Въпрос за часовник Сейко
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Въпрос за часовник Сейко
Попадна ми този модел часовник http://img.2dehands.be/f/view/33354089- ... x-1972.jpg
и не мога да разбера как се настройва дата и деня от седмицата
и не мога да разбера как се настройва дата и деня от седмицата
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
пробвали да дръпнеш главния копчалък и после да го завъртиш?:roll: Ако не става така,Удри пущината у земята

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Turboman
- ентусиаст
-
Голямата врътка има 2 степени - с първата нагласяш часа за звънене,а на втората часа и минутите.Подозирам че е няква комбинация м/у едното и другото копче,ама зе сега не мога да я схвана ,а и не смея много да напъвам
- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
-голямото копче има две степени на вадене-дърпаш леко и нагоре е датата на долу деня-единственно не пипаш между 12-3 нощем...
ама как го написах-маани...

ама как го написах-маани...

- Turboman
- ентусиаст
-
Нещо не е така
Първата степен в едната посока мести циферблата за звъненето,а другата е празна
Втората степен мести точния час назад/напред
Дргото копче като го издърпаш прави активно звъненето
Иначе часовника е чисто нов,купуван е някъде по комунистическо време,но сега за пръва път го вадя от кутийката му
Първата степен в едната посока мести циферблата за звъненето,а другата е празна
Втората степен мести точния час назад/напред
Дргото копче като го издърпаш прави активно звъненето
Иначе часовника е чисто нов,купуван е някъде по комунистическо време,но сега за пръва път го вадя от кутийката му
- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
- Turboman
- ентусиаст
-
В превъртане успях да насторя само деня от седмицата.
За датата с превъртане просто няма шанс,защото тогава ще ми избяга деня от седмицата.Седя ръчкам и направо съм се видял в чудо
За датата с превъртане просто няма шанс,защото тогава ще ми избяга деня от седмицата.Седя ръчкам и направо съм се видял в чудо
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
я пробвай с натискане навътре на врътката дали няма да се смени датата....
или с извадена на някаква степен врътка да натискаш горният бутон!
- Turboman
- ентусиаст
-
SKISA написа:я пробвай с натискане навътре на врътката дали няма да се смени датата....
Ето участник познал точните килограми!
С натискане на горния бутон е
Мерси
- SKISA
-
-
моля!
имах един сейко 150...беше отдавна-хубава машинка ,ма се скапа на 4тата година и от тогава на джапанските не вярвам! намери по шкафовете нещо швейцарско....!!!
имах един сейко 150...беше отдавна-хубава машинка ,ма се скапа на 4тата година и от тогава на джапанските не вярвам! намери по шкафовете нещо швейцарско....!!!

- Turboman
- ентусиаст
-
Предишния който бях намерил от същото поколение беша някъв швейцарски марка Titus модел Matic, ама се оказа че семерингите и уплътненията му бяха заминали и като се къпах в солена вода,солта корозира част от механизъмът,но след почистване и смазване и това не можа да го съсипе.Сметката му видях чак след дълго каране на мотор и от сътресенията сега стрелките леко са се вкопали навътре и опират в цифрите. След ремонт за един ден беше добре и пак почна да опира,та затова сега съм временно с тоя
Имам и още един Сейко електрически,който си го купих от щатите и е бати желязната машина,супер точен,само каишки отвреме на време му сменям
Имам и още един Сейко електрически,който си го купих от щатите и е бати желязната машина,супер точен,само каишки отвреме на време му сменям
- SKISA
-
-
аз имам една сертина...! от клипа на бате арни от терминатора2! тоя часовник наистина е железан,ма има и по-....!
http://www.watches-lexic.ch/pics/wat/certina2.jpg
брат ми се истърси с мотор с него-бях му го дал ! и одра корубата и каишката,но ако не беше часовника щеше да е без кожа и месо по ръката . смених ринга ,а стъклото беше уж зверски надрано и понеже заминавах тогава за турция-викам кат се върна ше го сменям ,обаче се оказа ,че от солената вода "падна" одраното и си светна като нов. просто имало асфалт върху стъклото и водата и солта го разяли!
http://www.watches-lexic.ch/pics/wat/certina2.jpg
брат ми се истърси с мотор с него-бях му го дал ! и одра корубата и каишката,но ако не беше часовника щеше да е без кожа и месо по ръката . смених ринга ,а стъклото беше уж зверски надрано и понеже заминавах тогава за турция-викам кат се върна ше го сменям ,обаче се оказа ,че от солената вода "падна" одраното и си светна като нов. просто имало асфалт върху стъклото и водата и солта го разяли!
Охх е то е близко до ума бе колега, това са най-лесните за настройване часовници - въртиш от 00:00 до 12:00 и ти се сменя датата след това почваш на обратно(обратно на часовниковата стрелка) да въртиш и нагласяш деня(без да ти се сменя часа) - поне при мен е така - Успех!

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2