Е46 OEM Sound System + MP3 = РЕШЕНО!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318
Мечтае да кара: Porsche Carrera.
Детайли за колата: най-хубавата :)

Мнение от Jamaika » 09 Апр 2008, 13:27

Имам 1 въпрос: Колата я взех с чейджър, но той не бачка много-много.... може ли да си купя 1 такава джаджа - DICE и да я монтирам на мястото на самия ченджър, без да се налага да разглобявам предната конзола?

Гледам, че има DICE устройства за "trunk Interface", както и такива "Radio Interface".

Колата ми е е46 -05/99. Кое от всичките устройства би ми свършило работа?

http://www.europeanautosource.com/index.php?manufacturers_id=25
Благодаря ви предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 09 Апр 2008, 15:20

Jamaika написа:Имам 1 въпрос: Колата я взех с чейджър, но той не бачка много-много.... може ли да си купя 1 такава джаджа - DICE и да я монтирам на мястото на самия ченджър, без да се налага да разглобявам предната конзола?

Гледам, че има DICE устройства за "trunk Interface", както и такива "Radio Interface".

Колата ми е е46 -05/99. Кое от всичките устройства би ми свършило работа?

http://www.europeanautosource.com/index.php?manufacturers_id=25
Благодаря ви предварително.

Здравей колега,
няма смисъл да разглобяваш предната конзола, но просто I-POD-а ти ще трябва да седи в багажника (както на Sharo, той ми показа неговото когато бе в Сливен за което му благодаря).
Иначе за теб колега ти трябва trunk Interface.
поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 09 Апр 2008, 16:04

Мерси много. Не ме притеснява кой знае колко, че ай-подът ще седи в багажника... пък нищо не ми пречи каето имам време да прекарам 1 по-дълъг кабел до купето...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 09 Апр 2008, 16:22

Jamaika написа:Мерси много. Не ме притеснява кой знае колко, че ай-подът ще седи в багажника... пък нищо не ми пречи каето имам време да прекарам 1 по-дълъг кабел до купето...

Той DICE-a и идва с дълъг кабел, и ти трябва само време и желание за да си го дръпнеш в купето. А ако не ти стигне може и да си поръчаш и такъв с повече метри http://www.europeanautosource.com/index.php?cPath=67_69_135_171

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 09 Апр 2008, 16:42

ако чейнджъра не ти траа бих ти купил магазина от него
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 09 Апр 2008, 16:47

еми на първо време ще се опитам да го ремонтирам, защото мисля, че лещата му е зацапана, или лазерът отслабнал... след това ще му мислим.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 09 Апр 2008, 17:22

А в тоя DICE може ли да се включи USB, или е само за iPod?

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Апр 2008, 17:44

не може
за сега и на това сме доволни
дано скоро измислят /а някой беше казал, че има/ DICE, което да се свързва чрез блутут с телефона и да пуска песните от там

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 09 Апр 2008, 18:22

Тъкмо и аз се зачудих на тая особеност-как хем да си запазя дисплея с бордкомпа и другите екстрички,хем да си сложа Alpine-плейъра....
Дали може да се махне само "радио" частта от панела,да я резна или нещо такова,пък до нея да се събере Алпайн-а?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 09 Апр 2008, 18:25

Аз сега съм на път да купя една джаджа подобна на DICE, която има вход за iPod, USB вход и AUX вход , като допълнително може да се добави bluetooth устройство за връзка с телефон, има допълнително устройство с което може да се гледат и филмчетата от iPod-a на монитора в колата. Възможно е дори да се включи и Hard disk към него! За мен е идеално решение, защото съм с оригиналния касетофон с касетка и с тая джаджа и една USB falsh памет си решавам проблема с музиката. След като го инсталирам ще споделя впечатленичта си 8)
Ето за какво става въпрос:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jamaika » 09 Апр 2008, 21:24

Kiko, къде и колко пари е тая джаджа? Перфектно изглежда на теория. Как се вързва към музиката?

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 10 Апр 2008, 15:27

Значи тая джаджа тук в италия ще ми струва 170 € (това включва джаджата и доставка с наложен платеж- няма риск да я платя и да не дойде, защото я плащам при получаването), това е цената на устройството към което може да се включи USB Flash памет, ако обаче искаш да включваш iPod цената е 200 €, защото се добавя и кабела който сързва iPod-a с устройството. Сайта е: www.bortesi.it . Устройството се включва както DICE-a в изхода за чейнджър на оригиналното радио, цд, нави....
Аз съм твърдо решен да я копувам, като я вържа ще кажа какви са ми впечатленията, но тук в италианските форуми се пишат доста добри отзиви.

П.П. Има и модел който е само за iPod и AUX и е по евтин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 12 Апр 2008, 11:39

kiko™ написа:Значи тая джаджа тук в италия ще ми струва 170 € (това включва джаджата и доставка с наложен платеж- няма риск да я платя и да не дойде, защото я плащам при получаването), това е цената на устройството към което може да се включи USB Flash памет, ако обаче искаш да включваш iPod цената е 200 €, защото се добавя и кабела който сързва iPod-a с устройството. Сайта е: www.bortesi.it . Устройството се включва както DICE-a в изхода за чейнджър на оригиналното радио, цд, нави....
Аз съм твърдо решен да я копувам, като я вържа ще кажа какви са ми впечатленията, но тук в италианските форуми се пишат доста добри отзиви.

П.П. Има и модел който е само за iPod и AUX и е по евтин.

Колега сподели, как точно става поръчката от Италия до БГ с наложен платеж, защото на италиански знам само pizza,pasta,Ferrari,Lamborghini и ciao :mhihi:

Благодаря предварително :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko™ » 12 Апр 2008, 14:16

Колега аз по принцип съм си тук в Италия и ще ми доиде тук, но ако имаш интерес като си поръчвам мога да попитам дали ще могат да го изпратят и до България, ако има и други желаещи мога да попитам и дали ще направят някаква отстъпка ако поръчаме повече бройки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 14 Апр 2008, 17:53

kiko™ написа:Колега аз по принцип съм си тук в Италия и ще ми доиде тук, но ако имаш интерес като си поръчвам мога да попитам дали ще могат да го изпратят и до България, ако има и други желаещи мога да попитам и дали ще направят някаква отстъпка ако поръчаме повече бройки.

Ами определено имам интерес, защото засега това е единственото такова предложение за BMW (без да е необходим Ipod)

ПредишнаСледваща

Назад към E46