Вентилация и клапан (MICRO SWITCH WATER VALVE)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Вентилация и клапан (MICRO SWITCH WATER VALVE)
След много търсене по темите, нищо смислено не намерих.
Проблемът е следния. Като е на студено врътката, духа леко топло, като е на топло, си духа топло как си требе. Всичко си е наред, клапи, млапи... всичко си се отваря, затваря...
След доста ровене по форумите, хората ме насочиха към номер 13 на схемата:
13 MICRO SWITCH WATER VALVE 64118363740 $83.70
Понеже е скъпо нещо и не съм го забелязъл досега, някой знае ли точната функция на таа чекийка, преди да съм разглобил половината кола и да съм си скъсал нервите, щото съм стрелял насляпо!
Oще по-добре би било, ако някой знае как на студено като е врътката да си духа студено. На Форда ми си взима въздуха отвън... и си е точно толкова топък, както отвън. Климатика ми е слаган допълнително и няма филтър.
Проблемът е следния. Като е на студено врътката, духа леко топло, като е на топло, си духа топло как си требе. Всичко си е наред, клапи, млапи... всичко си се отваря, затваря...
След доста ровене по форумите, хората ме насочиха към номер 13 на схемата:
13 MICRO SWITCH WATER VALVE 64118363740 $83.70

Понеже е скъпо нещо и не съм го забелязъл досега, някой знае ли точната функция на таа чекийка, преди да съм разглобил половината кола и да съм си скъсал нервите, щото съм стрелял насляпо!
Oще по-добре би било, ако някой знае как на студено като е врътката да си духа студено. На Форда ми си взима въздуха отвън... и си е точно толкова топък, както отвън. Климатика ми е слаган допълнително и няма филтър.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i E36 M43 '95
- Мечтае да кара: Ново ...
тази "чекийка" ти изключва регулирането на температурата, т.е. духа на мах студено, а проблема може да ти е от клапаните на парното - да са заминали гумиките
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=88915
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=88915
Стана още по-интересно...
Според RealOEM аз нямам този големия клапан номер.1, а имам номер 5 от долната картинка.
05 WATER VALVE 64118375443 $92.07
Склонен съм да повярвам, понеже климатика ми е слаган допълнително в Италия и едва ли са сменили малкия клапан с големия.
Ти какво мислиш по въпроса, възможно ли е да са оставили малкия клапан.
FOR VEHICLES WITH
AIR CONDITIONING
S530A=YES
03 HOSE F ENGINE INLET AND WATER VALVE 1 04/1996 64218391252 $23.16
Горното ме кара да мисля, че има стандартна серия с климатик и малкия клапан.
Пак ли да го търся отпред при двигателя?

Според RealOEM аз нямам този големия клапан номер.1, а имам номер 5 от долната картинка.

05 WATER VALVE 64118375443 $92.07
Склонен съм да повярвам, понеже климатика ми е слаган допълнително в Италия и едва ли са сменили малкия клапан с големия.
Ти какво мислиш по въпроса, възможно ли е да са оставили малкия клапан.
FOR VEHICLES WITH
AIR CONDITIONING
S530A=YES
03 HOSE F ENGINE INLET AND WATER VALVE 1 04/1996 64218391252 $23.16
Горното ме кара да мисля, че има стандартна серия с климатик и малкия клапан.
Пак ли да го търся отпред при двигателя?
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
големия клапан е за двузоналния климатик, предполагам трябва да го имаш дали малък или голям и е при двигатела.
- kyna
- кандидат ентусиаст
-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=
може да се пробваш да го оправиш
може да се пробваш да го оправиш
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Колега и аз бях така,сменявай клапана защото и да пробваш да го оправиш,ще изкара малко и пак ще се развали.Нов в Дару кар е с поръчка и струва около 240 лв,но пък си заслужава!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
liloff написа:Яснооо... утре ще оглеждам къде точно е, колко труден е за достигане и ще играе ножа.
Благодаря за насоките.
Той ако е 90ина $ нов, по-добре да го грабвам нов...
Не е много труден за достъп,ще ти го пакажа като се видиме и ще го пробваме дали работи въобще.

Владо, след днешното гъзене по колите, твърдо реших. Това което го мислехме може да стане. Няма никакво значение къде точно е вързан моя климатик. Щом си духа студено (дори и слабичко в момента), нека си духа. Ще слагам малкия модел там и ще спирам притока на топъл въздух с ключ. Ще разровя моргите за някое БМВ ключе, така и така имам 2 свободни гнезда около скоростния лост и там ще каца едното, да пуска тока на клапана и да спира топлата вода към радиатора в парното ми.
Предисторията за колегите е, че моя компакт няма такъв клапан. Климатика е слаган допълнително, както и преди бях писал. Няма филтри, все още не знаем как точно се управлява. Утре ако не завали, ще знаем
Предисторията за колегите е, че моя компакт няма такъв клапан. Климатика е слаган допълнително, както и преди бях писал. Няма филтри, все още не знаем как точно се управлява. Утре ако не завали, ще знаем

9 мнения
• Страница 1 от 1