може би дефект- М50
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
може би дефект- М50
знам вече 3 случая с м50 при каране и освобождаване на свободна
двигателя се самофорсира и подминава 7000 об./мин и в дигателя стават страшни неща
пресен случаи от вчера на един приятел м50б25 12 скъсани клапана
двигателя се самофорсира и подминава 7000 об./мин и в дигателя стават страшни неща

- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Стамбо, това ми се е случвало на е30-ката... Чувството е мноо гадничко... но се случи като сложих газовата уредба. Мотор - м40
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
мене друго ми е интересно ,как така се вдигат толко оборотите без да си отворил дросела
даже и в е36 раздела съм чел за подобен случаи

- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
stambo_81dg написа:мене друго ми е интересно ,как така се вдигат толко оборотите без да си отворил дросела![]()
Невъзможно е при затворена дроселова клапа да се вдигнат оборотите-мотора няма откъде да вземе толкова много въздух. Има нещо, но дано не се налага да го мисля...

- TazzMann
- младши ентусиаст
-
...при затворен дросел дори и компютера да се излъже да пусне повече гориво колата ще се задави и ще огасне (100%). Проблема ще да е свързан и с въздуха иначе няма как да стане, но дано да не разбирам след като се е случило вече
П.С. освен ако тези хора на който се е сучвало да са "изключвали" на първа...

П.С. освен ако тези хора на който се е сучвало да са "изключвали" на първа...

Powered By BMW !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
Sounded By Pioneer & Hertz !!!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: може би дефект- М50
stambo_81dg написа:знам вече 3 случая с м50 при каране и освобождаване на свободна
Ебати случая... Аз честно казано за пръв път го чувам от тебе... Много странна работа...А да не говорим че и алогична... Вено няма от къде да глътне толкова въздух... Нещо да не е проблемно жилото и просто случайно да задържа на отворен дросел...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
E34Power написа:на моя М50Б20 нямам дросел , а дебитомера е с жичка и може и да стане такова нещо, но трябва и гориво, за това си мисля че всичките тези случай биха станали само на газ
Венци

Аз по случая само мога да се ослушвам ,не съм много сигурен как ще се случи такова нещо

Петко ///M-mashinata на неговото Е36 320 Туринг на Бояна при една "цедка" от 150 км/ч на трета на ограничител вместо 4-та му би втора

Според мен някой от поддателите на информацията нещо спестява или украсява

Георги Пенчев
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
в единия случаи има замесена жена
чивека си купи е34 мноо и се радваше мнооо читава и дал ключовете на жена си да ходи някаде та запалила и пак по същия сценарии двигателя на дроб а мъжа и

чивека си купи е34 мноо и се радваше мнооо читава и дал ключовете на жена си да ходи някаде та запалила и пак по същия сценарии двигателя на дроб а мъжа и

E34Power написа:на моя М50Б20 нямам дросел , а дебитомера е с жичка и може и да стане такова нещо, но трябва и гориво, за това си мисля че всичките тези случай биха станали само на газ
Имаш дросел. Преди година бях при Явор за профилактика на охладителната система и за почистване на моторчето за празен ход. Когато разтурихме колектора корпуса на дросела отвътри беше пълен с някаква мазна гадост. Как не е направило беля не знам. Как се е движила тая клапа също не знам. Е, почистихме я, нямаше някаква разлика в работата на двигателя, но пък си го имам едно на ум.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
или е заяло жилото,или са объркали скоростите,вместо четвърта втора,ако е заяло жилото колата трябва да е на гас иначе прекъсвача ще се задейства и ще я спре на 6700.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2