колко е глобата и колко точки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

колко е глобата и колко точки?

Мнение от robert1975 » 10 Апр 2008, 9:53

колеги-вчера ме спряха и наи нагло ми казаха че съм минал на червено а имаше свидетели -още една приятелска кола че не е така!-отказах на място да се разберем и ми писаха акт за минаване на червено-знае ли някои колко е глобата и колко точки ще ми вземат-към настоящата 2008 че всеки ми разправя различни неща-едни казват-100-300 лв., други 50 лв. и от 8 до 10 точки-и има ли смисъл да обжалвам това нагло мошеничество? :roll:
BMW-маниак
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 10 Апр 2008, 9:56

Възражения? Обжалване? Просто си се подписал на акта, без да си виновен? :shock:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 10 Апр 2008, 9:59

ами казаха , че ако не се подпиша няма да мога да предява претевнции но аз отбелязах , в акта че абсолиутно не съм съгласен и е лъжа :confused:
BMW-маниак
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 10 Апр 2008, 10:07

Ако не си виновен задължително обжалвай и в съда, това е принципен въпрос и е по-важна справедливостта пред парите и разходите

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 10 Апр 2008, 10:53

robert1975 написа:ами казаха , че ако не се подпиша няма да мога да предява претевнции но аз отбелязах , в акта че абсолиутно не съм съгласен и е лъжа :confused:

До 3 работни дни ( до утре) отиваш да дадеш още писмени обяснения към съставения акт, в съответния КАТ.
Възражението, което си написал в акта и обяснението което ще напишеш утре, образуват една преписка, която се разглежда от този, който определя дали и каква да е глобата.
Внимавай какво ще пишеш, защото трябва да си доста убедителен и подробен какво се е случило вчера и защо не си бил в нарушение. Тогава може и да не се стигне до издаване на наказателно постановление, т.е онзи който определя глобата ( за който писах по- горе) може да реши, че няма нарушение.
След като ти издадът наказателното постановление би трябвало да ти върнат талона. Него можеш да обжалваш в 7 дневен срок. Жалбата се подава чрез административно- наказващият орган (от там откъдето ти е написано наказателното постановление) до Районния съд.
Моя съвет е ако наистина мислиш да се заемеш с тази процедура най- добре е да имаш адвокат.
Обжалвай и успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 10 Апр 2008, 11:04

маи така ще стане :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 10 Апр 2008, 12:46

явно ще се вслушам в съветите ви-но някои да има актуална информация за това в какъв размер е глобата и колко точки се взимат? :roll:
BMW-маниак
Изображение

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 10 Апр 2008, 13:17

За глобата незнам, но точките май са 8.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Апр 2008, 13:17

Аз на 8-ми февруари напуснах едно кръстовище на чеврено и ме заковаха. Обжалвах акта с обяснение, че ляв завой на кръстовище се прави веднага след като осигуря предимство на отсрещните, преминаващи направо. Случи се следното: светеше зелено - те си минаваха, аз ги чаках; светна жълто - те продължават да си минават, а аз продължавам да ги чакам; светна червено и минаха 2 коли, изчаках ги и минах. Катаджията, дето ме спря беше най-наглия на света. Докато му обяснявах защо съм напуснал кръстовището на червено, той чоплеше семки и плюеше люспите в краката ми. Обжалвах си акта. Онзи ден ми върнаха талона. Наказанията щяха да са 10 точки и 50лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 10 Апр 2008, 13:30

err0r написа:Аз на 8-ми февруари напуснах едно кръстовище на чеврено и ме заковаха. Обжалвах акта с обяснение, че ляв завой на кръстовище се прави веднага след като осигуря предимство на отсрещните, преминаващи направо. Случи се следното: светеше зелено - те си минаваха, аз ги чаках; светна жълто - те продължават да си минават, а аз продължавам да ги чакам; светна червено и минаха 2 коли, изчаках ги и минах. Катаджията, дето ме спря беше най-наглия на света. Докато му обяснявах защо съм напуснал кръстовището на червено, той чоплеше семки и плюеше люспите в краката ми. Обжалвах си акта. Онзи ден ми върнаха талона. Наказанията щяха да са 10 точки и 50лв.

колега-значи си се отървал с обжалването-я обясни как го направеи-каква е процедурата ;)
BMW-маниак
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 10 Апр 2008, 13:38

За преминаване при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването - 8 к.т. + 50лв

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Апр 2008, 14:10

robert1975 написа:...

За съжаление не мога да ти помогна. Познавам задочно един КАТ-аджия, който ми движеше нещата. Просто ми се обади по телефона и ме викна да ме "предупреди" и върне талона.
Изображение

Назад към Извън Темата