помощ за http://cgi.ebay.de

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 sedan 2.0D
Мечтае да кара: e46 M3

помощ за http://cgi.ebay.de

Мнение от hip_hop_joe » 10 Апр 2008, 1:21

колеги моля за вашата помощ да ми разясните някой работи предполагам има хора който купуват работи от този сайт :::::http://cgi.ebay.de:::::

значи работата следната имам роднина който всяка седмица е до германия от този сайт как мога да разбера дадено нещо каде се намира в германия (адреса му каде го пише) и да ми кажете цената каква е смисал тези цени който пише ми се виждат прекалено ниски в сравнение с тукашните ! ето и пример да ми кажете каква му е цената и каде се намира !!!! мерси предварително

http://cgi.ebay.de/BMW-E36-Compact-M-Technik-Heckschuerze_W0QQitemZ300212597987QQihZ020QQcategoryZ106705QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 10 Апр 2008, 8:34

Колега, здрасти!! Сега, за да пазаруваш в Ибей на първо място трябва да имаш регистрация в сайта - това е "бял кахър", просто трябва да следваш стъпките, които системата ти дава. По въпроса за цената - принципно в Ибей има два варианта за пазаруване - т.нар. "Бай ит нау", т.е. да купиш стоката веднага и пускането на стоката на търг. В случая с тази броня е налице втория вариант - търг. По принцип търговете започват от сравнително ниски цени, защото веднъж този който обявява стоката плаща на Ибей такса, представляваща процент от начално обявената цена и втора такса, представляваща процент от крайната цена, която се постигне на търга.
Ибей е биткаджийско място в буквалния смисъл на думата, защото интересното става в последните минути и секунди на търговете, особено пък за хубави стоки!! Та това, което виждаш в момента не бива да те подвежда за крайната цена на продукта. Сега конкретно по обявата - принципно местонахождението на въпросната броня е - Artikelstandort: Sindelfingen, Deutschland .
Това са в най, най-общи линий нещата при пазаруването в Ибей!! Дано да съм ти бил полезен!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 10 Апр 2008, 17:46

мерси колега найстина това което си написал ще ми е много полезно и много изчерпателно си ми обяснил само да те попитам каде пише в колко почва търга и в колко свършва ? примерно като сваршва търга ти трябва да си дал последната цена за да може ти го купиш ? и след като изтече търга и ако ти си с най добрата цена чак тогава получаваш стоката ? мерси още веднаж много полезна информация

Левскарче
Аватар
Кара: 02` E46 320d
Детайли за колата: Баничарка

Мнение от BoqnZubarev » 10 Апр 2008, 19:01

Значи колега края на търга е даден непосредствено под цената с удебелен шрифт. В случая с бронята е >>> Angebotsende: 11.04.08 21:23:24 MESZ (1 Tag 3 Stunden), демек до края му има още 1 ден и 3 часа. За да можеш да спечелиш дадено нещо съответно трябва да предложиш най-голяма сума. На края на търга най-добрата сума печели. Ако примерно успеш да завършиш търга с най-виска сума, значи че ти си я спечелил, след което следва плащане от твоя страна(Сумата на Стоката + Сума на Доставката), което става попринцип по електронен път, и чак когато копувача получи своята сума тогава ти изпраща стоката. Дано да съм ти бил полезен.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Апр 2008, 19:16

самоче тази броня няма шипинг до България ;) и ако все пак я спечелиш тоя може да ти я сметне по някви дървени цени на куриери които в краина сметка да се окаже че си се набутал,и въпреки че имаш човек които ходи до Германия трябва да му зададеш някъв адрес на продавача на които да прати бронята,наи добрия варянт е да го питаш директно продавача до тука колко ще ти струва транспорта и дали ще си струва търга изобщо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate raiko » 10 Апр 2008, 19:38

Хип Хоп, здрасти!! Колегите са ти обяснили правилно преди мен - печели най-добрата оферта, като тя може да е дадена дни преди края на търга - системата на Ибей е така организирана, че примерно решавам да дам за тази броня максимална цена от 300 евро. Правя залагането два дни преди края на търга. Към момента приемаме, че има три залагания, като най-високото е 55 евро. В момента, в който направя своето залагане системата не показва 300-та евро, с които съм склонен да се разделя, а само толкова, колкото е необходимо, за да изляза начело - например 56 евро. Системата ще залага автоматично необходимата стъпка, за да бъда винаги отгоре...разбера се, до момента, в който някой не сложи 301 евро, например. Това е много удобна "екстра", особено в щатския Ибей, при който болшинството търгове завършват тяхно дневно / наше нощно време :confused: /. Сега, нека всички колеги имат предвид, че търговията с авточасти в Ибей е доста мръсничка :evil: :evil: :evil: . В общи линии 99% от продавачите са магазини / или лица, издържащи се от продажба на авточасти /, и имам чувството, че имат едва ли не някаква негласна уговорка за отвратителни цени на доставка. Винаги, ама винаги гледайте внимателно какви условия на доставка предлагат - не са редки случаите, когато стоката се предлага за 2 долара, но доставката и до България е 120 например...В момента, в който се подлъжете по такава обява и вземете, та купите стоката / обикновено това са стоки на "Купи сега" /, то "цъкането по компа" е валиден договор и за вас се поражда задължението да платите съобразно условията на продавача...или казано по нашенски - кьорав карти не играе.....
Конкретно в този случай би могло да се договори с продавача, ако той разбира се е съгласен, т.нар. "пик ъп", т.е. взимане от мястото на продажбата. Това става чрез имейли, за което трябва да сте регистрирани в системата.
Ами....в общи линии е това...Поздрави!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hip_hop_joe » 10 Апр 2008, 20:28

ехеееее много сложна работа :mhihi: не е за мене това иначе има много готини шукарийки в този ebay страшно много съм ви благодарен за написаното много много ценно инфо предполагам не само за мен но и за още доста хора който не са биле наясно с този вид пазаруване .

Назад към E36