсмислено! тва с комунист и с радиоточка да се спори е адски уморително... викай на черното -бело,па ние кьоравите ше те чуем! и пак те предупреждавам да престанеш да даваш определения лично за мен...!!! имам приятели с други партийни пристрастия-различни от моите и можем да говорим спокойно. с тебе остава още малко да не можем! опонирай само на мнението ми -не на мен лично ,че почвам вече да се дразня от саркастичните ти описания и медицински съвети!!!аз гледам да не те засягам лично-постарай се и ти за същото.
аз се отказвам!наистина е безсмислено! тва с комунист и с радиоточка да се спори е адски уморително... викай на черното -бело,па ние кьоравите ше те чуем! и пак те предупреждавам да престанеш да даваш определения лично за мен...!!! имам приятели с други партийни пристрастия-различни от моите и можем да говорим спокойно. с тебе остава още малко да не можем! опонирай само на мнението ми -не на мен лично ,че почвам вече да се дразня от саркастичните ти описания и медицински съвети!!!аз гледам да не те засягам лично-постарай се и ти за същото.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:///peter написа:SKISA написа:а нещо за хитлер не те разбрах!? кажи са ,че си му симпатизант и напрао ше ме убиеш...!!!
що !?!? ти нещо му се кефиш ли!?!? нема да ми стигне място да напиша по колко точно обективни причини....
Да "кефя му се", имам доста причини, но почна да ме мързи да пишем с ДЗВЕРА факти, а ти и прочие други да отговаряте "ти си луд", без доводи демек