Пътуване през Сърбия или през Румъния?
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Bogat-Beden написа:...По целия път до Чехия английски не ти трябва,на български ше се опрайш по-добре,дори в Унгария по бензиностанциите и митничарите говорят српскиА винетката в Чехия аз си я купих от Шел за 12 евра...
Ползвам този цитат да допълня...
За престоя си в Чехия си натренирай немския, понеже допускам че ще останеш силно изненадан колко непопулярен е английският там (дано в Прага, ако ще ходиш там, е по-добре)...
В Чехия веднага след границата със Словакия, която понастоящем не се обслужва ами се преминава като през Чернобил, има отново място, на което продават винетки (матрици). Няколко километра по-натам също има голям паркинг за камиони и също продават в началото.
За сипването на бензин, не знам как би могъл да ти стигне до Словакия бензина, аз карах средно бързо (130-150) натам и разходът ми беше между 9,5 и 10 на 100, бензин 95Н. Т.е. евентуално целият ми резервоар от 70 литра би могъл пряко сили да ми стигне до Будапеща.
От София (Младост) до Хоргош (границата Сърбия - Унгария) бяха точно 600 км.
Отново - лек път и здрави гуми

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Сега ме подсети,ние тъкмо излизахме от Унгария,и понеже ве4е границата е само виртуалнаITK написа:Нас точно пък през нощта ни треснаха тия 36 евро, дето писах на предната страница....размаха не стоп, а такъв светлинен уред, с който по филмите управляват кацането и излитането на самолети...
Въпрос на късмет е всичко...
![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
през Румъния САМО ако си с джип и искаш да го пробваш
вече ше напиша за 10ти път че тая Румъния съм я задраскал от картата, нема да коментирам, оттам само ако немаш паспорт тва е ++++ ако може да се нарече +
всико друго е един ГОляМ ------
да не ти обяснявам какво е горе в Карпатите .. е бех с камион и ни дърпаха оттам до БГ
а за кола .. сигорно ше е за наи големия ми враг тая кола .. хаха

вече ше напиша за 10ти път че тая Румъния съм я задраскал от картата, нема да коментирам, оттам само ако немаш паспорт тва е ++++ ако може да се нарече +

всико друго е един ГОляМ ------

да не ти обяснявам какво е горе в Карпатите .. е бех с камион и ни дърпаха оттам до БГ

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
M5 написа:А за пътуване през Букурещ мисля че няма смисъл. Пътя се удължава много и няма да е по-евтино в никакъв случай.
А знаете ли какви са цените на бензина в Сърбия и Румъния?
горивото в Румъния преди 3 седмици беше около 1.10 евро А95 обаче на повечето места се мръщат на еврото. Ако минаваш от там и ти се наложи да зареждаш търси бензиностанция Арал на мен там ми заредиха с евро в ОМВ не искаха

В Унгария гледай да не останеш без гориво и задалжително само в ОМВ, Шел или Арал бензиностанции защото аз бех на резерва видях неква измислена бензиностанция, заредих на нея и горивото беше толко гадно че кат намаля в некое селце или градче и единия цилиндар просто спираше да работи

В унгария на всякаде приемат евро.
П.С. В румъния има шанс да те цакат с винетката и да ти искат 20 евро, пазариш се до гроб!! Аз само 1 пут изревах и ми я дадоха на 10 евро а във фактурата на винетката пишеше 3.50

надявам се да съм бил полезен

айде със здраве и безавариино
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Мен маджарските митничари ме тарашиха яко. Явно не ни обичат особено. А със сръбските куки внимавайте само по второстепенните пътища. На магистралите им е забранено да стоят, заради корупцията. Не мога да си представя, че няма да искат да ти продадат бензин. Там сам си го наливаш на големите вериги. Ако после не искат да ти вземат пари, защото си българин и сме признали Косово, ок 

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
А в Словения и Хърватска какви пътни такси се плащат? За Австрия знам, че са с винетки (мисля 7 евро за 10 дена), но за Словения и Хърватска
.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
M5 написа:А в Словения и Хърватска какви пътни такси се плащат? За Австрия знам, че са с винетки (мисля 7 евро за 10 дена), но за Словения и Хърватска.
Ж Хърватска имаш един дълъг аутобан от Славонски Брод до Загреб за 15 евро и един къс от Загреб до границата със Словения ,около 20 километров за 2 Евро

В Словения платих на вход на Караванкен тунел ведъж 1,70 Евро ,после веднъж 1,90 Евро за втората отсечка и последно 1,90 Евро към границата с Хърватска

За Австрия се плащат Караванкен и Качбутер тунели - съответно по 6,50 Евро и 9,50 евро по аутобана за Залзбург + 7,90 Евро винетката ...
Георги Пенчев
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3