Проблем с оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Проблем с оборотите
Значи имам следния проблем - когато колата работи на място оборотите падат до 550 600 и колата почва да се тресе леко а когато е в движение оборотите са около 800 и за някакви 4 5 секунди и пак падат до 550 600
Значи сменил съм ламда сонда чисто нова и дебитомера също - ходих на диагностика и ми казаха че компутара тарсел някакво реле - според вас от релето ли е или нищо друго
Значи двигателя е М50Б20 - 320i E36 Coupe
Значи сменил съм ламда сонда чисто нова и дебитомера също - ходих на диагностика и ми казаха че компутара тарсел някакво реле - според вас от релето ли е или нищо друго
Значи двигателя е М50Б20 - 320i E36 Coupe
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Re: ок
emiche написа:почисти си стъпковото моторче или го смени,ако искаш да го сменяш- имам едно за 50 кинта на бош
Колега сигорен ли си че е от спъпковото моторче - оборотите да падат
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Se7ven написа:На мен по ми мяса на запушени дюзи.
С някой добавка за гориво дали могат да се почистят
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
колега може да ти се стори странно но защо не вземеш от някой познат с такъв мотор компютъра и да пробваш да ги смените да видиш как ще е.
и моята глава много беля докато открия какво е сменях свещи,сонда,чистих дюзи,сменях чипа на компа и нищо накрая сложих за проба от един приятел компа и работата заспа.окоза се че някакъв комдензатор или незнам какво точно на компа е правел разни мизерии,сега си взех друг комп и нямам грижи работата на двигателя е съвсем различна.
та мисълта ми е нищо няма да загубиш ако пробваш с компютъра на някой твой познат за няколко дена да видиш дали ще има разлика.
и моята глава много беля докато открия какво е сменях свещи,сонда,чистих дюзи,сменях чипа на компа и нищо накрая сложих за проба от един приятел компа и работата заспа.окоза се че някакъв комдензатор или незнам какво точно на компа е правел разни мизерии,сега си взех друг комп и нямам грижи работата на двигателя е съвсем различна.
та мисълта ми е нищо няма да загубиш ако пробваш с компютъра на някой твой познат за няколко дена да видиш дали ще има разлика.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
sabi1984 написа:колега може да ти се стори странно но защо не вземеш от някой познат с такъв мотор компютъра и да пробваш да ги смените да видиш как ще е.
Ще видя дали ще намеря накой познат със същия комп да видим оборотите дали ще се застопорят на едно място - иначе колата си върви перфектно и разхода ми е нормален
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
и аз го имах същия проблем - при вкл. на климатика оборотите падаха до 500 - 600 и реши да пробвам - смених смещите и сега е по добре - оборотите падат не с повечед от 100, т.е. от 900 до 800/750. Пробвай и ти, най ефтиния вариант 

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
kyna написа:и аз го имах същия проблем - при вкл. на климатика оборотите падаха до 500 - 600 и реши да пробвам - смених смещите и сега е по добре - оборотите падат не с повечед от 100, т.е. от 900 до 800/750. Пробвай и ти, най ефтиния вариант

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Значи ходих на диагностика при двама - и двамата казаха че няма никав проблем и че оборотите са добре - но аз осещам че въобще не са добре защото когото е на 700 800об колата си върви и работи както трябва и като паднат до 500 550об и почва едно тресене на колата - и при тръгване колата се поколебава дали да изгасне все едно няма въздух
Смених свещите и оборотите пак си падат но колата трагна да върви по добре - интересно че всичките свещи бяха черни а две от тях не са работели въобще
Сега следващото което мисля да направя е да почистя стъпковото моторче и да сменя 6-те бобини
Също се надявам и на съвети от вас колеги че работата въобще не е на добре
Смених свещите и оборотите пак си падат но колата трагна да върви по добре - интересно че всичките свещи бяха черни а две от тях не са работели въобще
Сега следващото което мисля да направя е да почистя стъпковото моторче и да сменя 6-те бобини
Също се надявам и на съвети от вас колеги че работата въобще не е на добре

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
Никой ли няма поне да каже от какво може да се получава така и да даде съвет кво да правя че вече се хванах за главата
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2