Проблем с обороти ТДС. ХЕЛП

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с обороти ТДС. ХЕЛП

Мнение от Doberman_vas » 18 Мар 2008, 21:44

Момчета, помагайте. Карам си аз в дъжда около 30-40 мин, спиране тръгване, гасене за 4-5 мин да се зема мацката и пак каране, и дупки и вода и всичко на макс. И заставам на 1 сфетофар и лек опит да загасне, оборотите са си стабилни (550-600), и оп падат и се връщат на 600. Ама за милисекунди.
Продължавам да си карам, 10на минути и на 1 дупки карам с 2-3 км/ч, и както си е наскорост угасна :shock: :shock: :shock: .
Въртя ключа и си пали от раз. 600 метра си карам и спирам(ще паркирам вече) вкарвам на задна и хоп още 2 пъти оборотите падат и се връщат.
Викам ей ся си еба майката - паркирам на друго място, още 150м щото както обикновенно няма място пред блока и пак хоп падат и се връщат. Та това е шибаното ми прибиране от работа, помагайте :help: :help: :help: .
325 ТДС Автомат е колата.
Утре не мога да я закарам на майстор, а ми трябва още в 6ч сутринта, така че поне ме успокойте, че няма да ме остави на пътя в задръстванията. Само 1 път е правила подобно с падане на оборотите за милисекунди, преди над 4 месеца
Последна промяна Doberman_vas на 19 Мар 2008, 13:35, променена общо 1 път
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 18 Мар 2008, 22:23

Хич не се притеснявай! Това са симптоми на намокрен дебитомер! Ако няма кора отдолу и си готов.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Мар 2008, 22:28

Дано мен, че ми наеба настроението любимата :(
значи само да допълня нафта имам над 3/4и.
Преди 1 месец я връзвахме на диагностика всичко беше топ.
като я настъпвам върви както си трябва, даже е перфект, ама в тоя дъжд и много дупки уцелих, и не знам.
А дали има кора до дебитометъра идея си нямам. Аз не знам къде е тоя дебитометър даже :confused:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Мар 2008, 22:58

Това е дизел бе колега какъв дебитомер те гони :mhihi:
Тия шавания на оборотите се получават от плочката с електрониката на помпата,нищо чудно да е от влагата,ма не ми се вярва.
Карай докато не почне да гасне защото така няма да могат да го хванат от къде е и какво е.
Почне ли да гасне да мени оборотите и да тресе когато е на празен ход ,значи графитните писти са се поизносили.

П.С.Оправи си заглавието,че това което си описал няма нищо общо с автоматика.
По добре кръсти темата Обороти на празен ход при ТДС или нещо от сорта.Просто за да може след време когато на някой му се случи нещо подобно да може да намери нещо с търсачката. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 18 Мар 2008, 23:13

vld написа:Това е дизел бе колега какъв дебитомер те гони :mhihi

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-13_0432/

Ей туй дет ма гони, можеш ли да ми отговориш кво е?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Мар 2008, 23:17

КУНИ написа:
vld написа:Това е дизел бе колега какъв дебитомер те гони :mhihi

http://bmwfans.info/original/E36/Lim/32 ... l-13_0432/

Ей туй дет ма гони, можеш ли да ми отговориш кво е?

Едва ли е от него няма такова влияние ,това имам в предвид ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 18 Мар 2008, 23:21

хей момчета аре не се карайте, че аз 3та ракия пия от мъка.
до VLD, батка както писах само падат и се връщат за нула време, нагоре никога не са ходили, за първи път угасва, от 10 месеца я карам. Ако е това което ти мислиш некви големи проблеми мога ли да си докарам?
може ли примерно да угасне докато карам, а не докато си вися в задръстване, щото все пак е автомат? А и това ГНП-то ли е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 18 Мар 2008, 23:36

vld написа:Едва ли е от него няма такова влияние ,това имам в предвид ;)

Ако мотора предположим е изправен отвред, и след намокряне както пише автора на темата от локвите, точно дебитомера смущава двигателя по описания начин! Цялата електрическа, и горивозахранваща система на нашите тдс мотори е проста и елементарна! Ще дам пример от мен по описаните магарии на колегата! Беше ми преляло казанчето на чистачките и реших да го измия (локално, щото аз двигатели избягвам да мия) с една слаба водоструйка, и гледай след 20 минути кви ги сътвори - колебания на обороти (надолу), загасва на скорост (два пъти), пък като го паля - чакмак! Карах го така както е намокрен около 20км. ама то не може да палиш и след 5 минути да загасва така грозно на скорост. Разглобих доколко там можах, подсуших дебитомера със сгъстен въздух и няма грижи!
Последна промяна КУНИ на 19 Мар 2008, 23:04, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Мар 2008, 9:21

днес 40 мин преход в Сф, никакъв проблем, ама смятам да ходя на сервиз после.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 10 Апр 2008, 13:12

малко допълнение към темата:
Днес бях в супер дизел и ми казаха да сменям веригата, и всичките ми проблеми са били от нея, обаче на мен хич не ми се вярва :help: :help: .
Диагностиката даде грешка в няква дюза, но като ги гледаха казаха че са тип-топ.
Не знам как го решиха но казаха че не е и от ГНП-то(плочката)
Ако имате съвети или нещо подобно добре дошли.

Назад към E36